16:31 uur 10-04-2018

Jaarverslag EURid toont positieve groei voor de .eu-extensie

Hoogtepunten van 2017 zijn een sterke stijging in het aantal registraties voor verschillende EU-landen, een toename in het aantal domeinnamen dat met DNSSEC ondertekend is en andere belangrijke prestaties, waaronder het winnen van de ‘Registry of the Year’ CENTR Award.

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid publiceerde vandaag zijn jaarverslag, met een overzicht van de statistieken, resultaten en de balans van 2017. Vergeleken met 2016 groeide het aantal registraties met 52085 (van 3.762.970 naar 3.815.055), terwijl het verlengingspercentage steeg met 2,5% (van 79,4% naar 81,9%) en het aantal domeinnamen dat met DNSSEC ondertekend is steeg met 94199 (van 348.401 naar 443.600).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180410006007/nl/

(Graphic: Business Wire)

(Graphic: Business Wire)

EURid’s inspanningen om een veilige en betrouwbare online wereld te creëren gingen gepaard met meer communicatie over domeinnaambeveiliging en DNSSEC. Dit resulteerde in een stijging van het aantal domeinnamen dat met DNSSEC ondertekend is.

De sterkste stijgers wat het aantal registraties betreft waren Oostenrijk, Bulgarije, IJsland, Liechtenstein en Portugal. Portugal en Bulgarije stonden in 2016 ook al bovenaan de lijst.

Er waren vorig jaar ook een aantal markante prestaties: de toevoeging van WIPO als aanbieder van alternatieve geschillenbeslechting, het Oegandese project rond het herstel van boorgaten om de CO2-uitstoot van 2016 te compenseren, het winnen van de ‘Registry of the Year’ CENTR award en de ontwikkeling van een instrument dat misbruik van domeinnamen moet voorkomen.

Op financieel vlak zag EURid een daling van de kosten (- 1,66%), naast een daling van de inkomsten (- 6,08%). Dit is gelinkt aan het stijgende aantal registraties in 2017. De daling van de totale omzet in 2017 was het gevolg van een wijziging aan de registrar reductieschema’s. Deze wijziging resulteerde in een daling van de inkomsten, anderzijds zorgde het ook voor een toename in het aantal registraties van .eu-domeinnamen.

Lees hier meer over in het jaarverslag van EURid .

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu en .ею topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële EU-talen. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. Meer informatie op: www.eurid.eu.

 

Contacts

EURid
Christopher Nicastro, +32-(0)2-401-27-50
Communication Support Manager