08:00 uur 24-05-2022

Technology Innovation Institute lanceert baanbrekende onderzoeksfaciliteit in Abu Dhabi voor belangrijke industrieën in de regio

Nieuwe hub op Tawazun Industrial Park herbergt zeven werkplaatsen, vijf gespecialiseerde laboratoria, gericht op HPEM, HEL en akoestiek

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Het Technology Innovation Institute (TII), de pijler voor toegepast onderzoek van de Advanced Technology Research Council (ATRC) van Abu Dhabi, heeft vandaag aangekondigd dat het Directed Energy Research Centre (DERC) een ultramoderne faciliteit heeft gelanceerd in Tawazun Industrial Park (TIP), een regionale hub voor strategische bedrijven in de veiligheids- en beveiligingssector met een bedrijfsinfrastructuur van wereldklasse.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220523005305/nl/

TII's DERC Launches New Labs (Photo: AETOSWire)

TII’s DERC Launches New Labs (Photo: AETOSWire)

De faciliteit omvat zeven verschillende werkplaatsen en vijf gespecialiseerde laboratoria. Elk richt zich op een specifiek onderzoeksdomein van mechanische en elektronische werkplaatsen, prototype-testruimte, spoelwikkeling, ankervulling, diëlektrische testen en laboratorium voor akoestische prototyping. De laboratoria zijn Pulse Power Lab, Semi-Anechoic Chamber, Tempest Chamber, Acoustic Lab en Laser Development Lab.

De faciliteit herbergt drie mobiele onderzoekslaboratoria die kunnen worden gebruikt in combinatie met de primaire laboratoria of in het veld kunnen worden ingezet voor buitentesten, waaronder twee elektromagnetische mobiele laboratoria en een mobiel laserlaboratorium. Toepassingen waar DERC zich op richt zijn onder meer krachtige elektromagnetische (High-Power ElectroMagnetics, HPEM) en elektromagnetische compatibiliteit (Electromagnetic Compatibility, EMC) testen. DERC doet ook innovatief onderzoek in het HPEM- en Pulsed Power-domein, samen met pre-kwalificatietesten voor meerdere industrieën in de regio.

Een primeur voor de GCC. De faciliteit van DERC voert toonaangevende radiofrequentie uit testen om krachtige, solid-state apparaten te produceren en te karakteriseren. De faciliteit voert ook zeer gevoelige akoestische experimenten uit die een hoge mate van isolatie van omgevingsgeluid en trillingen vereisen, ter ondersteuning van de ontwikkeling en karakterisering van ongebruikelijke akoestische zenders en sensoren.

De gecontroleerde omgeving in de laboratoria identificeert onvrijwillige geluidsbronnen in complexe elektronische systemen die kunnen leiden tot lekkage van zijkanalen. De op maat ontwikkelde optische trillingsanalysetools van DERC kunnen mechanisch systeemgedrag over een breed bereik van frequenties onderzoeken.

Daarnaast heeft het centrum ook baanbrekende signaalelektronica en akoestiek (Signal Electronics & Acoustics, SEA)-prototyping geïntroduceerd om de lokale ontwikkeling van geavanceerde oplossingen zoals kleine/high-density RF- en akoestische apparaten te vergemakkelijken. De faciliteit kan solderen, complexe mechanische assemblage uitvoeren, testen terwijl het prototyping in 3D-printen bevordert.

Het mobiele laserlaboratorium van DERC is het eerste in zijn soort in de regio dat buiten laserexperimenten uitvoert om de voortplanting van een krachtige laser te onderzoeken en het effect op doelen op afstand in de droge Golfomgeving te bestuderen. Het laboratorium zendt een continue laser van meerdere kW uit en is uitgerust met een op een pan-tilt gemonteerde telescoop die een bundel focust over een afstand van 200 m tot 2.000 m. Het mobiele laboratorium is aangesloten op een elektrische generator en is ontworpen om autonoom buiten te worden gebruikt bij extreme temperaturen tot 50 °C.

Over de nieuwe faciliteit zei Dr. Ray O. Johnson, CEO van het Technology Innovation Institute (TII) en waarnemend CEO, ASPIRE: “Bij TII zetten we ons in om wereldwijd talent aan te trekken voor onze onderzoekscentra. Gezien deze prioriteit zijn we er trots op getuige te zijn van de fenomenale prestatie van DERC met deze faciliteit. Dergelijke innovatieve hubs trekken een groeiend aantal onderzoekers aan, evenals klanten die graag willen profiteren van testmogelijkheden in uiteenlopende sectoren.”

Dr. Chaouki Kasmi, hoofdonderzoeker bij het Directed Energy Research Center (DERC), zei: “We zijn verheugd om eindelijk getuige te zijn van de lancering en geavanceerde mogelijkheden van deze nieuwe faciliteit die ons een duidelijk voordeel zal bieden en de VAE de broodnodige autonomie zal geven als het gaat om uitgebreide tests en het opzetten van een betrouwbare toeleveringsketen.”

De prestatie van het centrum om meerdere kerncapaciteiten onder één dak samen te brengen, biedt kansen om HPEM-testen naar grotere hoogten te brengen en tegelijkertijd het testen van krachtige lasers in compacte omgevingen mogelijk te maken.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Sneha Sivanand
comms@atrc.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr