01:02 uur 01-08-2020

Developing Telecoms reageert op de manier waarop concurrentie innovatie bevordert om centrale positie van telecommunicatie in economieën te behouden

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Op de Huawei Better World Summit nam Developing Telecoms deel aan de sessie met Luc Hindryckx, directeur-generaal van de European Competitive Telecommunications Association (ECTA).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200731005495/nl/

Luc Hindryckx, Director General of European Competitive Telecommunications Association (Photo: Business Wire)

Luc Hindryckx, Director General of European Competitive Telecommunications Association (Photo: Business Wire)

De afgelopen maanden hebben de ECTA-leden zich 24 uur per dag ingezet voor de netwerken, diensten en hun gebruikers. In een brief aan de uitvoerend vice-president Margrethe Vestager, zei Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie: “Bij het streven naar digitaal leiderschap moeten we ons richten op het verbeteren van de markten voor consumenten, bedrijven en de samenleving als geheel. Daarnaast moeten we de industrie de kans geven zich aan te passen aan de globalisering en de daarmee gepaard gaande klimaatverandering en digitale transities. We hebben bedrijven nodig die onder gelijke voorwaarden concurreren, zodat consumenten kunnen profiteren van lagere prijzen, meer keuze en betere kwaliteit.”

Een concurrerende telecom- en digitale sector kunnen een drijvende kracht zijn voor alle sectoren van de economie, om met succes de problemen aan te pakken. Universeel beschikbaar hoogwaardig 5G, glasvezel en vergelijkbare netwerktechnologieën worden in toenemende mate gezien als essentiële gemeenschappelijke infrastructuur.

In Frankrijk, met vier grote geïntegreerde vaste/mobiele MNO’s, diverse MVNO’s en initiatieven voor de inzet van glasvezel een van de meest concurrerende B2C-markten in Europa, is de afgelopen vijf jaar 10,4 miljard euro geïnvesteerd in vaste en mobiele netwerken. Dit laat zien hoe groot en belangrijk de investeringsbehoefte is en de manier waarop concurrentie aanzet tot het doen van investeringen.

Daarnaast is concurrentie ook goed voor de service aan de klant. Als gevolg van de corrigerende maatregelen die door het DG Concurrentie van de Europese Commissie werden opgelegd, kon Masmovil toetreden tot de Spaanse markt. In een markt met meer dan voldoende aanbod, kon het bedrijf zich met succes onderscheiden door zich te richten op klantenservice en zodoende een leidende positie veroveren in het GFK net promotor score-onderzoek.

In tegenstelling tot de afgelopen twintig jaar zal het nieuwe telecombeleid voor het komende decennium op B2B gefocust zijn. Dit vereist een verandering in de bedrijfsaanpak, waarbij de focus verschuift van de massaconsumentenmarkt naar dienstverlening aan zakelijke gebruikers in alle industriële sectoren, van start-ups tot gevestigde conglomeraten.

Developing Telecoms is van mening dat digitale transformatie nog nooit eerder, voor alle sectoren van de economie, zo belangrijk is geweest als op dit moment. De angst voor kannibalisering van de bestaande modellen is een van de grootste belemmeringen voor innovatie voor gevestigde spelers. Developing Telecoms vindt ook dat de samenleving het meest gediend is met voldoende concurrentie in alle schakels van de waardeketen, omdat het de marktspelers dwingt om te blijven innoveren.

Over Developing Telecoms

Developing Telecoms is de toonaangevende online nieuwsportal voor telecommunicatie in opkomende markten. De portal biedt nieuws en informatie op telecommunicatiegebied voor het senior management en beleidsbepalers bij netwerkexploitanten, overheden en eindgebruikers. Developing Telecoms ontvangt jaarlijks 2,2 miljoen pageviews en meer dan 760.000 online bezoekers. De wekelijkse nieuwsbrief gewijd aan opkomende markten heeft meer dan 40.000 abonnees. Developing Telecoms publiceert diverse speciale rapporten over telecommunicatie in markten in opkomst over onderwerpen als 5G, IoT, slimme steden en ‘last mile’ connectiviteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Alec Barton

+44 7799 417751

alec@developingtelecoms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr