16:40 uur 13-02-2024

Het Technology Innovation Institute van de Verenigde Arabische Emiraten lanceert de stichting ‘Falcon Foundation’ om open-sourcing van generatieve AI-modellen te steunen

Stichting bevordert het delen van kennis en versnelt de democratisering van AI

TII stelt US$300 miljoen ter beschikking voor financiering van toekomstige projecten

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Het TII (Technology Innovation Institute), een toonaangevend internationaal centrum voor wetenschappelijk onderzoek en de toegewijde onderzoekspijler van Abu Dhabi’s ATRC (Advanced Technology Research Council), maakte vandaag de lancering van de ‘Falcon Foundation’ bekend. De non-profit Falcon Foundation is gericht op het bevorderen van de ontwikkeling van open-source Generatieve AI-modellen en het opbouwen van duurzame ecosystemen rond open-source projecten die de ontwikkeling van technologie versnellen. Als oprichtend lid verbindt TII zich ertoe om US$300 milljoen beschikbaar te stellen om deze projecten te financieren.

De lancering van de Falcon Foundation vond plaats tijdens de prestigieuze WGS 2024 (World Governments Summit) en markeert een kritiek moment in het bijeenbrengen van belanghebbenden om samen te werken teneinde transparente bestuursmodellen tot stand te brengen en uitwisseling van kennis aan te moedigen nu AI op een gestaag groeipad verder koers blijft zetten.

Uitgaande van TII’s krachtige, zelf ontwikkelde Falcon AI-modellen, zal de Foundation belanghebbenden, ontwikkelaars, academici en industrie maar ook individuele personen bij elkaar brengen en helpen om de kracht van gezamenlijke besluitvorming onder de contribuanten te verwezenlijken. Dit zal de democratisering van AI versnellen met de hulp van bekende ambassadeurs van de Falcon Foundation, eminente AI-professoren van universiteiten van over de hele wereld, maar ook belangrijke industriële spelers in de sector van AI.

De Foundation is bedoeld om de personalisering van de Falcon-modellen te steunen ten behoeve van specifieke industrieën of sectoren. Door open computerresources in te schakelen voor voortgezette R&S van Falcon AI, zal de Foundation een robuust ecosysteem voorzien om de aanpasbaarheid van de modellen binnen een ruim spectrum applicaties en contexten te verzekeren.

Naar aanleiding van de aankondiging, gaf Zijne Excellentie Faisal Al Bannai, algemeen secretaris van ATRC, volgend commentaar: “In een wereld waar AI aan een nooit eerder gezien tempo vooruit marcheert, spelen initiatieven zoals de Falcon Foundation een cruciale rol in het aansturen van het traject van AI-ontwikkeling naar grotere transparentie en toegankelijkheid.”

Dr. Ray O. Johnson, CEO van TII, lichtte toe: “We zetten ons in om transparantie en samenwerking in AI te bevorderen. Door de samenwerkingsgeest van de Verenigde Arabische Emiraten naar ontwikkeling van AI uit te breiden, stellen we nieuwe referenties voor openheid en moedigen we alle andere entiteiten van over de hele wereld die open-source steunen aan om zich bij ons aan te sluiten.”

De begunstigden van de Foundation omvatten alle entiteiten die met verantwoorde open-source AI werken en die steunen. Door de afhankelijheid van externe leveranciers te minimaliseren, verzekert de Falcon Foundation bedrijfscontinuïteit door onafhankelijke technologische keuzes mogelijk te maken. Als organisatie die zonder uitzonderingen voor alle belanghebbenden die zich voor open-source inzetten open staat, zal de Foundation globale beste praktijken als onderdeel van haar regelgevende en juridische kader voor artificiële intelligentie bevorderen.

De inzet van de Falcon Foundation voor open-sourcing en innovatie in AI, weerspiegelt een toekomstgerichte aanpak die Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten helpt om grote sprongen vooruit te maken in een door technologie aangestuurde toekomst en steunt de internationale gemeenschap om sectoroverkoepelende samenwerkingen voor vruchtbare ontwikkelingen met AI tot stand te brengen.

Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jennifer Dewan, senior directeur communicatie

jennifer.dewan@tii.ae.

Check out our twitter: @NewsNovumpr