09:12 uur 11-04-2018

EDSIIC: Estse strijdkrachten beoordelen effect van robotoplossingen op defensiecapaciteiten

TALLINN, Estland–(BUSINESS WIRE)– Het Estse Centrum voor defensie-investeringen (ECDI) heeft een overheidscontract toegekend aan een consortium van het innovatiecluster van de defensie- en beveiligingsindustrie van Estland om een project te lanceren met als titel ‘Geautomatiseerde systemen op het slagveld’, beheerd door het Centrum voor toegepaste studies van het Estse Nationale Defensiecollege (ENDC).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180410006365/nl/

The THeMIS UGV by Milrem Robotics equipped with the KX-4 LE Titan UAV by Threod Systems is one examp ...

The THeMIS UGV by Milrem Robotics equipped with the KX-4 LE Titan UAV by Threod Systems is one example of innovative technology made in Estonia. (Photo: Business Wire)

“Het doel van het project is om te beoordelen hoe onbemande en geautomatiseerde systemen kunnen bijdragen aan onze gevechtskracht en hoe we de impact van deze nieuwe systemen op de gevechtskracht kunnen meten. Om dit te bereiken, zullen we een aantal veldexperimenten en testen uitvoeren in samenwerking met de 2de Infanterie Brigade-eenheden,” stelde Lt. Col. Sten Allik, hoofd van het Centrum voor toegepaste studies aan het ENDC.

In samenwerking met het consortium van het innovatiecluster van de Estlandse defensie- en beveiligingsindustrie zal het project verschillende onbemande grond- en hoogwerkplatforms en de risico’s in verband met de gegevensuitwisseling testen en zal ook gezocht worden naar oplossingen om verschillende systemen interoperabel te maken.

“Robotische oplossingen en slimme slagveldsystemen veranderen de oorlogsvoering over de hele wereld; hun effectieve gebruik geeft een aanzienlijk voordeel ten opzichte van conventionele wapensystemen,” verklaarde Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics.

Volgens Väärsi heeft Estland een aantal sterke technologiebedrijven die oplossingen bieden in de meest uiteenlopende sectoren, zoals cyberdefensie, elektronische oorlogsvoering en onbemande grond- en luchtvoertuigen.

“We willen een betrouwbare partner zijn in de ontwikkeling van de defensiecapaciteiten en uitgebreide slimme slagveldsystemen van Estland,” voegde Väärsi eraan toe.

Dit is de eerste R&D-aanbesteding door de Estlandse strijdkrachten gericht op veldexperimenten. De aanbestedingsprocedure voor de huur van onbemande grond- en terreinvoertuigen en voor gegevensverzameling werd uitgevoerd door het Estse Centrum voor defensie-investeringen (ECDI).

Het consortium is gebaseerd op het innovatiecluster van de defensie- en beveiligingsindustrie van Estland en omvat de volgende leden: Milrem AS, de leidende partner, ontwikkelt en produceert robotachtige grondsystemen; Marduk Technologies OÜ is een ontwikkelaar van drone-detectie en anti-drone-oplossingen; AS Telegrupp biedt verschillende communicatieoplossingen; Smart Defence Systems OÜ ontwikkelt bewustzijns- en informatiebeheersystemen voor het slagveld; OÜ ELI ontwikkelt en produceert UAV- en trainingssystemen; GuardTime AS is ‘s werelds grootste leverancier van industriële blockchaintechnologie; het belangrijkste vakgebied van OÜ Rantelon is het ontwerpen en produceren van oplossingen voor elektronische oorlogsvoering; en Threod Systems OÜ is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en bedienen van onbemande vliegtuigsystemen en hun subsystemen.

Het innovatiecluster van de defensie- en beveiligingsindustrie van Estland wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via Enterprise Estonia (Project EU49327). Het doel van het cluster is om een competentiecentrum te worden in onderzoek en ontwikkeling en export in de defensiesector. De visie van het cluster is om synergie te creëren door middel van samenwerking tussen nationaal en internationaal kapitaal om de Estlandse defensie-industrie en haar exporten te versterken. Meer informatie is beschikbaar op https://defence.ee/about/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Milrem Robotics
Gert Hankewitz
Export Director
+372 56644416
Gert.hankewitz@milrem.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr