10:06 uur 10-10-2022

SmartStream lanceert AI-gebaseerde technologie voor uitzonderingen beheer

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– SmartStream, de leverancier van financiële Transaction Lifecycle Management (TLM®)-oplossingen, kondigt vandaag de lancering aan van SmartStream Air versie 7 – om het beheer van uitzonderingen verder te regelen met behulp van geavanceerde cloud-native AI-technologie. Dit is een primeur in de branche, met uitzondering van AI-beheerprocessen die leren van gebruikersgedrag; het is ontworpen om reconcilers te helpen zich te concentreren op andere taken, wat op zijn beurt bedrijven helpt de kosten te verlagen bij het beheren van hun reconciliaties.

SmartStream Air’s AI voor beheer van uitzonderingen vult automatisch velden, stelt labels in en voert automatiseringen uit – allemaal op basis van de processen die het heeft geleerd. Bovendien kan het de gebruiker suggesties geven of het proces volledig automatiseren, waardoor de STP-tarieven aanzienlijk worden verbeterd.

SmartStream launches AI-enabled technology for exceptions management

LONDON–(BUSINESS WIRE)– SmartStream, the financial Transaction Lifecycle Management (TLM®) solutions provider, today announces the launch of SmartStream Air version 7 – to further control exceptions management using advanced cloud-native AI technology. This is a first in the industry, with AI exceptions management processes learning from user behaviours; it is designed to help reconcilers focus on other tasks, which in turn helps businesses reduce costs when managing their reconciliations.

SmartStream Air’s AI for exceptions management will populate fields automatically, set labels, and run automations – all based on the processes it has learned. In addition, it will be able to provide suggestions to the user or fully automate the process – significantly improving STP rates.

Currently exception management is controlled by the users or user defined automation rules. In contrast, the new version learns from a user’s day-to-day actions when managing exceptions and proposes how the exception attributes should be populated. It will help with the cumbersome and work-heavy exceptions management process by learning directly from user actions or historic data – and when the model is trained, the AI can predict fields and workflows for managing exceptions.

Jethro MacDonald, Product Manager – Artificial Intelligence & Machine Learning, SmartStream, states: “Our new SmartStream Air version 7 will massively reduce the time spent working on managing exceptions that arise from unmatched data, or data integrity issues. AI technology will automatically classify the priority, assign to relevant teams, add labels including statuses, and populate exception detail fields, allowing reconcilers to manage their work more effectively. We feel this is what the market has been waiting for and we are proud to be the first to deliver such capabilities”.

SmartStream goal is to integrate AI exceptions management to its suite of industry leading middle- and back-office processing solutions, this means that its established client base will experience the operational benefits that advanced AI-enabled technology brings.

Contacts

For further information please contact:

Shamira Alidina, Media Relations Director, Dina Communications

Tel: +44 (0) 7801 590718

Email: shamira@dinacomms.com

Nathan Gee, Marketing Director, SmartStream Technologies

Tel: +44 (0) 20 7898 0630

Email: nathan.gee@smartstream-stp.com

For more information, visit: www.smartstream-stp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr