23:56 uur 31-05-2023

Falcon 40B van de VAE, ‘s werelds best beoordeelde AI-model van Technology Innovation Institute, is nu royaltyvrij

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De Falcon 40B van het Technology Innovation Institute (TII), het toonaangevende grootschalige open-source AI-model van de VAE, is nu vrij van royalty’s voor commercieel en onderzoeksgebruik, als antwoord op de wereldwijde vraag naar inclusieve toegang tot AI.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230531005611/nl/

UAE’s Falcon 40B, World’s Top-Ranked AI Model is Now Royalty-free (Photo: AETOSWire)

UAE’s Falcon 40B, World’s Top-Ranked AI Model is Now Royalty-free (Photo: AETOSWire)

Falcon 40B staat wereldwijd op nummer 1 op Hugging Face’s leaderboard voor grote taalmodellen (LLM’s) en presteert beter dan concurrenten zoals LLaMA van Meta en StableLM van Stability AI. Onder de tolerante Apache 2.0-softwarelicentie hebben eindgebruikers van de Falcon 40B toegang tot elk patent dat door de software in kwestie wordt gedekt. Apache 2.0 zorgt voor de veiligheid en beschikbaarheid van veilige en krachtige open-source software en stelt een effectief bestuursmodel vast.

TII’s onbeperkte toegang tot Falcon 40B benadrukt de toewijding van het instituut aan technologische innovatie en kennisdeling, het bevorderen van een samenwerkend ecosysteem en het versterken van de positie van de VAE als een wereldwijde AI-leider. Bovendien weerspiegelt het de toewijding van de VAE om de grenzen te verleggen bij het vormgeven van een toekomst waarin AI een centrale rol speelt bij het stimuleren van positieve verandering.

Open-source royaltyvrije implementatie van Falcon 40B kan entiteiten in de publieke en private sector efficiënter maken, zoals voor snellere projectstarts, snellere iteraties, flexibelere softwareontwikkelingsprocessen, robuuste community-gestuurde ondersteuning en eenvoudiger licentiebeheer.

TII streeft naar een bloeiend ecosysteem van samenwerking, innovatie en kennisdeling tussen ontwikkelaars, onderzoekers en bedrijven wereldwijd. De stap bevordert transparantie, inclusiviteit en versnelde vooruitgang op het gebied van AI voor de wereld, waardoor diverse mogelijkheden voor toepassingen in verschillende sectoren worden ontsloten.

Dr. Ebtesam Almazrouei, Director, AI Cross-Center Unit bij TII, verklaarde: “Afzien van Falcon 40B-royalty’s bevordert inclusieve technologische vooruitgang voor een hechte samenleving. We zijn toegewijd aan het gebruik van technologie om de mensheid te verenigen en onze wereld toekomstbestendig te maken.”

Ga voor meer informatie over het huidige open-source Falcon 40B AI-model en registratie naar: FalconLLM.TII.ae.

Ga voor de rangschikking van Falcon 40B naar: https://huggingface.co/spaces/HuggingFaceH4/open_llm_leaderboard

Voor meer informatie kunt u terecht op www.tii.ae

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jennifer Dewan, Senior Director Communications

jennifer.dewan@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr