09:00 uur 27-10-2022

FXCM-rapport van september over afzonderlijke aandelen en aandelenmandjes

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– FXCM Group, LLC (“FXCM Group’ or ‘FXCM’), de toonaangevende aanbieder van online vreemde valuta (FX) handel, CFD-handel en aanverwante diensten, publiceert vandaag zijn gegevens van de meest populaire instrumenten voor de maand september in zijn productlijnen voor CFD’s voor afzonderlijke aandelen en eigen aandelenmandjes.

FXCM biedt fractionele handel in afzonderlijke aandelen zonder commissiekosten* aan toonaangevende bedrijven uit de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Hongkong en Australië. De aandelenmandproducten van FXCM combineren de aandelen van meerdere bedrijven uit één sector in één verhandelbaar instrument. Het bedrijf beschikt momenteel over een portefeuille van 16 aandelenmanden. De lijst met bedrijven en wegingen is beschikbaar op de aandelenmandwebsite van FXCM op (https://www.fxcm.com/nl/markets/stock-baskets/).

De stijgende inflatie en de agressieve reeks renteverhogingen van de Fed maakten van september een van de meest volatiele maanden voor de aandelenmarkten sinds de pandemie. Tesla bleef het meest verhandelde aandeel, gevolgd door het Chinese e-commerceplatform Pinduoduo, dat naast Apple opnieuw de top drie haalde. Chinese EV-bedrijven behoorden dit jaar consequent tot de best verhandelde aandelen, zoals Nio en Xpeng, die in september de vijfde en zesde plaats innamen. Meituan, een andere Chinese e-commerce gigant, trok opnieuw de aandacht van handelaren en voegde zich bij de top tien, net onder Amazon en Boeing.

De aandelenmanden vertoonden eenzelfde trend in september. FAANG blijft aan de leiding, gevolgd door Biotech, dat terug naar de top drie klom, samen met China Tech. Dankzij een relatief stabiele maand voor cryptovaluta nam de belangstelling van bedrijven voor het aandelenmandje voor cryptovaluta iets af. Dit mandje viel voor het eerst sinds april uit de top drie.

Volumepositie

Wijziging in maandelijkse positie

Bedrijf

Symbool

1

Tesla Inc

TSLA.us

2

↑5

Pinduoduo Inc

PDD.us

3

↓1

Apple

AAPL.us

4

↑1

Bilibili

BILI.us

5

↓2

Nio Inc

NIO.us

6

Xpeng Inc (US)

XPEV.us

7

↓3

Alibaba (US)

BABA.us

8

↑3

Boeing Co.

BA.us

9

↑5

Amazon.com

AMZN.us

10

↑30

Meituan

MEIT.hk

Volumepositie

Wijziging in maandelijkse positie

Sector

Symbool

1

Big US Tech

FAANG

2

↑5

Biotech

BIOTECH

3

↑2

China Tech

CHN.TECH

4

↓2

Crypto Stocks

Cryptostock

5

↑1

Big China Tech

ATMX

6

↓3

China Ecommerce

CHN.ECOMM

7

↓3

Work From Home

WFH

8

↑2

Airlines

AIRLINES

9

Esports & Gaming

ESPORTS

10

↓2

Cannabis

CANNABIS

In het verleden behaalde resultaten en populariteit zijn geen indicator voor toekomstige resultaten.

De positie is afgeleid van FXCM-klantvolume

*FXCM kan op verschillende manieren worden gecompenseerd, waaronder, maar niet beperkt tot: spreads, het in rekening brengen van commissies bij het openen en sluiten van een transactie, en het toevoegen van een opslag bij een roll-over, enz. Op commissie gebaseerde prijzen zijn van toepassing op Active Trader-accounttypes.

EINDE

Over FXCM:

FXCM is een toonaangevende aanbieder van online vreemde valuta (FX) trading, CFD-trading, en aanverwante diensten. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en heeft als missie wereldwijde traders toegang te bieden tot ‘s werelds grootste en meest liquide markt door het aanbieden van innovatieve tradingtools, het inhuren van uitstekende tradingopleiders, het voldoen aan strenge financiële normen en het streven naar de beste online tradingervaring in de markt. Klanten genieten van het voordeel van mobiel traden, orderuitvoeringen in één klik en traden vanuit real-time grafieken. Daarnaast biedt FXCM educatieve cursussen over FX-trading en biedt het tradingtools, eigen gegevens en premium middelen. FXCM Pro biedt retailbrokers, kleine hedgefondsen en banken in opkomende markten toegang tot uitvoering en liquiditeit op groothandelsniveau, terwijl fondsen met een hoge of gemiddelde frequentie toegang krijgen tot prime brokerage-diensten via FXCM Prime. FXCM is een bedrijf van Leucadia.

Forex Capital Markets Limited: FCA-registratienummer 217689 (www.fxcm.com/uk)

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking.

69% van de retailbeleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen.

FXCM EU LTD: CySEC-licentienummer 392/20 (www.fxcm.com/eu)

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking.

77% van de retailbeleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen.

FXCM Australia Pty. Limited: AFSL 309763. U kunt de door u ingelegde gelden geheel verliezen door te traden. De producten zijn mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Zorg ervoor dat u de risico’s volledig begrijpt. Als u beslist om te handelen in producten die worden aangeboden door FXCM AU, moet u de Gids Financiële Diensten, Productbeschrijving, Bepaling Doelmarkt en Algemene Voorwaarden op www.fxcm.com/au lezen en begrijpen.

FXCM South Africa (PTY) Ltd: FSP No 46534 (www.fxcm.com/za). Onze dienstverlening omvat producten die met een marge worden verhandeld en die een risico op verliezen inhouden die groter zijn dan uw ingelegde gelden. De producten zijn mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Zorg ervoor dat u de risico’s volledig begrijpt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chatsworth Communications

+44 (0) 20 7440 9780

fxcm@chatsworthcommunications.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr