23:29 uur 24-03-2021

Cognite ondersteunt release van OSDU™-gegevensplatform Mercury met een compatibel en additief productportfolio voor het vrijmaken en contextualiseren van ondergrondse gegevens

Oslo, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– The Open Group, de wereldwijde leverancier neutrale technologiegroep die het bereiken van zakelijke doelstellingen via technologiestandaarden mogelijk maakt, heeft vandaag de release van OSDU-gegevensplatform Mercury aangekondigd. Het OSDU-gegevensplatform, ontwikkeld door The Open Group OSDU Forum, is een open source, op standaarden gebaseerd en technologie-agnostisch gegevensplatform voor de energiesector. Dit platform stimuleert innovatie, industrialiseert gegevensbeheer en verkort de marktintroductietijd voor nieuwe oplossingen.

Cognite is lid van het OSDU-forum en heeft toegezegd dat ons industriële gegevensplatform, Cognite Data Fusion (CDF), zal worden geïntegreerd met het OSDU-gegevensplatform en afgestemd wordt op de technische standaard van OSDU wanneer deze wordt gepubliceerd. Cognite was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het OSDU-gegevensplatform en leidde de Mercury R3-testwerkstroom, waarbij het de taak is ervoor te zorgen dat OSDU-gegevensplatform-implementaties consistent en interoperabel zijn tussen verschillende platformen en cloudleveranciers om interoperabiliteit te garanderen.

Zowel Cognite als het OSDU-forum zetten zich in voor een op open standaarden gebaseerd ecosysteem en het verminderen van silo’s om veilige toegang tot betrouwbare, wereldwijde ondergrondse gegevens mogelijk te maken voor betere besluitvorming om de energiesector te helpen transformeren.

“Cognite is opgericht om in afzonderlijke industriële waardeketens opgeslagen gegevens vrij te maken en deze beschikbaar te maken voor klanten via open en gestandaardiseerde interfaces, zodat ze niet langer beperkt worden door gegevenstoegang, maar de gegevens daadwerkelijk gebruiken om de resultaten in realtime te optimaliseren en te zien”, zei Dr. John Markus Lervik, CEO en medeoprichter van Cognite.

Cognite Data Fusion, het industriële DataOps-platform van Cognite, versnelt de implementatie van de componenten van het OSDU-gegevensplatform, van gegevensopname tot daadwerkelijke inzichten van eindgebruikers. Cognite Data Fusion API’s zullen in overeenstemming zijn met de standaarden die zijn gedefinieerd door de aanstaande technische standaard van OSDU. Bovendien biedt Cognite Data Fusion toegevoegde waarde door volledige contextualisering van de gegevensdefinities die zijn gedefinieerd door het OSDU-forum binnen de volledige stroomopwaartse gegevensomgeving mogelijk te maken. Cognite heeft ook functionaliteit en producten ontwikkeld die zijn gericht op domeinexperts, waardoor ze gemakkelijk gegevens van het OSDU-gegevensplatform kunnen opvragen en gebruiken voor dagelijkse besluitvorming.

Over Cognite

Cognite is een mondiaal industrieel software-as-a-service (SaaS)-bedrijf dat de volledige digitale datagestuurde transformatie van de zwaar materieel-industrieën over de hele wereld ondersteunt. Ons kernproduct, Cognite Data Fusion (CDF), is een platform voor industriële databewerkingen en -contextualisering, waarmee onbewerkte data in een echte industriële context worden geplaatst, waardoor snelle toepassing en oplossing op schaal mogelijk is. CDF ondersteunt bedrijven met gecontextualiseerde OT-/IT-/ET-data om oplossingen te ontwikkelen die de veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie verhogen en bijdragen aan de omzetgroei. Bezoek ons op www.cognite.com en volg ons op Twitter @CogniteData of op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cognitedata

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Holford

Wereldwijde PR-lead, Cognite

+1 (512) 744-3420 (US)

+47 482 90 454 (Noorwegen)

michelle.holford@cognite.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr