19:20 uur 13-10-2022

OpenGate Capital doet investering in InRule Technology

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd particulier beleggingsbedrijf, kondigde vandaag aan dat het haar aandeel in InRule Technology®(“InRule”), een toonaangevend platform voor automatisering van intelligentie, heeft verkocht aan Pamlico Capital. De financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt.

InRule, met hoofdkantoor in Chicago, Illinois, biedt geïntegreerde software voor besluitvorming, machinaal leren en procesautomatisering, waarmee IT- en bedrijfsleiders sneller betere beslissingen kunnen nemen, machinaal leren kunnen toepassen en complexe, bedrijfskritische processen kunnen verbeteren.

De initiële investering van OpenGate vond plaats in 2019 en betekende de eerste institutionele kapitaalverhoging van InRule. In de afgelopen drie jaar ondersteunde OpenGate aanzienlijke product- en go-to-market investeringen, terwijl het met het managementteam van InRule samenwerkte aan een buy-and-build automatiseringsthese met als gevolg twee zeer strategische aanvullende overnames. De toevoegingen vergroten InRule’s platformcapaciteiten, breiden haar geografische voetafdruk uit en onderstrepen haar leiderspositie op het gebied van bedrijfsautomatisering.

“Automatisering wordt steeds belangrijker voor effectief bedrijfsbeheer en kosteneffectieve besluitvorming, en InRule laat zien hoe krachtig deze technologie kan zijn”, aldus Andrew Nikou, oprichter en CEO van OpenGate Capital. “De investering in InRule is een prachtig voorbeeld van hoe wij onze strategie in actie omzetten door thematische sourcing, doordachte fusies en operationele waardecreatie te integreren.”

“InRule is de afgelopen drie jaar een uitzonderlijke partner geweest en is enorm gegroeid ten aanzien van haar producten, klanten en omzet”, aldus Rob Young, directeur van OpenGate Capital. “Het was een genoegen om met Rik en het hele managementteam samen te werken bij meerdere overnames en operationele verbeteringen. De mensen en producten van InRule zijn van wereldklasse en ik kijk uit naar het verdere succes van het bedrijf in de toekomst.”

Rik Chomko, medeoprichter en CEO van InRule, voegt hieraan toe: “Het is echt de moeite waard geweest om als OpenGate’s partner InRule te transformeren en een uitgebreid portfolio van bedrijfskritische oplossingen aan onze klanten te leveren. Voortbouwend op het momentum dat we in de afgelopen jaren hebben bereikt, vind ik deze beginnende samenwerking met Pamlico Capital zeer spannend om door te gaan op ons groeitraject en onze capaciteiten verder uit te breiden.”

Raymond James trad op als financieel adviseur en Massumi + Consoli LLP trad op als juridisch adviseur van OpenGate Capital.

Over InRule Technology, Inc.

InRule Technology is een informatieautomatiseringsbedrijf dat geïntegreerde software voor besluitvorming, machinaal leren en procesautomatisering aan ondernemingen levert. Door IT- en bedrijfsleiders in staat te stellen sneller betere beslissingen te nemen, machinaal leren toe te passen en complexe processen te verbeteren, verhoogt het InRule® platform voor intelligente automatisering de productiviteit, stimuleert het de omzet en zorgt het voor uitzonderlijke bedrijfsresultaten. Meer dan 500 organisaties wereldwijd vertrouwen op InRule voor bedrijfskritische toepassingen. InRule Technology levert sinds 2002 meetbare bedrijfs- en IT-resultaten. Leer hoe u automatisering kunt toepassen op www.inrule.com.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, de bedrijfsvoering, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot op heden heeft OpenGate Capital ruim 30 overnames gedaan in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate, contactpersonen voor de media

Prosek Partners

E-mail: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Hoofd Investeerdersrelaties en Communicatie

E-mail: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310-432-7000

OpenGate Business Development, contactpersoon

Rafael Baron

E-mail: rbaron@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr