20:20 uur 15-09-2023

Developing Telecoms: 5.5G (5G-A) is werkelijkheid geworden

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Op de GSMA’s M360 Asia Pacific Summit in Seoel verklaarde Dr Philip Song, Chief Marketing Officer van Huawei CNBG, dat gestandaardiseerde 5.5G (5G-A) technologie “onzekerheid in zekerheid omzet”, zoals gerapporteerd door Developing Telecoms in een recent artikel.

Ultra breedband spectrummiddelen zijn de basis voor een 10-gigabit downlink in 5.5G (5G-A), maar de belangrijkste uitdaging is dekking, legt Song uit. ELAA-technologie (extremely large antenna array), die door Huawei zowel voor de 6GHz- als voor de mmWave-spectrumbanden werd toegepast, kan de dekking verbeteren terwijl het in de downlink een ervaring van 10 Gigabit oplevert.

Voor uplink ontkoppelen de verbeterde oplossingen van Huawei de uplink en downlink om convergentie van meerdere banden en hoge uplink-rates tot stand te brengen.

Verder wordt verwacht dat Passive IoT in 5.5G (5G-A) een markt van 100 miljard verbindingen zal ontsluiten door 5.5G (5G-A) Passive IoT-technologie, gsm-netwerken en passieve tags te combineren. De voordelen hiervan omvatten een ruime dekking, lage kosten en positioneeerondersteuning voor diverse scenario’s, waaronder smart warehousing, digitaal productiebeheer, logistiek en retail.

Netwerken krijgen een grotere vraag door geautomatiseerde besturing en productieautomatisering en door de afstandsbediening van machines, wat vereist dat de latenties lager zijn dan 10ms en de betrouwbaarheid in de orde van vijf of zelfs zes negens moet zijn. Om aan deze vereisten te voldoen, werden innovatieve technologieën toegepast, zoals dubbel gevoede en selectief ontvangende en deterministische uplink- en downlink-planning om hoog deterministische netwerkconnectiviteit tot stand te brengen die grote gelijktijdigheid ondersteunt, zegt Song.

Song stelde ook dat er met de eerste 3GPP-standaard voor 5.5G (5G-A), release 18, naar verwachting geblokkeerd in de eerste helft van 2024, een andere mijlpaal zal worden bereikt, en “Huawei is klaar om te werken met internationale carriers en ecosysteempartners tijdens de rit naar het tijdperk van 5.5G (5G-A)… om aldus een welvarend ecosysteem te creëren om meer consumenten en sectoren te helpen de weg naar de digitale wereld in te slaan.”

Om het volledige artikel te lezen, gaat u naar https://developingtelecoms.com/telecom-technology/wireless-networks/15470-5-5g-5g-a-has-come-to-reality.html

Over Developing Telecoms

Developing Telecoms is de toonaangevende online nieuwsportal voor telecommunicatie in opkomende markten. De portal biedt nieuws en informatie op telecommunicatiegebied voor het senior management en beleidsbepalers bij netwerkexploitanten, overheden en eindgebruikers. Developing Telecoms ontvangt jaarlijks 6,5 miljoen pageviews en elk jaar meer dan 1,2 miljoen unieke online bezoekers. De wekelijkse nieuwsbrief gewijd aan opkomende markten heeft meer dan 50.000 abonnees. Developing Telecoms publiceert diverse speciale rapporten over telecommunicatie in opkomende markten over onderwerpen als 5G, IoT, slimme steden en ‘Last Mile’-connectiviteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Alec Barton

+44 7799 417751

alec@developingtelecoms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr