00:16 uur 05-04-2022

Cognite benoemt Girish Rishi als CEO

  • Girish Rishi, wereldwijd leider in software en business, wordt CEO van Cognite
  • Dr. John Markus Lervik, medeoprichter van Cognite, wordt Chief Strategy en Development Officer en blijft een belangrijk actief lid van het leadershipteam van het bedrijf

OSLO, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Cognite, een wereldwijde leider in industriële software, kondigde vandaag aan dat Girish Rishi, een wereldwijde leider op het gebied van bedrijfssoftware en technologie, is benoemd tot CEO, met ingang van 4 april 2022. Mede-oprichter en scheidend CEO van Cognite, Dr. John Markus Lervik, zal actief betrokken blijven bij het bedrijf als Chief Strategy & Development Officer.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220404005510/nl/

Girish Rishi, CEO of Cognite, and Dr. John Markus Lervik, Chief Strategy & Development Officer at Cognite. Source: Cognite

Girish Rishi, CEO of Cognite, and Dr. John Markus Lervik, Chief Strategy & Development Officer at Cognite. Source: Cognite

“John Markus heeft Cognite uitgebouwd tot de eerste Noorse unicorn en een leidende positie verworven in de transformerende markt van industriële software”, aldus Øyvind Eriksen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cognite. “Vandaag zijn we verheugd dat Girish Rishi, met zijn bewezen software- en technologie-ervaring, bij het bedrijf komt werken. Girish is een talent van wereldklasse en zal met John Markus en het Cognite-team samenwerken om het bedrijf wereldwijd te doen groeien.”

“Nu de energie- en industriële sectoren overschakelen op macro-realiteiten, zal Cognite’s softwareplatform bedrijven in staat stellen duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren en gebruik te maken van operationele efficiëntie,” aldus Girish Rishi, de nieuwe CEO. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met John Markus, die als bouwer van transformatieve softwarebedrijven een indrukwekkende staat van dienst heeft, terwijl we onze groeiende klanten- en partnerbasis bedienen.”

“Bij Cognite zijn we begonnen met een visie van een datagedreven industriële wereld, waarbij we de manier waarop asset-intensieve domeinen worden gerund opnieuw hebben uitgevonden. Vandaag de dag hebben we klanten over de hele wereld, alsmede applicatiepartners en integrators die gebruik maken van onze software, Cognite Data Fusion,” aldus Cognite mede-oprichter en Chief Strategy & Development Officer, Dr. John Markus Lervik. “Ik kan niet trotser zijn op wat we tot nu toe allemaal hebben bereikt, en ik ben nog enthousiaster over wat we in de toekomst gaan doen, nu in nauwe samenwerking met Girish.”

Zowel Lervik als Rishi zien deze aanvulling op het leiderschap als een kans om Cognite’s groeitraject en zijn softwareproducten verder te versterken om autonome, hightech, datagedreven industrieën op te bouwen. Met Rishi als CEO zal Lervik zich richten op zakelijke kansen met een grote impact voor Cognite. Hij zal ook een leidende positie innemen binnen andere software-investeringen van Aker ASA, de meerderheidsaandeelhouder van Cognite, dat een industrieel software-ecosysteem rond Cognite zal uitbouwen.

Girish Rishi treedt in dienst bij Cognite na zijn functie als CEO van Blue Yonder (voorheen bekend als JDA Software), een in de VS gevestigd wereldwijd softwarebedrijf dat oplossingen biedt voor beheer van toeleveringsketens.

Voorafgaand aan zijn functie als CEO bij Blue Yonder, bekleedde Rishi leidinggevende posities in algemeen management, productontwikkeling en go-to-market bij Tyco, Motorola en Symbol Technologies.

De benoeming van Rishi volgt op een uitgebreide zoektocht, geleid door Lervik en de Raad van Bestuur van Cognite, om nieuw leiderschap toe te voegen dat Cognite’s groei verder zal versnellen en de positie van het bedrijf als leider in de industriële softwaremarkt zal verstevigen.

Over Cognite

Cognite is een wereldwijd industrieel SaaS-bedrijf dat is opgericht met één duidelijke visie: industriële bedrijven snel voorzien van gecontextualiseerde, betrouwbare en toegankelijke gegevens om de volledige digitale transformatie van zware activa-industrieën over de hele wereld te stimuleren. Ons belangrijkste industriële DataOps-platform, Cognite Data Fusion® stelt industriële gegevens- en domeingebruikers in staat om snel en veilig samen te werken om industriële AI-oplossingen en -toepassingen te ontwikkelen, te operationaliseren en op te schalen om zowel winstgevendheid als duurzaamheid te leveren.

Bezoek ons op www.cognite.com en volg ons op Twitter en LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Holford

Global PR Lead, Cognite

+47 482 90 454 (NO)

+1 (512) 744-3420 (US)

michelle.holford@cognite.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr