12:08 uur 18-12-2017

EURid leidt groen discussiepanel op 2017 Internet Governance Forum in Genève

EURid, het register voor .eu en .ею domeinnamen, leidt op deIGF meeting 2017in de Zwitserse stad Genève een panel over wat het betekent een groene onderneming te zijn in de digitale ruimte.

GENÈVE–(BUSINESS WIRE)– EURid begrijpt hoe belangrijk een neutrale ecologische voetafdruk is voor de planeet en blijft overal ter wereld duurzame projecten steunen.

Sinds mei 2012 heeft EURid een erkenning van het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS), waaruit blijkt dat ze er ononderbroken naar streeft een duurzame organisatie te zijn. In het kader van haar EMAS-erkenning schreef en introduceerde EURid een milieubeleidsdocument dat het register hielp de volgende doelstellingen te bereiken:

  • In 2015 bundelde EURid zijn krachten met de Spaanse milieuorganisatie zonder winstoogmerk FAPAS. Er werden fruitbomen aangeplant in de Spaanse provincie Asturië, een gebied waar de bedreigde Europese bruine beer werd uitgezet. EURid kocht ook geverifieerde CO2-kredieten als bijdrage aan het Ecomapuà-project dat tot doel heeft de rijke biodiversiteit in het Amazonegebied te beschermen.
  • In 2016 compenseerde EURid zijn CO2-uitstoot van 2015 met de aankoop van geverifieerde CO2-kredieten waarmee het bijdroeg aan de Dak Rung waterkrachtcentrale in Vietnam.
  • In 2017 compenseerde EURid zijn CO2-uitstoot van 2016 met de aankoop van geverifieerde CO2-kredieten om het Borehole Rehabilitation project in Oeganda te steunen.

In 2016 en 2017 deed EURid schenkingen aan Surfrider, een organisatie die ijvert voor de bescherming van de oceanen.

Op de IGF-meeting 2018 in Genève wil EURid met zijn groen discussiepanel nog meer digitale bedrijven aanmoedigen om groen te denken. “Wij willen digitale bedrijven tonen hoe zij groen kunnen zijn in hun aanpak en hun dagelijkse activiteiten”, verklaarde Giovanni Seppia, External Relations Manager bij EURid.

Ook de medewerkers van EURid worden aangemoedigd om groen te denken. Velen onder hen gaan met de fiets of per trein naar het werk. Om de hoeveelheid afval te verminderen, werd het aantal vuilnisbakken in de organisatie tot een minimum beperkt, en ook sorteren blijft een topprioriteit.

In 2018 zal EURid zijn groene betrokkenheid blijven ontwikkelen en versterken met zijn bijgewerkte milieubeleid dat in Q1 2018 wordt uitgebracht, samen met de vernieuwing van de EMAS-erkenning van de organisatie.

Leer over EURid, het .eu en .ею register op https://eurid.eu/nl/over-ons/

Contacts

EURid
Christopher Nicastro, +32 (0)2 401 27 50
Communication Support Manager

Check out our twitter: @NewsNovumpr