23:23 uur 27-10-2020

Cognite werkt samen met Accel om de industrie te transformeren en een nieuwe industriële softwarecategorie te definiëren

Accel heeft drie decennia ervaring in het ondersteunen van de doorbraak van technologiebedrijven, zoals Facebook, Slack, Atlassian, DocuSign en UiPath

Oslo, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Cognite, een wereldwijde marktleider voor innovatie van industriële software, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend met Accel, de vooraanstaande risicokapitaal-participatiemaatschappij.

Gekoppeld aan Accel’s brede netwerk en expertise in het succesvol opschalen van softwarebedrijven, stelt het samenwerkingsverband Cognite in staat de wereldwijde uitbreidingsinitiatieven van het bedrijf over brancheverticalen te versnellen, go-to-market-activiteiten en productontwikkeling uit te breiden. Als onderdeel van de overeenkomst neemt Accel zitting in Cognite’s Raad van Bestuur.

“Cognite heeft bewezen een gamechanger te zijn voor industriële software-innovatie,” aldus Matthew Weigand, Partner bij Accel. “We kijken ernaar uit Cognite te helpen zich te vestigen als een mondiale grootmacht voor industriële software door het definiëren van de nieuwe softwarecategorie DataOps als zij uitbreiden en opschalen.” Data Ops is een opkomende industriële softwarecategorie, die door branche-analyticus Gartner is beschreven als een hub voor het verzamelen, contextualiseren en integreren van industriële data.

Dr. John Markus Lervik, CEO en mede-oprichter van Cognite, zei, “Accel’s brede ervaring bij het wereldwijd opschalen van de allerbeste softwarebedrijven betekent een aanvulling van de diepgaande industriële kennis die is ingebracht door onze meerderheidsaandeelhouder Aker. Dit samenwerkingsverband is een bevestiging en validatie van Cognite’s bewezen technologie die industrieel datamanagement zal herdefiniëren en digitale transformatie van wereldwijde industrieën zal aansturen.”

Waarom Cognite

Volgens Accel hebben de voordelen van data en AI enorm veel potentieel in een industriële omgeving, maar industriële bedrijven worstelen om data uit ongelijksoortige IT en operationele (OT) databronnen te organiseren en te doorgronden. De eerste stap in het ontsluiten van deze mogelijkheden is een modern industrieel DataOps-platform, zoals Cognite’s paradepaardje, Cognite Data Fusion (CDF).

Cognite Data Fusion is momenteel wereldwijd bezig met het digitaliseren van asset-intensieve industrieën door industriële data toegankelijker en nuttiger te maken voor mens en machine, waardoor klanten in staat worden gesteld waarde te creëren door middel van op AI gebaseerde applicaties en oplossingen. CDF wordt momenteel wereldwijd ingezet door klanten van Cognite, waaronder: BP, Saudi Aramco, Aker BP, ExxonMobil, Hess, Yokogawa, NTT Comware, Alfa Laval, Statnett, Hafslund E-CO, Scatec Solar, Hydro en PGS.

Cognite werd opgericht in januari 2017 en heeft 450 medewerkers in kantoren in Oslo, Noorwegen, Houston en Austin, Texas en Tokio, Japan.

Over Accel

Accel is een mondiale risicokapitaal-participatiemaatschappij die de belangrijkste partner is van buitengewone teams overal, van de oprichting tot in alle fasen van de groei van een besloten vennootschap. De bedrijven die Accel de afgelopen meer dan 35 jaar heeft ondersteund, zijn onder meer, Atlassian, Braintree, Cloudera, Crowdstrike, DJI, DocuSign, Dropbox, Etsy, Facebook, Flipkart, Freshworks, Jet, Pillpack, Qualtrics, Slack, Spotify, Supercell, Tenable, UiPath en Venmo. We helpen ambitieuze ondernemers iconische wereldwijde bedrijven op te bouwen. Bezoek voor meer informatie www.accel.com of www.twitter.com/accel.

Over Cognite

Cognite is een mondiaal industrieel software-as-a-service (SaaS)-bedrijf dat de volledige digitale transformatie van asset-intensieve industrieën over de hele wereld ondersteunt. Hun belangrijkste product, Cognite Data Fusion (CDF), versterkt bedrijven met gecontextualiseerde OT/IT-gegevens om industriële applicaties aan te sturen die veiligheid, duurzaamheid en doelmatigheid verhogen en omzet genereren. Bezoek voor meer informatie www.cognite.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Holford

Global PR Lead

+1 512-744-3420 (US)

+47 48 29 04 54 (Noorwegen)

michelle.holford@cognite.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr