15:15 uur 01-02-2018

Het winnen van de ‘Registry of the Year Award’ is de bekroning van EURid’s prestaties in Q4 2017

In Q4 2017 heeftEURid, het register van .eu- en .ею-domeinnamen, de titel van ‘Registry of the Year’ gewonnen tijdens de CENTR Awards 2017. Andere belangrijke ontwikkelingen waren onder meer de lancering van een instrument ter preventie van misbruik van domeinnamen en de organisatie van een ecologisch discussieforum in het kader van het Internet Governance Forum 2017

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– in Q4 2017 werden 223.440 nieuwe .eu-domeinnamen geregistreerd, waardoor het .eu-topleveldomein (TLD) aan het einde van het kwartaal afklokte op een totaal van 3.815.055 geregistreerde domeinnamen. In vergelijking met Q3 2017 betekent dat een stijging met 43.750 geregistreerde domeinnamen en in vergelijking met Q4 2016 een stijging met 54.360 geregistreerde domeinnamen.

Ontwikkelingen van dit kwartaal waren onder meer de voortgezette ondersteuning van Surfrider door EURid, het succesvolle .eu Web Awards Gala, de publicatie van de herfsteditie van .eu Illustrated, de introductie van het EURid-instrument ter preventie van misbruik van domeinnamen, de organisatie van een ecologisch discussiepanel in het kader van het Internet Governance Forum 2017 en het winnenvan de ‘Registry of the Year Award’ tijdens de CENTR Awards 2017.

De landen die de hoogste groei lieten optekenen in vergelijking met Q3 2017 waren Ierland (+16,7%), IJsland (+14,2%) en Liechtenstein (+11,1%).

“Q4 2017 was een fantastisch kwartaal voor ons, in het bijzonder door de aangehouden groei op het gebied van registraties maar ook qua relaties. Onze registrargemeenschap groeide met acht leden sinds Q3 en met dertig leden sinds het begin van dit jaar,” aldus Giovanni Seppia, External Relations Manager van EURid.

EURid werkt met 723 registrars die de .eu- en .ею-domeinnamen wereldwijd promoten. Door de ‘Registry of the Year Award’ te winnen bevestigt EURid zijn engagement naar zijn registrars toe, aangezien zij de stemmers van de onderscheiding vertegenwoordigen.

Lees meer over de ontwikkelingen bij EURid in hun verslag van Q4 2017 en begin alvast uit te kijken naar het jaarverslag 2017, dat in april zal worden gepubliceerd.

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die de topniveaudomeinen .eu- en .ею- beheren volgens een aanbestedingsproces en een aanstelling door de Europese Commissie. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële EU-talen. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. Meer informatie vindt u op: http://www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Christopher Nicastro, +32 (0)2 401 27 50
Communication Support Manager