14:00 uur 22-01-2024

Objectway maakt overname bekend van Nest Wealth, een toonaangevend leverancier van digitale vermogensoplossingen in Canada

MILAAN en TORONTO–(BUSINESS WIRE)– Objectway, een van de 100 voornaamste FinTech-aanbieders van software-as-a-service en diensten aan banken en vermogensbeheerders ter wereld, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Nest Wealth, een toonaangevende Canadese aanbieder van digitale vermogensoplossingen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240118366798/nl/

Luigi Marciano, Objectway Group CEO

Luigi Marciano, Objectway Group CEO

Gewapend met meer dan 30 jaar branche-expertise heeft Objectway samenwerkingsverbanden opgebouwd met banken en vermogensbeheerders om hun activiteiten te versterken en op te schalen met behulp van geavanceerde software en diensten, om financiële instellingen van van alle soorten en maten en uit alle regio’s in staat te stellen naadloos aan hun digitale transformatietraject af te leggen.

Nest Wealth, al meer dan 10 jaar marktleider en innovator, biedt digitale vermogensoplossingen voor onboarding, het openen van rekeningen en financiële planning aan enkele van de grootste financiële instellingen in Canada, waaronder banken, vermogensbewaarders en -beheerders, en individuele adviseurs , evenals diensten voor direct-to-investor beleggingsbeheer. De helft van de zes grootste banken van Canada behoort tot de klantenkring van het bedrijf, evenals de National Bank of Canada, het National Bank Independent Network, enzovoort.

Canada staat bekend als een markt met een groeiende bevolking en een geavanceerd financieel ecosysteem. Hierdoor geldt het land een van de tien belangrijkste vermogensmarkten, alsmede een van de regio’s met de grootste verspreiding van vermogensadviesdiensten per persoon ter wereld.

Door de aanvullende oplossingen voor onboarding van klanten en financiële planning van Nest Wealth toe te voegen aan het aanbod van Objectway, wordt het aanbod van de Groep op het gebied van vermogens- en beleggingsbeheer versterkt, waarvan zowel bestaande als nieuwe klanten in Canada en de VS kunnen profiteren.

In de regio EMEA opent de overname ook de weg om het ontwerpmodel voor vermogensoplossingen van het bedrijf voor de gehele waardeketen uit te breiden en te versterken, teneinde de beste digitale oplossingen voor planning en onboarding van klanten te kunnen bieden, naast de adviesdiensten, het discretionair portefeuillebeheer en de backoffice-activiteiten van het bedrijf.

“Het Nest Wealth-team heeft een opmerkelijk digitaal vermogensplatform opgebouwd, met een aanzienlijk klantenbestand. We verheugen ons op de samenwerking om ons zakelijke potentieel optimaal te realiseren, op basis van onze gemeenschappelijke focus op digitale innovatie en op dezelfde modulaire, flexibele ‘as-a-service’-benadering,” aldus Luigi Marciano, oprichter en Group CEO van Objectway. “Deze overname vormt een belangrijke mijlpaal in onze wereldwijde groei- en expansiestrategie en stelt ons in staat onze marktaanwezigheid in Noord-Amerika te versterken en te verbreden, en een nog uitgebreider assortiment innovatieve producten en diensten aan te bieden aan bestaande en nieuwe klanten in zowel de regio EMEA als in de regio’s in Noord-Amerika waar we actief zijn.”

“We zijn zeer verheugd dat we nu deel uitmaken van de Objectway Group, een innovatief en zeer gerespecteerd bedrijf met een bewezen staat van dienst binnen de branche. Dit zal ons in staat stellen onze expansie in de regio Noord-Amerika te versnellen en extra kansen op de markt in de regio EMEA creëren. Met Objectway hebben we de perfecte partner gevonden, die onze medewerkers en klanten continuïteit, stabiliteit en een veelbelovende toekomst van continue ontwikkeling belooft, om nog beter in staat te zijn hun uitdagingen te overwinnen,” verklaart Randy Cass, oprichter en CEO van Nest Wealth.

Objectway liet zich adviseren door Deloitte, Deloitte Legal en Alpeggiani Avvocati Associati.

Nest Wealth liet zich adviseren door Ascent Line Partners en Wildeboer Dellelce LLP.

BNL treedt op als exclusieve leadmanager en bookrunner voor de financiering van de transactie, waarbij ook SIMEST betrokken zal zijn.

COPYRIGHT © 2024 OBJECTWAY GROUP

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chiara Giudici

+393938229579

chiara.giudici@objectway.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr