12:19 uur 13-04-2022

Tetrate voegt Istio en Envoy Support toe voor Arm Neoverse

Arm en Tetrate versterken de responsiviteit van de Istio service mesh met geïntegreerde hardware en software voor high-performance computertaken en cloud-to-edge-werkbelastingen

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Tetrate, opgericht door creators en maintainers van Istio en Envoy, hebben vandaag aangekondigd dat Istio service mesh en Envoy proxy nu het Arm® Neoverse™-platform ondersteunen. Arm is de leidende technologieaanbieder van processor-IP en de ontwerpen van het bedrijf hebben meer dan 215 miljard chips opgeleverd. Door de ondersteuning van Neoverse kunnen breedgebruikte opensourcesoftwareprojecten sneller draaien, met minder energiegebruik en lagere total cost of ownership (TCO).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220412005432/nl/

A simple service mesh as shown in Tetrate Service Bridge. (Graphic: Business Wire)

A simple service mesh as shown in Tetrate Service Bridge. (Graphic: Business Wire)

Neoverse is beschikbaar in veel cloudomgevingen en voor grootschalige datacenteromgevingen. Implementaties van Neoverse omvatten op AWS Graviton2-processorgebaseerde Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) exemplaren, die een prijs-/prestatieverbetering bieden van tot 40% boven vergelijkbare x86-gebaseerde exemplaren.

“De verscheidenheid aan applicaties verandert snel en Arm richt zich op de groeiende behoefte aan toegenomen prestatie om rekenintensieve taakbelastingen zoals service mesh aan te nemen,” aldus Bhumik Patel, directeur van ecosysteemontwikkeling, Infrastructure Line of Business, Arm. “Door samen te werken met Tetrate om Istio- en Envoysupport aan de Neoverse-gebaseerde platforms toe te voegen, kunnen we betere applicatieprestaties, verminderde energieconsumptie en lagere TCO bieden aan klanten van deze industrieleidende service mesh-software.”

Neoverse is met name zeer geschikt voor complexe taakbelastingen zoals machineleren, AI, en nu, service mesh. AWS gaf bijvoorbeeld een voorproefje van exemplaren van Amazon EC2 aangestuurd door AWS Graviton3-processors van de volgende generatie, die een 25% betere prestatie zullen leveren voor rekenintensieve taakbelastingen vergeleken met de exemplaren van de huidige generatie die worden aangestuurd door Graviton2. AWS Graviton3-processors zullen 2x zo hoge drijvende-kommaprestaties leveren voor wetenschappelijke en machinelerentaakbelastingen en 50% hogere geheugenbandbreedte bieden versus Graviton2-gebaseerde exemplaren, om de prestaties van geheugenintensieve applicaties zoals wetenschappelijke berekeningen te verbeteren.

“Bij Tetrate zien wij grotere en complexere service mesh-implementaties die innovatieve oplossingen vragen om kosteneffectief te voldoen aan SLA’s van edge naar de cloud,” aldus Saptak Sen, vice president van Strategic Alliances bij Tetrate. “We zijn er trots op om met Arm, AWS en de andere Envoy- en Istiogemeenschappen samen te werken, om onze klanten bij de overheid, finance, e-commerce en andere markten te helpen om hun mesh-implementaties consistenter, flexibeler en meer schaalbaar te maken.”

Waarom snellere uitvoering belangrijk is voor service mesh

Een service mesh bestaat uit exemplaren van microservices-software die zijn gecreëerd en vernietigd om te voldoen aan de capaciteitsbehoefte van een applicatie bij runtime. Elk service-exemplaar wordt vergezeld door een proxy-exemplaar, en berichten tussen services worden gestuurd door de proxy-exemplaren.

Elk bericht tussen services, of tussen services en het besturingsvlak, is geauthenticeerd, geauthoriseerd en gecodeerd/gedecodeerd, wat de veiligheid verhoogt. Al dit werk is rekenintensief en met name encryptie en decryptie zijn numeriekintensief. Snelle uitvoering van de onderliggende hardware-infrastructuur kan een enorm verschil maken in de responsiviteit van de service mesh.

Istio is de toonaangevende service mesh en Istio-software bevat een uitgebreide versie van de Envoy-proxy. Tetrate optimaliseert Istio en de Envoy-proxy wat betreft prestatie. Neoverse ondersteunt deze inspanningen en geeft de prestaties van Istio en Envoy een flinke stimulans. Het versnellen van deze softwareprojecten levert ook hogere prestaties op bij het runnen van Tetrate’s industrieleidende service mesh-managementsoftware, Tetrate Service Bridge.

Hoe Istio service mesh levert voor overheid en industrie

Istio service mesh, versneld door Arm Neoverse op meerdere platforms, ondersteunt een aantal voordelen die belangrijk zijn voor overheid en industrie:

  • Veiligheid. Service mesh verricht authenticering, autorisatie en encryptie/decryptie op elke communicatie tussen service-exemplaren en met het besturingsvlak, waardoor veiligheid wordt verbeterd. Neoverse versnelt de noodzakelijke verwerking, waaronder numerieke verwerking voor encryptie en decryptie.
  • Alertheid. Service mesh ondersteunt snelle softwareontwikkeling met gebruikmaking van een continue integratie/continue levering (CI/CD)-benaderingen. Neoverse biedt een platform voor versnelde prestaties, dat beheerd en verbeterd kan worden over softwareupdates heen.
  • Bedrijfscontinuïteit. Met service mesh kunnen architecten applicaties creëren met een failover van on-premises naar cloud, van één beschikbaarheidszone in de cloud naar een andere en zelfs van de ene cloud naar een andere. Ondersteuning van Neoverse is beschikbaar op al deze platforms, wat applicaties consistente prestatieoptimalisatie biedt over alle implementatiedoelen heen.

Download voor Arm gerede versies van Istio

Geïnteresseerden kunnen voor Arm gerede versies van Istio van Tetrate Labs downloaden. Tot de opties behoren een FIPS-versie, compliant met de Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2, beveilingsvereisten voor cryptografische modules. En het aantal opties voor het toegang krijgen tot Istio dat op Neoverse draait op verschillende platforms is breed en groeiende. Neem voor meer informatie contact op met Tetrate.

Over Arm

Arm-technologie vormt de kern van een reken- en datarevolutie die de manier waarop mensen leven en bedrijven werken transformeren. Onze energie-efficiënte processorontwerpen en softwareplatforms hebben geavanceerde computertaken mogelijk gemaakt in meer dan 215 miljard chips en onze technologieën sturen producten aan vanaf de sensor tot en met de smartphone en de supercomputer. Samen met meer dan 1000 technologiepartners staan we in de voorhoede van ontwerpen, beveiligen en beheren van alle gebieden van met AI verbeterde verbonden berekeningen van chip tot cloud.

Over Tetrate

Tetrate is opgestart door Istio-oprichters om een revolutie teweeg te brengen in applicatienetwerken en is een service meshbedrijf dat de complexiteit van moderne, hybride cloudapplicatie-infrastructuur beheert. Het vlaggenschipproduct, Tetrate Service Bridge, biedt een edge-to-workload-applicatieconnectiviteitsplatform dat zakelijke continuïteit, alertheid en beveiliging biedt voor ondernemingen bij de overstap van de traditionele monolithische aanpak naar de cloud. Klanten krijgen consistente ingebakken observeerbaarheid, runtimebeveiliging en verkeerbeheer in elke omgeving. Tetrate blijft een belangrijke bijdrage leveren aan de open-source projecten Istio en Envoy Proxy. Meer informatie op www.tetrate.io.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
Annie Fink, Bospar

Annie@bospar.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr