19:53 uur 11-01-2022

OpenGate Capital Portfolio Company SMAC voltooit exit van de fabricagedivisie met verkoop van Resins aan MAPEI

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag bekendgemaakt dat het hun portefeuillebedrijf SMAC, een toonaangevend Frans bedrijf voor het waterproof maken en de gevelbekleding van gebouwen, de volledige exit heeft voltooid van de fabricagedivisie, Industrie, met de verkoop van de bedrijfsunit Resins aan MAPEI, een toonaangevend Italiaans bedrijf voor de productie van hechtmiddelen en chemische producten voor de bouwsector. De bedrijfsunit Resins omvat harsfabrikant Resipoly and Services en installatiespecialist Eurosyntec. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Deze laatste verkoop voltooit de exit van SMAC uit hun fabricagedivisie in lijn met hun strategie om zich opnieuw te richten op hun wezenlijke bedrijfsactiviteit (“Travaux”), die zich concentreert op waterafdichting, coating, energierenovatie en onderhoud aan gevelsystemen van gebouwen. Het vertrek van Resins volgt op de eerder aangekondigde verkoop van de bedrijven Skydôme en Essemes Services die werden verkocht aan Kingspan Light + Air in april 2021 en AXTER, de membranendivisie, verkocht aan IKO in maart 2021. Alle drie bedrijven vielen onder SMAC’s fabricagedivisie Industrie.

Julien Lagrèze, partner en Head of Europe van OpenGate Capital lichtte toe: “De verkoop van de laatste divisie binnen Industrie is volledig in lijn met ons oorspronkelijke investeringsstandpunt voor SMAC. We zijn blij dat wij partner zijn van MAPEI voor deze transactie en blijven enthousiast over het traject van SMAC en de blijvende sterke prestaties van het bedrijf met een doelgerichter productaanbod.”

SMAC’s CEO, Franck Davoine, verklaarde, “Met de voltooiing van dit definitieve verkoopproces zullen we onze focus blijven houden op omvangrijke Travaux-gerelateerde projecten op een milieuverantwoordelijke manier, ten voordele van onze klanten.”

Over SMAC

SMAC, één van de toonaangevende bedrijven voor waterdichting en gevels, opereert op het Franse vasteland, in de Franse overzeese gebiedsdelen, in Marokko (Sofima) en in Zuid-Amerika (Reali). Het bedrijf wordt ondersteund door 2.300 medewerkers en een netwerk van 60 profit centers in Frankrijk en voert jaarlijks meer dan 10.000 projecten uit.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, de bedrijfsvoering, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transacties met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate, contactpersonen voor de media

Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate business development, contactpersoon
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr