18:48 uur 03-09-2021

Developing Telecoms: massaproductie van Chinese 14nm-chips op volledige schaal neemt aanvang in 2022

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Developing Telecoms meldt dat de veranderende trends in halfgeleiders ervoor zorgen dat 14nm-microchips al volgend jaar in China op volledige schaal zullen worden geproduceerd.

Volgens Wu Hanming, decaan van het College voor Micro-elektronica en Nano-elektronica aan de universiteit van Zhejiang, is de ontwikkeling van industriële technologie in het post-Moore-tijdperk vertraagd. De ruimte en kansen voor innovatie van industriële technologieën zijn echter toegenomen in China. Binnenlandse bedrijven hebben veel middelen geïnvesteerd in productietechnologie en hebben apparatuur geleverd met de mogelijkheden die nodig zijn in grootschalige productielijnen voor chipproductie.

Tegen de achtergrond van de opkomst van het internet der dingen, de overdracht van de halfgeleiderindustrie en het einde van het tijdperk van de wet van Moore, zal de zelfvoorziening in 14nm-chips veel betekenen, aangezien 14nm-chips het middelpunt van de vraag zijn geworden in een scala van industrieën. In China heeft de ontwikkeling van 14nm-chips met succes veel technische problemen overwonnen en er zijn ook doorbraken gemaakt in het onderzoek en de ontwikkeling van het proces. Wu is van mening dat de vier kernelementen voor de technologische ontwikkeling van de gehele industrie voor geïntegreerde schakelingen de volgende zijn: klein van formaat, meerdere functies, laag stroomverbruik en lage kosten. Gezien de toenemende vraag naar transistors en de kosten per eenheid, zal 14nm-procestechnologie nog steeds het mainstreamproces zijn voor de meeste mid-to-high-end chips, en het is momenteel een van de meest gewaardeerde procestechnologieën.

Als land met productiecapaciteit, waar het groeipercentage hoger is dan het wereldwijde gemiddelde groeipercentage, stelt Wu voor dat China zich moet concentreren op lokalisatie en een industrieel gerichte technologiecultuur moet vestigen. Developing Telecoms vindt dat China 14nm-chiptechnologie kan gebruiken om aan de algemene chipbehoeften te voldoen en tegelijkertijd nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden te creëren in de toeleveringsketen van de binnenlandse chipproductie-industrie.

Over Developing Telecoms

Developing Telecoms is het toonaangevende online nieuwsportaal voor telecom in opkomende markten en levert telecommunicatienieuws en informatie voor senior management en besluitvormers bij netwerkoperators, overheden en eindgebruikers. Development Telecoms ontvangt jaarlijks 2,2 miljoen pageviews en krijgt jaarlijks meer dan 760.000 online bezoekers. De wekelijkse nieuwsbrief voor opkomende markten heeft meer dan 50.000 abonnees. Developing Telecoms publiceert een reeks speciale rapporten over telecom in opkomende markten over onderwerpen als Cybersecurity, 5G, IoT, Smart Cities en Last Mile Connectivity.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Alec Barton

+44 7799 417751

alec@developingtelecoms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr