11:00 uur 11-02-2020

Aker BP en Cognite gaan samenwerken om de mogelijkheden van robotica in de olie- en gasindustrie te verkennen

Oslo, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Cognite, een mondiaal industrieel AI software-as-a-service (SaaS)-bedrijf dat de volledige digitale transformatie van de zwaar materieel-industrieën over de hele wereld ondersteunt, kondigde vandaag een strategisch initiatief aan met jarenlange partner Aker BP, één van de grootste onafhankelijke olie- en gasmaatschappijen van Europa, om te verkennen hoe roboticasystemen gebruikt kunnen worden om offshore activiteiten veiliger, efficiënter en duurzamer te maken.

Cognite en Aker BP zullen in 2020 diverse tests uitvoeren met robots en drones op de Skarv-installatie in de Noorse Zee. De roboticasystemen zullen worden getest om hun prestaties te meten op het gebied van autonome inspectie, hoge kwaliteit gegevensvergaring en automatische rapportgeneratie. De taken kunnen inspecties vanuit de lucht en onder water omvatten, het reageren op lekkages, het uitvoeren van werkzaamheden die mensen in gevaar kunnen brengen, en het leveren van telepresence op offshore installaties aan onshore operators.

Onder de bij dit initiatief betrokken robots bevindt zich Spot, de viervoetige robot ontwikkeld door Boston Dynamics. Cognite en Aker hebben de mobiliteit van Spot getest in gesimuleerde olie- en gasomgevingen om te garanderen dat hij locaties kan bereiken binnen deze faciliteiten die niet te bereiken zijn door traditionele automatisering.

De Spot-robot werd gepresenteerd tijdens de Capital Markets Update van Aker BP op 11 februari 2020.

“Digitalisering wordt één van de onderscheidende factoren tussen ‘s werelds oliemaatschappijen, die daarmee lage kosten en lage emissies kunnen realiseren. Het is onze visie om al onze activiteiten van wieg tot graf te digitaliseren om zo productiviteit en kwaliteit te verhogen en de veiligheid van onze werknemers te verbeteren. Het verkennen van de offshore mogelijkheden van robotica ligt aan de basis van onze digitale traject,” zei Karl Johnny Hersvik, CEO van Aker BP.

“We zijn verheugd om te zien dat innovatieve partners zoals Cognite het vermogen bekrachtigen van Spot om risico’s voor mensen te verminderen en van waarde te zijn voor de energie-industrie,” zei Michael Perry, Vice President of Business Development bij Boston Dynamics.

Cognite Data Fusion (CDF), het belangrijkste softwareproduct van Cognite, zal dienst doen als de gegevensinfrastructuur voor het initiatief. CDF, een cloud-gebaseerd industrieel databewerkings- en informatieplatform, integreert naadloos met bestaande IT- en OT-applicaties in de cloud, edge en op locatie. CDF verrijkt industriële gegevens op contextuele wijze en biedt zo een open, eenduidig industrieel datamodel dat makkelijk toegankelijk is voor mensen en applicaties en zo betere analytische werkzaamheden en datagedreven beslissingen mogelijk maakt.

“De sleutel tot het robotica-initiatief van Aker BP en Cognite is de combinatie van toonaangevende hardware en software. Door gegevens in te nemen die door robots zijn verzameld in Cognite Data Fusion, zullen technici van Aker BP in staat zijn om de context te zien met gegevens van alle bedrijfsoperaties en zo datagedreven beslissingen te nemen die doelmatigheid en veiligheid verbeteren,” zei dr. John Markus Lervik, CEO van Cognite.

Over Cognite

Cognite is een mondiaal industrieel AI software-as-a-service (SaaS)-bedrijf dat de volledige digitale transformatie van de zwaar materieel-industrieën over de hele wereld ondersteunt. Hun belangrijkste product, Cognite Data Fusion (CDF), versterkt bedrijven met gecontextualiseerde OT/IT-gegevens om industriële applicaties aan te drijven die veiligheid, duurzaamheid en doelmatigheid verhogen en omzet genereren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Holford

Global Head of PR

Cognite

+1 512 744 3420

michelle.holford@cognite.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr