01:04 uur 02-06-2022

OpenGate Capital stopt volledig met investeren in EverZinc

Toonaangevende, wereldwijde gespecialiseerde zinkchemie-onderneming treedt toe tot U.S. Zinc, een portefeuillebedrijf van Aterian Investment Partners

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijde private equity-onderneming, heeft aangekondigd dat het zijn investering in EverZinc, een wereldwijde leverancier van speciale zinkmaterialen, stopt door een verkoop aan U.S. Zinc, een portefeuillebedrijf van Aterian Investment Partners. Voorwaarden voor de investering zijn niet naar buiten gebracht.

EverZinc heeft zijn hoofdkantoor in Luik, België en heeft industriële activiteiten in België, Canada, Nederland, Noorwegen, China en Maleisië. EverZinc is gespecialiseerd in vier productlijnen: fijne zinkpoeders, zinkoxide, zink voor batterijen en Zano®, een ultrafijn zinkoxide. EverZinc-producten worden verkocht aan klanten over de hele wereld voor gebruik in een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder anti-corrosielakken, banden, farmaceutische chemicaliën, keramiek en glas, en zonnefilters.

Het bedrijf wordt geleid door CEO Vincent Dujardin en werd in 2016 overgenomen door OpenGate Capital via een afsplitsing van het bedrijf van Umicore. Tijdens het eigendom van OpenGate groeide EverZinc de EBITDA met 2x en breidde het zijn productmix en geografische voetafdruk uit, terwijl het zijn ESG-kenmerken verder versterkte.

Julien Lagrèze, partner en hoofd van Europe bij Opengate, gaf commentaar op de transactie en verklaarde: “Toen we EverZinc overnamen, geloofden we dat het bedrijf een enorm potentieel had voor geografische uitbreiding en innovatie, en onder het leiderschap van Vincent werden nieuwe producten ontwikkeld en nieuwe markten gepenetreerd, die het bedrijf herpositioneerde voor groei en verbeterde winstgevendheid. Het was een zeer lonende ervaring om met Vincent en zijn team samen te werken, en we zijn ervan overtuigd dat EverZinc in goede handen is nu het een nieuwe groeifase ingaat.”

EverZinc zal toetreden tot U.S. Zinc, een wereldwijd bedrijf op het gebied van zinkchemie en materiaalwetenschap, dat gediversifieerde zinkproducten produceert, waaronder zinkoxide, zinkpoeder en zinkmetaal dat wordt gebruikt in eindmarkten zoals banden, chemicaliën, coatings en landbouw.

In een reactie op de verkoop verklaarde Dujardin: “Ik ben ongelooflijk trots op het leiden van EverZinc, een innovatief, divers en wereldwijd bedrijf dat wordt ondersteund door een ongelooflijk toegewijd team van mensen. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf veel succes zal hebben met U.S. Zinc.”

Jefferies was financieel hoofdadviseur en Stifel was financieel adviseur van OpenGate Capital.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, de bedrijfsvoering, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot op heden heeft OpenGate Capital 40 overnames gedaan in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate, contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Co-hoofd, investeerdersrelaties en communicatie

E-mail: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310-432-7000

OpenGate business development, contactpersoon
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr