11:29 uur 06-04-2022

novobanco gaat live met Objectway om het voortouw te nemen in beleggingsdiensten

MILAAN & LISSABON, Portugal–(BUSINESS WIRE)– Objectway, een wereldwijde top 100 leverancier van software voor vermogens-, bank- en activabeheer, is een samenwerking aangegaan met novobanco, waardoor de toonaangevende Portugese bank een geavanceerde financiële advieservaring kan bieden via een digitaal adviesplatform, inclusief op doelen gebaseerde investeringsplanning, adviesuitvoering en de creatie van een voor risico geoptimaliseerd modelportfolio.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220404006027/nl/

Met 1,4 miljoen klanten is novobanco een van de grootste banken in Portugal. De bank beheert meer dan € 20 miljard aan vermogen en heeft een netwerk van meer dan 300 adviseurs in het welvarende en hogere welvarende segment.

Het bedrijf was op zoek naar een partner die zijn strategie kon ondersteunen om zichzelf te positioneren als marktvernieuwer in beleggingsdiensten, door het democratiseren van zijn vermogensaanbod met een efficiënt en schaalbaar adviesplatform op maat, om investeerders van dienst te zijn vanaf een minimale investering van € 10.000 euro.

Met behulp van de Investment Advice-oplossing van Objectway heeft novobanco nu de capaciteiten van een gecentraliseerde en gestructureerde investeringstool die de creatie van gepersonaliseerde voorstellen standaardiseert op basis van risicogeoptimaliseerde modelportfolio’s, voorziet in proactieve, realtime bulkmonitoring ten opzichte van klantmandaten en zorgt voor de implementatie van algoritmische optimalisatie en herbalancering. De bank biedt nu een holistisch beeld van het totale vermogen van een klant, terwijl het risicoprofiel en de doelstellingen van de belegger worden afgestemd op de beleggingsstrategieën en het bestuur van de bank, in overeenstemming met de MiFID II-regelgeving. Hiermee ontstaat een hybride dienstverlening waarbij de oplossing en de adviseurs samenwerken om een passend gepersonaliseerd voorstel te creëren.

Objectway heeft het project opgeleverd met behulp van een incrementeel releaseplan volgens flexibele principes. De oplossing wordt gehost in de Cloud en geleverd als SaaS, geïntegreerd met de bestaande beveiligings- en datalagen van de bank.

“De samenwerking met Objectway in ons transformatieprogramma is buitengewoon collaboratief en productief geweest. We zullen onze plannen verder vooruithelpen door samen met Objectway te streven naar meer verbeteringen aan onze financiële advieservaring, zoals ESG-regelgeving, een aanpak met meerdere doelstellingen en direct advies, om er maar een paar te noemen,” bevestigde Alexandra Tostões, hoofd Advisory Service bij novobanco.

“Novobanco loopt nu duidelijk voor op zijn concurrentie door een holistische analyse van de activaspreiding van de klant te bieden en een MiFID II-conforme aanbeveling te geven, terwijl de productinnovatie en leiderschap in de loop van de tijd behouden blijven,” stelde Michele Tanzi, Market Solution Director bij Objectway. “Ze hebben de mogelijkheid om nieuwe doelen te bereiken op het gebied van groei en efficiëntie, door nu te kunnen vertrouwen op een gestroomlijnder en eenvoudiger proces voor het adviesnetwerk.”

De gedetailleerde casestudy is HIER beschikbaar voor download.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chiara Giudici

+393938229579

chiara.giudici@objectway.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr