20:33 uur 31-03-2022

Developing Telecoms: Philip Song van Huawei corrigeert misvatting over groene ontwikkeling en zet aan tot duurzame ontwikkeling

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Developing Telecoms meldde de visie van dr. Philip Song, CMO van Huawei Carrier Business Group, die op het Huawei Day0-evenement de vijf grootste misvattingen over groene ontwikkeling rechtzette.

Ten eerste benadrukte Song dat innovaties in de ICT-sector de koolstofuitstoot niet doen toenemen, maar andere sectoren de gelegenheid zullen geven hun koolstofvoetafdruk ‘aanzienlijk’ te verkleinen. In de komende acht jaar heeft de ICT-sector de mogelijkheid om de wereldwijde uitstoot met 20% te verminderen, wat tien keer zoveel is als de koolstofuitstoot van de sector zelf. Volgens Song zal dit de economische groei ‘loskoppelen’ van de toename van de uitstoot.

Ten tweede, als het gaat om het verminderen van de uitstoot die gedurende de hele levenscyclus van netwerkapparatuur wordt veroorzaakt, zou volgens Song de nadruk moeten liggen op het gebruik van apparatuur door middel van innovatieve technologieën.

Bovendien zijn de ICT-toeleveringsketens groener dan wordt aangenomen. Volgens een GSMA-rapport zal tegen 2030 het aandeel hernieuwbare energie binnen het energiegebruik door ICT-toeleveringsketens 45% bedragen. Song presenteerde een drielagige architectuurstrategie om dit grotere probleem aan te pakken, waarbij gebruik wordt gemaakt van betere technologie in datacenters, optische kabels en de migratie van gebruikers naar 4G- en 5G-netwerken.

Daarnaast is Song van mening dat de algehele energie-efficiëntie van het netwerk moet worden beheerd vanuit een holistisch en langetermijnperspectief. Huawei stelde een gezamenlijk gedefinieerd en geïntegreerd energie-indicatorsysteem voor om energiestromen in combinatie met informatiestromen aan te sturen, wat energiebesparingen voor een volledig netwerk oplevert, in plaats van een bepaald deel.

Tot slot gaf Song toe dat er voor de noodzakelijke duurzaamheidsdoelstellingen iets zal moeten worden ingeleverd op pieksnelheid en enkele andere indicatoren, maar dat dit verwaarloosbaar is. Operatoren kunnen bijvoorbeeld ‘s nachts, wanneer het dataverkeer laag is, bepaalde activiteiten uitschakelen om energie te besparen. Dit zal weliswaar de downloadsnelheden verlagen, maar slechts marginaal terwijl de consument nog steeds op zijn wenken wordt bediend.

Over Developing Telecoms

Developing Telecoms is het toonaangevende online nieuwsportaal voor telecom in opkomende markten dat telecommunicatienieuws en -informatie levert aan senior management en besluitvormers bij netwerkoperators, overheden en eindgebruikers. Developing Telecoms ontvangt 6,5 miljoen pageviews per jaar en heeft meer dan 1,2 miljoen unieke bezoekers per jaar. De wekelijkse nieuwsbrief over opkomende markten heeft meer dan 50.000 abonnees. Developing Telecoms publiceert een reeks speciale rapporten over telecom in opkomende markten met onderwerpen als 5G, IoT, Smart Cities en Last Mile Connectivity.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Alec Barton

+44 7799 417751

alec@developingtelecoms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr