23:51 uur 17-02-2022

Tetrate levert het eerste platform voor applicatieconnectiviteit dat API Gateway, WAF en servicemesh-mogelijkheden combineert met kant-en-klare API-beheer

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Tetrate is opgericht door makers en beheerders van Istio en Envoy, en heeft vandaag de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Tetrate Service Bridge (TSB), Golden Gate-release. Deze nieuwste release combineert API Gateway, een webapplicatie firewall (WAF) en servicemesh-mogelijkheden in een enkel beheervlak, waardoor het eerste cloud-agnostische uniforme applicatieconnectiviteitsplatform in de branche wordt geleverd. Door deze mogelijkheden te combineren, brengt TSB gecentraliseerd beheer en gedecentraliseerde handhaving naar applicatienetwerken, wat essentieel is voor het implementeren van zero-trust-beveiliging voor oude en moderne workloads.

De op Envoy gebaseerde applicatienetwerklaag van TSB maakt het onderscheid tussen noord-zuid- en oost-westverkeer overbodig: het is gewoon allemaal applicatieverkeer. Ontwikkelaars kunnen nu mogelijkheden toepassen, die traditioneel alleen beschikbaar waren in een API-gateway, op elk deel van hun applicatietopologie, van edge-to-workload. De TSB Golden Gate-release bevat API Gateway en een uitgebreide set kant-en-klare API-beheermogelijkheden.

“Omdat ondernemingen hun cloud-native applicatie-omgevingen opschalen, worden robuuste applicatieconnectiviteit en netwerken zowel van cruciaal belang als steeds complexer”, zei Brad Casemore, vice-president voor onderzoek, datacenter en multicloud netwerken bij IDC. “Enigszins paradoxaal genoeg is applicatienetwerken het meest waardevol wanneer het ongezien is. Eenvoudig te leveren en te bedienen, en onopvallend, maar toch flexibel schaalbaar en veilig in sterk gedistribueerde omgevingen, zonder ontwikkelaars en hun applicaties in de weg te staan. Met de nieuwste release van Tetrate Service Bridge speelt Tetrate in op deze behoefte door meer eenvoud te brengen in gecentraliseerde controle over edge-to-workload-connectiviteit die meerdere clusters, clouds en computerbronnen omvat.”

Toegang krijgen tot en weten hoe u applicatiespecifiek netwerk- en beveiligingsbeleid moet configureren, kan een uitdaging zijn voor ontwikkelaars en heeft uiteindelijk gevolgen voor de productiviteit. Tegelijkertijd missen netwerk- en beveiligingsteams de middelen om beleidsmandaten af te dwingen en de implementatie ervan te waarborgen. Deze ontkoppeling tussen toegang en kennis leidt tot niet-conforme netwerken en inconsistente beleidshandhaving, wat vervolgens leidt tot inbreuken op de beveiliging. Met de Golden Gate-release stelt TSB ontwikkelaars in staat om beleid voor hun applicaties te configureren zonder de complexiteit van nieuwe technologieën zoals Envoy en Istio te hoeven leren, terwijl ze toch hun kracht kunnen benutten.

“Als toonaangevende leverancier van onderwijstechnologie is ons vlaggenschip, ABCmouse Early Learning Academy, het toonaangevende digitale onderwijsprogramma voor jonge kinderen in de VS.” zei Jeremy Farber, senior vice-president infrastructuur bij Age of Learning. “We waarderen de manier waarop de Golden Gate-release van Tetrate Service Bridge ons helpt om beveiliging op applicatieniveau te bereiken, niet alleen op netwerkniveau.”

TSB is nu ook beschikbaar als een volledig beheerde, door Tetrate gehoste service, naast zelfbeheerde implementatie. De door TSB beheerde service vermindert de initiële investering die vereist is om te beginnen met het gebruik van zero trust-architecturen aanzienlijk, moedigt experimenteren aan en vermindert verder de complexiteit voor klanten. De beheerde service kan worden gebruikt voor pilotprojecten, kleinere projecten of voor alle projecten, afhankelijk van de behoeften van elke klant.

“Applicatie-architecturen worden steeds meer gedistribueerd van aard”, zei Varun Talwar, CEO en medeoprichter van Tetrate. “In combinatie met de behoefte aan multicloud-infrastructuren, applicatienetwerken en beveiligingsbeleid, wordt beheer een complex probleem. TSB vereenvoudigt deze uitdaging op elegante wijze met zijn beheervlak, een laag die het runtimesysteem bindt aan de gebruikers en teams. Ondernemingen kunnen met vertrouwen controles voor wettelijke vereisten implementeren en veel niet-gerelateerde teams op dezelfde infrastructuur onderhouden zonder shared-fate-uitval.”

De Golden Gate-release komt op de hielen van een zeer succesvol jaar waarin meer dan 20 Fortune 500-organisaties in de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg en de detailhandel de originele versie van TSB hebben geïmplementeerd, waardoor het aantal clusters in beheer met 10x op jaarbasis is toegenomen. Klanten gaven waardevolle feedback over de belangrijkste functies van de nieuwe release, waaronder:

  • Een uniform applicatie-connectiviteitsplatform voor het implementeren en beheren van WAF, API GW, servicemesh en controles voor uitgaand verkeer
  • Een schone, declaratieve applicatie-ontwikkelaarservaring om applicatieverkeer en beveiligingscontroles te configureren, waar ze eenmalig kunnen worden gedefinieerd en overal kunnen worden toegepast
  • ​Een enkel beheervenster om applicatieverkeer in heterogene omgevingen te beheren, waaronder Kubernetes, virtuele machines, bare-metal-servers, op locaties en in de cloud
  • Multitenancy: het creëren van tenants voor teams binnen een bedrijf om fijnmazig toegangsbeheer en bewerkingsrechten te definiëren en standaard zero trust te handhaven; wijzigingen in services en gedeelde bronnen van begin tot eind controleren
  • Volgende-generatie, kant-en-klare API-beheer met voldoende ing ebouwde API-gatewaymogelijkheden voor gebruiksgemak
  • Implementatie van WAF met gezegende configuratie waar het nodig is, edge-to-workload, niet alleen bij een enkele firewall
  • Implementatie en levenscyclusbeheer van servicemesh (Istio en Envoy) over meerdere Kubernetes-clusters
  • Segmentatie op applicatieniveau: veilige applicaties, niet (alleen) netwerken

Lees voor meer informatie de blog over de release.

Over Tetrate

Tetrate is opgestart door Istio-oprichters om een revolutie teweeg te brengen in applicatienetwerken en is een servicemeshbedrijf dat de complexiteit van moderne, hybride cloudapplicatie-infrastructuur beheert. Het vlaggenschipprocuct, Tetrate Service Bridge, biedt een edge-to-workload-applicatieconnectiviteitsplatform dat zakelijke continuïteit, flexibiliteit en beveiliging biedt voor ondernemingen bij de overstap van de traditionele monolithische aanpak naar de cloud. Klanten krijgen consistente ingebakken observeerbaarheid, runtimebeveiliging en verkeerbeheer in elke omgeving. Tetrate blijft een belangrijke bijdrage leveren van de open-source projecten Istio en Envoy Proxy. Meer informatie op www.tetrate.io.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Annie Fink, Bospar

Annie@bospar.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr