23:36 uur 25-10-2022

Tetrate bevordert de integratie van Istio terwijl Service Mesh zich verder ontwikkelt dankzij een nieuwe CNCF Istio cursus

Bedrijf beantwoordt de vraag naar enterprise service mesh met CNCF, het cloud-native open-source bestuursorgaan voor Kubernetes, Envoy, gRPC en nu Istio

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Tetrate, het bedrijf dat de invoering van ‘enterprise service mesh’ doet versnellen, Zero Trust Architecture (ZTA) stimuleert en de complexiteit van de moderne hybride cloud vermindert met zijn paradepaardje Tetrate Service Bridge (TSB) , kondigt vandaag aan dat het een nieuwe officiële Istio training heeft ontwikkeld voor de Cloud Native Computing Foundation® (CNCF®), die duurzame ecosystemen bouwt voor cloud-native software. Aangezien Istio onlangs is opgenomen in het CNCF®-projectdomein, wat hun marktrijpheid als een belangrijke open-source cloudtechnologie aangeeft naast Kubernetes, Envoy, gRPC, Prometheus en SPIFFE, voorziet de cursus in een belangrijke behoefte voor organisaties uit de private en publieke sector die de volledige zakelijke waarden van de service mesh-technologie willen realiseren.

Tetrate’s 2022 State of the Service Mesh Market Survey toont een sterke vraag naar service meshes gedreven door beveiliging en cloud migratie behoeften:. 37% van de respondenten gaf aan dat hun grootste dagelijkse uitdagingen het beheren van workloads over clouds en onsite zijn en 23% gaf aan dat het beveiliging was. Ondanks de groeiende populariteit blijft de implementatie van service mesh op bedrijfsschaal voor de meeste teams een uitdaging. Tetrate brengt Application-aware Networking op de markt, een nieuwe categorie in het cloud-native landschap om applicatieconnectiviteit mogelijk te maken die heterogene applicaties en infrastructuren overbrugt. Tetrate levert een belangrijke bijdrage aan de open source-projecten Istio, Envoy Proxy en Apache Skywalking. Hun commerciële aanbod, gebaseerd op dergelijke open source projecten, is Tetrate Service Bridge (TSB). TSB is een Application Connectivity Platform dat organisaties helpt App SCOR (Application Connectivity, Security, Observability & Reliability) te realiseren.

De nieuwe, officiële CNCF® Istio cursus, gebouwd met uitgebreide expertise van Istio oprichters en beheerders bij Tetrate, leert aspirant Istio experts hoe ze microservices kunnen monitoren, verbinden en beveiligen met behulp van Istio. Het is een praktische introductie, ontworpen voor iedereen die zijn of haar kennis van Linux, Docker en Kubernetes wil uitbreiden, wil leren hoe je een service mesh installeert en configureert, en de voordelen wil begrijpen van het draaien van gedistribueerde applicaties in een service mesh-omgeving. Tetrate stelde deze deze cursus op om begeleiding te bieden om ondernemingen te helpen service mesh en Istio succesvol te implementeren op basis van de vraag naar Istio in productie en beveiliging.

“Open source is overal en digitale transformatie dwingt alle organisaties om hun fundamenten opnieuw op te bouwen op open source technologie. Ik ben verheugd dat Tetrate, gestart door de medeoprichters van Istio, heeft geholpen bij het bouwen en bijdragen van een Istio-cursus aan de CNCF, samen met het plannen van toekomstige certificeringen. De opleiding zal organisaties op een hoger niveau brengen en hen helpen het volledige potentieel van de service mesh op Istio te realiseren.”

Chris Aniszczyk

De cursus maakt deel uit van Tetrate’s uitgebreide ondersteuning, als marktleider, voor service mesh adoptie bij bedrijven en overheid, samen met andere belangrijke initiatieven. Tetrate’s Head of Product, Zack Butcher, is co-auteur van de NIST zero trust beveiligingsnormen 800-204 serie (Speciale Publicaties (SP) 800-204, 204A, 204B en 204C) van de Amerikaanse overheid. Tetrate heeft een uitgebreid overzicht gepubliceerd van de NIST Security Standards for Microservices Implementation Guide, de nieuwe NIST implementatiegids. Tetrate heeft de afgelopen drie jaarsamengewerkt met NIST om zero trust-standaarden te definiëren en te promoten en is de exclusieve co-host geweest voor de jaarlijkse conferentie van NIST over dit onderwerp. Overheidsinstellingen, financiële instellingen en organisaties in de gezondheidszorg zullen deze best practices verwelkomen, zodat ze kunnen blijven voldoen aan de regelgeving van hun sector.

Bedrijven die hun Zero Trust-strategie willen operationaliseren en Istio in productie willen nemen, kunnen zich wenden tot de CNCF-cursus om ontwikkelaars te trainen met 20 tot 25 uur online leerinhoud, inclusief video’s en hands-on labs. Leerlingen krijgen inzicht in de architectuur en componenten van de Istio service mesh, inclusief cursuswerk zoals:

  • Bepalen hoe het verkeer naar uw toepassing wordt geleid
  • Uw gedistribueerde toepassingen veerkrachtiger maken
  • De veiligheid van het systeem verhogen en de toepassing van het authenticatie- en autorisatiebeleid onafhankelijk van de lopende toepassingen mogelijk maken

Tetrate – opgericht door Istio mede-oprichters en beheerders van Envoy – werd onlangs door Gartner erkend als een genoemde leverancier in de recente 2022 Hype Cycle voor Enterprise Networking, als een Cool Vendor voor Cloud Computing en door IDC als een 2021 Innovator, en het bedrijf werd door CRN uitgeroepen tot een van de Top 10 Hottest Cloud Computing Startups van 2021.

Tetrate leidt de industrie in het aanbieden van het meest uitgebreide en productieklare service mesh platform bovenop Istio.

Bijkomend materiaal

Over Tetrate

Tetrate, opgericht door Istio en Envoy medeoprichters en maintainers om applicatie netwerken te herdefiniëren, is een enterprise service mesh bedrijf dat de complexiteit van moderne hybride cloud applicatie infrastructuur beheert. Zijn vlaggenschipproduct, Tetrate Service Bridge, biedt een edge-to-workload applicatieconnectiviteitsplatform om bedrijfscontinuïteit, flexibiliteit en beveiliging te leveren voor ondernemingen op de reis van traditionele monolieten naar de cloud. Klanten krijgen consistente, ingebouwde waarneembaarheid, runtime-beveiliging en verkeersbeheer in elke omgeving. Tetrate blijft een top contribuant aan de open-source projecten Istio en Envoy proxy. Kom meer te weten op www.tetrate.io.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Annie Fink, Bospar

Annie@bospar.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr