19:31 uur 13-10-2022

OpenGate Capital voegt Extol en Aluminium France Extrusion samen tot Aluminium Solutions Group SAS

Samenvoeging resulteert in toonaangevende fabrikant van geëxtrudeerd aluminium met heldere routekaart richting duurzaamheid

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital,een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat zij bezig is met de vorming van Aluminium Solutions Group SAS (“ASG”) door samenvoeging van Extol, dat OpenGate op 30 september 2022 heeft verworven en Aluminium France Extrusion (“AFE”), dat sinds juni 2013 eigendom is van OpenGate. De samenvoeging van Extol en AFE krijgt de naam ASG, en zal in Frankrijk de op een na grootste, en in Europa de op vijf na grootste, fabrikant van geëxtrudeerd aluminium worden met een heldere routekaart richting duurzaamheid. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Als onderdeel van de strategie voor waardecreatie heeft OpenGate ook aangekondigd dat zij de mogelijkheden zal onderzoeken om het ESG-profiel van ASG te verbeteren, waaronder specifieke investeringen om het gebruik van gerecyclede materialen in het productieproces te bevorderen.

Extol is een gespecialiseerde fabrikant van geëxtrudeerd aluminium en van klantspecifieke aluminium onderdelen met installaties in Toledo (Spanje) en Nantes (Frankrijk). AFE vervaardigt geëxtrudeerd aluminium en bedient de bouw, het vervoer en de industrie met installaties in Saint-Florentin en Ham in Frankrijk. Als ASG zal de combinatie profiteren van de commerciële en operationele synergieën en van de toegenomen mogelijkheden om een groter marktaandeel te verwerven. Ook zal de combinatie een sterkere positie op de betrokken markten verwerven, waarmee zij in Europa een nieuw toonaangevend bedrijf zal worden op het gebied van aluminium extrusie.

“In ASG komen twee heel bijzondere bedrijven samen die elkaar perfect aanvullen. Zo ontstaat een Europese marktleider in een sector die steeds weer aantoont dat duurzame groei mogelijk is”, verklaarde partner en hoofd Europa van OpenGate Capital, Julien Lagrèze. “We profiteren niet alleen van de natuurlijke operationele en commerciële synergieën, maar zijn er ook trots op dat we de ESG-doelen van de sector helpen realiseren zonder enige concessies aan de dienstverlening aan onze klanten en aan de kwaliteit te doen.”

“We hebben bijna tien jaar met OpenGate samengewerkt en zijn nu erg blij dat we met Extol de krachten kunnen bundelen voor het vormen van de Aluminum Solutions Group”, zei Hervé Pelcerf, CEO van AFE. “Het resultaat is een spannend nieuw traject van groei en innovatie op de voortdurend groeiende aluminium markt.”

Met name Caixa Bank en Amundi regelen de Senior Secured Debt.

Lincoln International (Parijs/Madrid) fungeerde als adviseur Fusies en Overnames en Financiering van OpenGate Capital, Cuatrecasas (Madrid) en McDermott Will & Emery (Parijs) als juridisch adviseurs, terwijl PwC due diligence op commercieel, financieel, fiscaal en juridisch vlak en op het gebied van arbeid heeft verricht.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particuliere investeringsmaatschappij gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het OpenGate team van professionals beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, de bedrijfsvoering, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot op heden heeft OpenGate Capital meer dan 40 platformovernames uitgevoerd in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate, contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mail: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Hoofd investeerdersrelaties en communicatie

E-mail: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310-432-7000

OpenGate bedrijfsontwikkeling, contactpersoon
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr