11:14 uur 05-07-2022

Het Directed Energy Research Center van het Technology Innovation Institute organiseert GLOBALEM-conferentie in Abu Dhabi in november 2022

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Het Technology Innovation Institute (TII), een toonaangevend wereldwijd onderzoekscentrum en de pijler voor toegepast onderzoek van de Advanced Technology Research Council (ATRC) van Abu Dhabi, heeft vandaag aangekondigd dat zijn Directed Energy Research Center (DERC) de komende editie van GLOBALEM, een toonaangevende conferentie over hoogvermogen elektromagnetisme (HPEM), zal organiseren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220705005036/nl/

Technology Innovation Institute’s Directed Energy Research Center to Host GLOBALEM Conference in Abu Dhabi in November 2022 (photo: AETOSWire)

Technology Innovation Institute’s Directed Energy Research Center to Host GLOBALEM Conference in Abu Dhabi in November 2022 (photo: AETOSWire)

De conferentie vindt plaats van 13 tot 17 november in het St. Regis Abu Dhabi en is het eerste high-profile evenement dat DERC organiseert na de lancering van zijn testfaciliteit voor prekwalificatie in het Tawazun Industrial Park in Abu Dhabi, gewijd aan een specifiek domein van de hoge-energiefysica.

Dr. Chaouki Kasmi, hoofdonderzoeker van het Directed Energy Research Center, zal zijn expertise aanbieden als algemeen voorzitter van het organisatiecomité van GLOBALEM. Andere deskundige leden zijn Dr. Bill Radasky, van Metatech Corporation USA, en Dr. Nicolas Mora van DERC als gezamenlijke medevoorzitters van het Technisch Programmacomité, alsmede Dr. Felix Vega van DERC, Dr. Lars Ole Fichte van de Helmut-Schmidt Universiteit in Hamburg, Duitsland, en Dr. Jane Lehr, van de Universiteit van New Mexico, USA, als conferentie-adviseurs.

De conferentie gaat in op de uitdagingen en kansen die er momenteel zijn en welke zich dagelijks ontwikkelen op het cruciale gebied van de elektromagnetica, en zal de belangstelling wekken van deskundigen op uiteenlopende gebieden als gepulseerde energietechnologieën, hoogspanningsgeneratoren, microgolfstraling, en zowel analytische en numerieke modellering als experimentele validering bestrijken.

Alle ogen zullen gericht zijn op de Best Student Paper Award (BSPA), waarbij de prijswinnaars een certificaat en een geldprijs van US$ 500 ontvangen.

Ook de Young Scientist Award (YSA) is een erkenning voor een jonge onderzoeker onder de 35 jaar die een innovatieve bijdrage heeft geleverd op gebieden die verband houden met HPEM. Onderzoekers die aan de wedstrijd willen deelnemen, kunnen zichzelf tijdens de indieningsprocedure nomineren.

Voor beide prijzen is de uiterste datum voor de indiening van uitgebreide samenvattingen online 1 juli 2022. De bevestigingen van de aanvaarding en de nominaties zullen tegen 15 augustus zijn afgerond, en 15 september is de laatste datum voor de definitieve beoordeling en indiening van volledige papers en nominaties voor prijzen. Early bird-registratie is mogelijk tot 30 september 2022.

Dr. Kasmi benadrukte het belang van de conferentie voor het TII-ecosysteem en ook voor Abu Dhabi: “De GLOBALEM-conferentie belooft een doorbraak te betekenen voor de regio. Hoogvermogen-elektromagnetica is voor ons bij DERC een van de hot topics van vandaag, gezien het grote aantal toepassingen en sectoren waar het wordt toegepast – van de alledaagse generatoren, motoren en transformatoren tot maglev-treinen, en van astronomie tot gezondheidszorg en alles daartussenin. We richten ons zelfs op nieuwe innovaties die bepaalde soorten kanker kunnen behandelen. De mogelijkheid om zoveel internationale deskundigen in Abu Dhabi bijeen te brengen is ongekend en is een grote stap voor TII en de regio”.

Voor meer informatie over de GLOBALEM Conference 2022, en om wetenschappelijke stukken in te dienen, gaat u naar: https://globalem2022.com/submission.php

Over het Technology Innovation Institute (TII)

Het Technology Innovation Institute (TII) is de pijler voor toegepast onderzoek van de Advanced Technology Research Council (ATRC) van Abu Dhabi, en een toonaangevend wereldwijd wetenschappelijk onderzoekscentrum dat zich richt op de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen en nieuwe technologische mogelijkheden. Door samen te werken met uitzonderlijk talent, universiteiten, onderzoeksinstellingen en industriepartners van over de hele wereld, verbindt het instituut een intellectuele gemeenschap met elkaar en draagt het bij aan het bouwen van een R&D-ecosysteem ter verbetering van de status van Abu Dhabi en de VAE als wereldwijde hub voor innovatie. Ga voor meer informatie naar www.tii.ae

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Sneha Sivanand sneha.sivanand@atrc.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr