20:25 uur 11-11-2020

Developing Telecoms is van mening dat China al het vermogen heeft om 28 nm chips te produceren in massa

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Developing Telecoms hoorde van Li Ke van de China Semiconductor Industry Association (CSIA) dat de race om chips en fabricage van apparatuur is begonnen om eigen oplossingen te ontwikkelen, en China beschikt al over de aanwezigheid op de belangrijkste gebieden die moesten evolueren in de richting van chipproductie voor het midden- tot dure segment. Li Ke denkt dat de Chinese 28 nm chips die aan de meeste marktvraag kunnen voldoen, binnen één of twee jaar in massa geproduceerd zullen worden.

Vorig jaar heeft de Chinese IC-industrie meer dan CNY 750 miljard gegenereerd en dit zal naar verwachting groeien tot CNY 900 miljard in 2020. Volgens Li Ke heeft de IC-productie de grootste vooruitgang geboekt in de hele IC-industrie. De productiecapaciteit van IC’s in China bedroeg vorig jaar meer dan 20% van het wereldtotaal, groter dan enig ander land. Li Ke denkt dat de steeds kleiner wordende kloof tussen de Chinese IC-productie en de wereldleidende technologieën een solide basis legt voor de prominente plaats van de IC-industrie, en dat er een binnenlandse chipproductie-industrieketen zal ontstaan met geavanceerdere technologieën.

Li Ke benadrukt bovendien het belang van het produceren van 28 nm chips. Zoals aangegeven door Li Ke is 28 nm de scheidslijn tussen de IC-productie van het lage en middensegment en het midden- tot dure segment. Door in staat te zijn om 28 nm chips te produceren, kan het land aan de meeste vraag naar chips voldoen zonder afhankelijk te zijn van andere landen.

De Chinese overheid steunt actief de chipsector. De Staatsraad heeft het document ‘Verschillende beleidsmaatregelen ter bevordering van de hoogwaardige ontwikkeling van de geïntegreerde circuitindustrie en de software-industrie in het nieuwe tijdperk’ uitgegeven, waarin gedeeltelijk nieuwe belastingstimulansen voor fabrieken en bedrijven die gebruik maken van 28 nm of kleinere technologieën, worden beschreven. Andere beleidsmaatregelen, zoals: ‘Gekwalificeerde projecten of ondernemingen voor geïntegreerde circuits die meer dan 15 jaar actief zijn, worden de eerste tien jaar vrijgesteld van vennootschapsbelasting als ze het 28 nm proces of geavanceerdere knooppunten inzetten,’ zijn ook opgenomen.

Developing Telecoms gelooft dat China al de mogelijkheid heeft om volledig onafhankelijk 28 nm chips in massa te produceren. Na meer dan een decennium is China aanwezig in elk deel van de 28 nm technologie-industrieketen en elk belangrijk aspect voor de strategische materialen. Projecten op nationaal niveau en gezamenlijke ondernemingsprojecten boeken tevens vooruitgang in belangrijke onderdelen van de 28 nm chipindustrie van China, zoals lithografiemachines.

Over Developing Telecoms

Developing Telecoms is het toonaangevende online nieuwsportaal voor telecom in opkomende markten dat telecommunicatienieuws en -informatie levert aan senior management en besluitvormers bij netwerkoperators, overheden en eindgebruikers. Developing Telecoms ontvangt 2,2 miljoen pageviews per jaar en heeft meer dan 760.000 online bezoekers per jaar. De wekelijkse nieuwsbrief over opkomende markten heeft meer dan 40.000 abonnees. Developing Telecoms publiceert een reeks speciale rapporten over telecommunicatie in opkomende markten met onderwerpen als 5G, IoT, Smart Cities en Last Mile Connectivity.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Alec Barton

+44 7799 417751

alec@developingtelecoms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr