10:02 uur 03-03-2022

Technology Innovation Institute’s Advanced Materials Research Center lanceert MENA’s eerste Impact Lab in Abu Dhabi

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Technology Innovation Institute (TII), een wereldwijd onderzoekscentrum en toegepast onderzoekspijler van Abu Dhabi’s Advanced Technology Research Council (ATRC), heeft vandaag de lancering aangekondigd van het Advanced Materials Research Center’s (AMRC) Impact Lab. Het nieuwe project betekent een primeur voor de MENA-regio en biedt een ideale testomgeving voor het testen van geavanceerde materialen, laminaten en composieten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220227005024/nl/

Projectile Launcher (Gas Gun) - unique to the region (Photo: AETOSWire)

Projectile Launcher (Gas Gun) – unique to the region (Photo: AETOSWire)

Het hypermoderne laboratorium sluit goed aan bij de visie van AMRC om geavanceerde materialen naar een stadium te brengen waarin ze klaar zijn om van laboratorium naar industrie te gaan. Tests worden uitgevoerd binnen een reeks van impactgerelateerde omgevingen, van het beoordelen van constructies op hun snelheden, temperaturen en energieabsorptiesnelheden. De ultramoderne apparatuur zal worden gebruikt om het gedrag van de materialen te evalueren die helpen bij het ontwikkelen van baanbrekende oplossingen.

De belangrijkste resultaten waar het lab momenteel aan werkt, in staat om metalen, polymere, keramische en composietmaterialen snel te karakteriseren tot prototypen met echte toepassingen, zullen helpen voorkomen dat ruimteverkenners crashen en helmen, bumpers, banden en autobatterijen creëren die bestand zijn tegen explosies – om er maar een paar te noemen. Innovatieve lichtgewicht constructies die zijn ontworpen om impactenergie te absorberen, kunnen ook worden gebruikt in helmen voor sport, motorrijden en paardrijden. Het onderzoeksteam van AMRC schrijft deze bevindingen toe aan impact- en materiaalwetenschap.

Dr. Ray O. Johnson, CEO, TII, prees het AMRC-team voor zijn prestatie: “Dit is een buitengewoon bemoedigende gebeurtenis om het nieuwe jaar mee te beginnen. We zijn ervan overtuigd dat onze onderzoekscentra soortgelijke successen zullen blijven behalen – één doorbraak tegelijk. Bij TII zetten we ons in om onze onderzoekers een stimulerende omgeving te bieden om te werken aan hun gezamenlijke en eigen onderzoeksprojecten en om innovaties snel op de markt te brengen.”

Dr. Mohamed AlTeneiji, hoofdonderzoeker, Advanced Materials Research Center, zei: ”We zijn trots om dit laboratorium te lanceren, het resultaat van maanden van planning en hard werken, om ervoor te zorgen dat het in staat is om nieuwe technologieën te testen met betrekking tot materiaalimpact, evenals nieuwe productieprocessen. We streven ernaar om geavanceerde technische oplossingen te bieden aan bedrijven in de VAE en over de hele wereld, en om bij te dragen door het ontwikkelen van IP en het indienen van patenten aan de technologische autonomie van de regio.”

Een van de futuristische technische apparaten die in het laboratorium beschikbaar zijn, is de Universal Testing Machine die de trek-, compressie- en buigeigenschappen van het materiaal bepaalt. De Split Hopkinson Pressure Bar, een primeur in de regio, meet de materiaaleigenschappen tijdens impact en kan temperaturen aflezen van -60°C tot wel 225°C.

De Gas-Gun Projectile Launcher is ook uniek in het Midden-Oosten. Dit apparaat kan ballistische, ruimtepuin- of vogelinslagen op vliegtuigen simuleren en lanceert een gasachtige substantie met een snelheid tot 1000 m/sec met een hoge snelheidsimpact. Ondertussen bestudeert de Drop Tower effecten op materiële structuren vergelijkbaar met die bij een auto-ongeluk of op een helm na een ongeval. De machine kan een impact van maximaal 25 m/s configureren bij een impact met lage snelheid, waardoor onderzoekers de resultaten kunnen optimaliseren om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen en de beveiligingen opvoeren om ze te beschermen tegen ernstige impacts.

Dr. Rafael Santiago, hoofdonderzoeker van het Energy Absorption-team bij AMRC, merkte op dat het Impact Lab volledig voldoet aan de internationale veiligheidsvoorschriften en nieuwe materialen zal onderzoeken om hun impact en ontploffingseigenschappen te analyseren.

Over het Technology Innovation Institute (TII)

Ga voor meer informatie naar www.tii.ae

Volg ons op social media:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/tiiuae/

Twitter: https://twitter.com/TIIuae

Instagram: https://www.instagram.com/tiiuae/

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Sneha Sivanand
comms@atrc.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr