02:26 uur 21-10-2021

Developing Telecoms: een groene weg naar een groenere toekomst: MTN op BWS 2021

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Development Telecoms meldde dat het verlagen van de CO2-uitstoot een steeds grotere prioriteit is geworden voor de grootste spelers in de telecomsector vanwege de rol die ICT kan spelen bij het helpen van andere industrieën om koolstofarm te worden.

Tijdens de Better World Summit for Green ICT in het Innovation Lab van Huawei in Dubai, wijdden verschillende sprekers uit over hoe de ICT-industrie een groenere samenleving kan faciliteren – en waarom dit vooral belangrijk was in regio’s met opkomende markten, waaronder Afrika.

MTN Group executive, Chief Procurement Officer Dirk Karl betrad het podium om te bespreken hoe operators een rol te spelen hebben in opkomende markten. Karl beschreef dit op een wijze die verder ging dan alleen het doel van zakendoen: operators hebben de verantwoordelijkheid om iedereen de voordelen van een modern, verbonden leven te bieden, en MTN implementeert en verdicht nog steeds netwerken in Afrika.

“Ons werk gaat niet alleen over het laten bloeien van de bedrijfsactiviteiten – het heeft als doel, en dit werd bewezen onder COVID, om systeemrelevant te zijn voor onze bredere economieën om samenlevingen met elkaar te verbinden, zodat we ze in de toekomst kunnen dienen”, stelde Karl. “Om het bedrijfsleven in de toekomst te laten floreren, moet je echter iets doen aan de gezondheid van die gemeenschappen en de gezondheid van dat ecosysteem. Iedereen verdient het voordeel van een digitaal leven.”

Klimaatverandering vormt een grotere bedreiging voor opkomende markten en Afrika loopt een groter risico dan de meeste andere markten in de strijd tegen armoede. Karl merkte op dat hoewel groene technologie – zoals intelligente batterijen, passieve kasten die geen airconditioning nodig hebben – inderdaad nuttig was, deze vooral onmisbaar was omdat er een vermindering van de CO2-uitstoot mee gerealiseerd kan worden. Ook is het nodig om fors te investeren in duurzame energie om de klimaatdoelen van MTN te halen.

Over Developing Telecoms

Developing Telecoms is het toonaangevende online nieuwsportaal voor telecom in opkomende markten dat telecommunicatienieuws en -informatie levert aan senior management en besluitvormers bij netwerkoperators, overheden en eindgebruikers. Developing Telecoms ontvangt 2,2 miljoen pageviews per jaar en heeft meer dan 760.000 online bezoekers per jaar. De wekelijkse nieuwsbrief over opkomende markten heeft meer dan 50.000 abonnees. Developing Telecoms publiceert een reeks speciale rapporten over telecom in opkomende markten met onderwerpen als 5G, IoT, Smart Cities en Last Mile Connectivity.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
Alec Barton

+44 7799 417751

alec@developingtelecoms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr