09:44 uur 17-05-2022

Envoy Gateway maakt het gebruik van Envoy Proxy gemakkelijker voor ontwikkelaars en herstelt de fragmenatie

SAN FRANCISCO en VALENCIA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Leden van de stuurgroep voor Envoy Gateway (EG), waaronder Envoy-ontwikkelaar Matt Klein en vertegenwoordigers van Ambassador Labs, Fidelity Investments, Tetrate en VMware, Inc., hebben vandaag hun gezamenlijke inzet bekendgemaakt voor het project dat vandaag is gelanceerd bij KubeCon + CloudNativeCon, Europe 2022, onder auspiciën van de Cloud Native Computing Foundation® (CNCF®). Envoy Gateway is een nieuwe activiteit binnen het open-source proxyproject van Envoy om het gebruik van Envoy bij cloud-native applicatie-ontwikkeling te vereenvoudigen.

Envoy Gateway zal de bestaande overbodige activiteiten rond Envoy verminderen en het voor applicatie-ontwikkelaars veel gemakkelijker maken om Envoy te gebruiken als basale API-gateway “out-of-the-box” en als een ingress-controller voor Kubernetes. Met het aanbieden van een vereenvoudigde set API’s en het implementeren van Kubernetes Gateway API, maakt EG het gemakkelijker om Envoy uit te breiden. Ontwikkelaars zullen nu over een kosteloze, ongebonden manier beschikken om externe toegang te bieden voor hun lopende werk. Tegelijkertijd zal Envoy Gateway de API-managementfuncties die nu in commerciële producten worden aangetroffen niet vervangen.

“Envoy heeft veel succes behaald sinds wij het in 2016 voor het eerst uitbrachten,” zei Matt Klein, oprichter van het Envoy-proxyproject. “En gemeenschappelijkheid heeft bij Envoy vanaf het begin centraal gestaan. Met het gemeenschappelijk-gestuurde Envoy Gateway-project zien we de kans om Envoy toegankelijk te maken voor veel meer gebruikers door de toevoeging van vereenvoudigde API’s en nieuwe mogelijkheden expliciet gericht op gevallen van Noord-Zuid/edge-proxygebruik.”

Envoy wordt al veel gebruikt voor verkeer tussen gescheiden diensten in een microservicestoepassing, dat wil zeggen Oost-Westverkeer. Met Envoy Gateway zal Envoy ook gemakkelijk te gebruiken zijn voor Noord-Zuidverkeer: verkeer tussen een applicatie en de buitenwereld, zoals met gebruikers of API’s van een applicatie.

Envoy Gateway—Uitbreidbare open-source-infrastructuur voor de cloud-native toekomst

Wereldwijd willen IT-organisaties een overvloedige, robuuste, moderne set open-sourcesoftware opstellen en gebruiken voor cloud-native applicatie-ontwikkeling en -levering, onder het beheer van organisaties zoals Linux Foundation en CNCF. Commercieel aanbod en projecten binnen elk IT-team kunnen dan waarde toevoegen bovenop deze essentiële infrastructuur.

Envoy is snel het favoriete substraat aan het worden voor netwerken binnen deze moderne, cloud-native set. De behoefte aan toegang tot API, verkeersroutering en andere ingress-mogelijkheden heeft recent geleid tot fragmentatie in het Envoy-ecosysteem. Envoy Gateway zal deze benodigde functionaliteit terugbrengen in het belangrijkste Envoy-project en het voor ontwikkelaars minder verwarrend en tijdrovend maken om toegang te verkrijgen tot Envoy.

Implementatie via Kubernetes Gateway API

Envoy Gateway zal een versie van Kubernetes-native Gateway API aanbieden met Envoy-specifieke uitbreidingen. Dit is een expressieve, uitbreidbare, functiegeoriënteerde API, zeer geschikt om te gebruiken door ontwikkelaars. Gateway API is geïmplementeerd of in ontwikkeling voor onder meer Istio, het Contour-project (dat voortgekomen is uit VMware) en Emissary-ingress (dat ontstaan is bij Ambassador Labs).

Als gebruikers Gateway API-bronnen gebruiken, zullen deze worden vertaald in API-oproepen van native Envoy, dus hoeven Envoy en xDS, hun native API, niet te wijzigen om nieuwe ondersteuning toe te voegen.

Voordelen voor ontwikkelaars, infrastructuurbeheerders en beslissers in bedrijven

Applicatie-ontwikkelaars zullen de meest positieve impact van Envoy Gateway ervaren. Zij zullen in staat zijn Envoy Gateway uit te voeren en te beginnen met het routeren van verkeer naar hun applicaties. Zij zullen niet langer hun eigen besturingsvlak hoeven bouwen of een bestaand besturingsvlak uitbreiden, zoals een Go- of Javabesturingsvlak, of een leveranciersoplossing inbrengen in de vroege fasen van hun projecten. Zij kunnen gewoon routes configureren voor de applicatie en deze delen.

Infrastructuurbeheerders zullen gemakkelijk een Envoy-native ervaring aan applicatieteams kunnen bieden zonder dat het nodig is een leveranciersoplossing te gebruiken alleen maar om basale gatewayfunctionaliteit te verkrijgen. Zij zullen gevallen van Envoy Gateway beheren zonder te interfereren met ontwikkelaarstoegang ertoe. Envoy Gateway zal hen toestaan consistente applicatienetwerkmogelijkheden voor heterogene omgevingen te leveren.

Leidinggevenden en besluitvormers zullen Envoy als standaard hebben en naar we verwachten als breed gebruikte oplossing voor API-toegang en Kubernetes-ingress. Zij zullen ook profiteren van een snellere en gemakkelijkere ontwikkeling en levering van veiligere en robuustere software en services.

Aanvullende bronnen

  • Verken CNCF-bekendmakingen.
  • Bekijk het officiële blog van het Envoy-project.
  • Kom meer te weten over de doelen van Envoy Gateway.

Over Envoy

Envoy is oorspronkelijk ontwikkeld door Matt Klein en gebouwd bij Lyft en is een zeer goed presterende C++ gedistribueerde proxy, ontworpen voor enkelvoudige diensten en applicaties, alsmede als communicatiebus en “universeel gegevensvlak” bestemd voor grote microservice-“servicenet”-architecturen. Gebouwd op de kennis van oplossingen als NGINX, HAProxy, hardware-loadbalancers en cloud-loadbalancers, draait Envoy samen met elke applicatie en vat het netwerk samen door gewone functies te bieden op een platform-agnostische manier. Als alle serviceverkeer in een infrastructuur via een Envoy-netwerk loopt, wordt het gemakkelijk om probleemgebieden te visualiseren via consistente observeerbaarheid, algehele prestaties af te stellen en op een enkele plaats substraatkenmerken toe te voegen.

Neem contact op met Matt Klein via mattklein123@gmail.com.

Over Ambassador Labs

Ambassador Labs, de ervaren toonaangevende cloud-native ontwikkelaar maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om applicaties sneller en gemakkelijker dan ooit te coderen, te testen, te verzenden en te draaien. Producent van top Cloud Native Computing Foundation (CNCF) open-sourceprojecten, waaronder Emissary-ingress en Telepresence, levert Ambassador Labs een ontwikkelaarsbesturingsvlak voor Kubernetes dat de ontwikkeling, inzet en productieinfrastructuur voor ontwikkelaars en organisaties, waaronder Microsoft, PTC, NVidia en Ticketmaster, wereldwijd integreert. Ambassador Labs wordt ondersteund door topinvesteerders waaronder Insight Partners en Matrix Partners. Ga voor meer informatie en om kosteloos te starten naar www.getambassador.io.

Contactpersoon Lisa Williams van Ambassador Labs via lisawilliams@datawire.io.

Over Fidelity Investments

De missie van Fidelity is inspiratie te bieden voor betere termijncontracten en het leveren van betere resultaten aan klanten en bedrijven die wij bedienen. Met activa in beheer van $ 11,3 biljoen, waaronder discretionaire activa van $ 4,2 biljoen op 31 maart 2022, richten wij ons erop om te voldoen aan de unieke behoeften van een diverse groep klanten. Fidelity is een niet-beursgenoteerde onderneming, ouder dan 75 jaar en heeft meer dan 57.000 medewerkers in dienst die gericht zijn op het langetermijnsucces van onze klanten. Bezoek voor meer informatie over Fidelity Investments www.fidelity.com/about-fidelity/our-company.

Neem contact op met Kathleen Bentley van Fidelity Investments via kathleen.bentley@fmr.com.

Over Tetrate

Tetrate is opgestart door Istio-oprichters om een revolutie teweeg te brengen in applicatienetwerken en is een servicemeshbedrijf voor ondernemingen dat de complexiteit van moderne, hybride cloudapplicatie-infrastructuur beheert. Het vlaggenschipproduct, Tetrate Service Bridge, biedt een edge-to-workload-applicatieconnectiviteitsplatform dat zakelijke continuïteit, alertheid en beveiliging biedt voor ondernemingen bij de overstap van de traditionele monolithische aanpak naar de cloud. Klanten krijgen consistente ingebakken observeerbaarheid, runtimebeveiliging en verkeerbeheer in elke omgeving. Tetrate blijft een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de open-sourceprojecten Istio en Envoy Proxy. Meer informatie op www.tetrate.io.

Neem contact op met Annie Fink van Bospar via annie@bospar.com.

Over VMware

VMware is een vooraanstaand leverancier van multi-cloudservices voor alle apps, die digitale innovatie mogelijk maakt met ondernemingscontrole. Als betrouwbaar fundament voor het versnellen van innovatie geeft software van VMware bedrijven de flexibiliteit en de keuze die zij nodig hebben om de toekomst vorm te geven. Het hoofdkantoor van VMware bevindt zich in Palo Alto, Californië en VMware zet zich van hieruit in om een betere toekomst op te bouwen door middel van de Agenda 2030 van het bedrijf. Bezoek voor meer informatie www.vmware.com/company.

Neem contact op met Eloy Ontiveros van VMware Global Communications via eontiveros@vmware.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tetrate

Annie Fink van Bospar, annie@bospar.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr