21:58 uur 26-05-2021

Developing Telecoms constateert dat 5G zorgt voor positieve omzetprestaties voor Chinese operators

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Developing Telecoms stelt vast dat de Chinese telecommunicatie-industrie in het eerste kwartaal van 2021 een snellere omzetgroei heeft geregistreerd die overeenkomt met het momentum van 5G.

De gecombineerde industriële inkomsten stegen met 6,5% op jaarbasis tot 360,1 miljard yuan (ongeveer $ 55,46 miljard) in het eerste kwartaal, een toename van 4,7 procentpunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Eind maart hadden de drie telecomreuzen van China – China Telecom, China Mobile en China Unicom – 1,6 miljard mobiele telefoongebruikers, met een totaal van 285 miljoen 5G-abonnees. In het verleden vertoonden de bedrijfsprestaties van de operators een tragere groei of zelfs een negatieve groei, vooral doordat de gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU) jaar na jaar daalde. De verbeterde prestaties van het eerste kwartaal zijn zeer opvallend in de markt.

In zijn officiële financiële rapporten stelt Developing Telecoms vast dat de operators 5G als een belangrijke aandrijvende factor noemden. Een van de redenen om de 5G-ontwikkeling in China te stimuleren, is dat Developing Telecoms van mening is dat het land de aanleg van infrastructuur heeft versneld om de ontwikkeling van de 5G-sector in de afgelopen twee jaar te ondersteunen. Eind 2020 kondigde het ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) aan dat China in 2021 600.000 basisstations voor 5G-telecommunicatienetwerken zal bouwen en de aanleg en toepassingen van 5G-netwerken verder zal bevorderen, waarbij de uitrol in grote steden versneld wordt.

Volgens Developing Telecoms gaven verschillende onderzoeksrapporten ook aan dat de Chinese telecommunicatiemarkt aantoonbaar het voortouw neemt met de acceptatie van 5G en dat China’s snelle aanname van 5G-technologie ook de vraag naar 5G-smartphones stimuleert. Developing Telecoms verwacht dat de enorme vraag naar 5G-smartphoneverzendingen en het jaarlijkse 5G-dataverkeer in China zullen toenemen en daarmee de omzetprestaties voor Chinese operators zullen blijven stimuleren. Om de bevindingen volledig te lezen, kunt u gaan naar https://tinyurl.com/7kad4wz2

Over Developing Telecoms

Developing Telecoms is het toonaangevende online nieuwsportaal voor telecom in opkomende markten dat telecommunicatienieuws en -informatie levert aan senior management en besluitvormers bij netwerkoperators, overheden en eindgebruikers. Developing Telecoms ontvangt 2,2 miljoen pageviews per jaar en heeft meer dan 760.000 online bezoekers per jaar. De wekelijkse nieuwsbrief over opkomende markten heeft meer dan 40.000 abonnees. Developing Telecoms publiceert een reeks speciale rapporten over telecom in opkomende markten met onderwerpen als 5G, IoT, Smart Cities en Last Mile Connectivity.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Alec Barton

+44 7799 417751

alec@developingtelecoms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr