17:32 uur 19-12-2017

Milrem Robotics brengt autonome oorlogsvoeringscapaciteiten naar het slagveld

TALLINN, Estland–(BUSINESS WIRE)– Milrem Robotics heeft vorige week de eerste stap gezet om gevechtseenheden te voorzien van autonome oorlogsvoeringssystemen toen het bedrijf met succes een belangrijke mijlpaal in zijn autonomieprogramma bereikte en demonstreerde: waypointnavigatie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171219005601/nl/

Milrem Robotics took the first step towards providing combat units with autonomous warfare systems l ...

Milrem Robotics took the first step towards providing combat units with autonomous warfare systems last week when it successfully reached and demonstrated a significant milestone in its autonomy program – waypoint navigation. (Photo: Business Wire)

De autonome oplossing werd getest op het onbemande grondvoertuig (UGV) THeMIS, ook een product van Milrem Robotics.

Met deze oplossing kan het UGV een vooraf bepaalde route volgen zonder dat de operator het op afstand hoeft te besturen. Een praktisch gebruik van een dergelijk systeem is bijvoorbeeld het bieden van perimeterbeveiliging: een UGV met verschillende sensoren die autonoom op een kampeerplaats patrouilleert en voertuigen of personen detecteert die afkomen op vriendschappelijke posities.

Dergelijke UGV’s kunnen ook worden uitgerust met verschillende wapensystemen om actie te ondernemen tegen vijandelijke troepen. De trekker zou echter strikt in handen zijn van een menselijke operator aan wie het onbemande systeem een waarschuwing zou sturen op basis van verzamelde informatie.

“Autonome systemen zijn een gamechanger op het slagveld die de mogelijkheden van militaire eenheden aanzienlijk zullen vergroten,” aldus Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics. “Deze demonstratie was slechts het eerste voorbeeld van de autonome capaciteiten die we ontwikkelen. Door autonome functies toe te voegen worden onze oorlogsvoeringssystemen efficiënter gemaakt en kunnen ze gemakkelijk worden ingepast in de strijdkrachten.”

“Het ontwikkelen van autonome systemen voor off-road militaire en industriële omgevingen is een uitdagende opdracht. Terwijl zelfrijdende auto’s en bestelrobots afhankelijk zijn van een zeer gestructureerde omgeving, zoals wegen en wegmarkeringen, moet het UGV zijn eigen weg zien te vinden over en door ruw terrein,” verklaarde Henri Kuuste, System Architect bij Milrem Robotics. “Veel militaire scenario’s sluiten het gebruik van duidelijk zichtbare actieve sensoren en GNSS-locatiegegevens uit. Signaalblokkering, schade en vuil zijn een constante factor bij het ontwikkelen voor dit soort toepassingen,” voegde hij eraan toe.

De waypointnavigatie-oplossing werd vorige week gedemonstreerd als onderdeel van een bredere uitvoering in het schietgebied van de Estse strijdkrachten in de buurt van Tapa. Samen met een van de toonaangevende fabrikanten van vuurwapens en wapensystemen, FN Herstal, zijn er ook live schiettests van het gezamenlijke product THeMIS met deFNder® Medium Remote Weapon Station uitgevoerd. Dit product werd onthuld tijdens de DSEI van dit jaar.

Hier vindt u de video van de waypointnavigatie: https://youtu.be/Sp-baaRC0fI

En hier zijn foto’s van de demonstratie: https://www.dropbox.com/sh/daofhrh4zhlwvq3/AAC_fBeCN9-CI-x22gaJg0XKa?dl=0

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Milrem Robotics
Gert D. Hankewitz
Export Director
+37256644416
gert.hankewitz@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr