15:51 uur 03-08-2023

CoreMedia, een portefeuillebedrijf van OpenGate Capital, neemt BySide en Smarkio over, een investering om de capaciteiten op het vlak van digitale ervaring te versterken

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital (“OpenGate”), een internationale participatiemaatschappij, kondigde vandaag aan dat haar portefeuillebedrijf CoreMedia (het “Bedrijf”), een wereldleider op gebied van softwareoplossingen voor DXP (Digital Experience Platform) en contentbeheer, twee bedrijven heeft overgenomen: BySide, een provider van SaaS-oplossingen voor klantentrajecten, engagement en personalisering, en Smarkio, een provider van SaaS chatbot-oplossingen voor B2C-merken. Er werden geen financiële voorwaarden over deze overnames bekend gemaakt.

De overnames van BySide en Smarkio versterken CoreMedia’s positie als toonaangevende end-to-end oplossing om digitale ervaringen voor klanten samen te stellen, te beheren, te leveren en te optimaliseren. Specifiek zorgen de add-on investeringen voor uitbreiding van CoreMedia’s realtime personalisering- en automatiseringsmogelijkheden. Samen helpen zij om CoreMedia’s leiderschap in de DXP-markt te versterken, door alle aspecten van het klantentraject en de klantervaring te dekken.

“We zijn opgetogen dat CoreMedia deze innovatieve bedrijven aan haar platform toevoegt. De investeringen vormen een volgende stap in de richting van het tot stand brengen van een samenhangend en immersief platform voor digitale ervaringen en benadrukt de aandacht van het bedrijf voor productinnovatie- en personaliseringsmogelijkheden,” zegt Andrew Nikou, oprichter en managing partner van OpenGate Capital. “In de context van toenemende concurrentie voor digitale B2B- en B2C-merken, is het waardevoorstel van CoreMedia’s platform voor digitale ervaringen bijzonder duidelijjk voor bedrijven die de grenzen van klantenervaring willen verleggen. Het doet ons genoegen het Bedrijf te ondersteunen nu het verder zal groeien.”

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een internationale participatiemaatschappij die zich specialiseert in de overname en exploitatie van bedrijven om nieuwe waarde te creëren via een betere werking, innovatie en groei. OpenGate Capital werd in 2005 opgericht en heeft haar hoofdzetel in Los Angeles, in Californië, met een Europees kantoor in Parijs, in Frankrijk. De professionals van OpenGate beschikken over de kritieke vaardigheden die nodig zijn om succesvolle bedrijven over te nemen, om te vormen, uit te baten, uit te bouwen en af te stemmen. Op vandaag heeft OpenGate Capital meer dan 40 platformovernames in Noord-Amerika en in Europa op haar palmares staan. Meer info over OpenGate vindt u op www.opengatecapital.com.

Over CoreMedia

CoreMedia is een internationale leider op het vlak van CMS (Content Management Systems) en DXP (Digital Experience Platform) oplossingen. Op basis van meer dan 27 jaar ervaring, brengt CoreMedia’s hybride headless aanpak die op unieke wijze personaliseerbaar is, gebaseerd op een samenstelbare DXP, ideeën snel en efficiënt tot leven, met gepersonaliseerde ervaringen op bedrijfsniveau. Om die reden vertrouwen ambitieuze internationale B2C- en B2B-merken, waaronder John Deere, Deckers Brands, Under Armour, Luxottica, T-Mobile en Finnair, op CoreMedia om de grenzen van traditioneel contentbeheer te verleggen en hun tech-stack voor de toekomst klaar te maken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontactpersonen OpenGate:
Prosek Partners

E-mail: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Hoofd investeerdersrelaties & communicatie

E-mail: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310-432-7000

OpenGate Origination Contact:
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310-432-7000

Mediacontactpersoon CoreMedia:
Barbara Eigner

E-mail: marketing@coremedia.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr