03:57 uur 07-01-2022

Agendia benoemt Suja Chandrasekaran en Scott Mendel tot Raad van Bestuur, leidend tot versterking van adviesgroep ter ondersteuning van bedrijfsmomentum

IRVINE, Calif. & AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Agendia, Inc., een bedrijf in de commerciële fase dat zich richt op precisie-oncologie voor borstkanker, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van veteranen in de gezondheidszorg, Suja Chandrasekaran, MS, en Scott Mendel, MBA, tot de Raad van Bestuur van het bedrijf.

“Het doet ons genoegen de Raad van Bestuur van Agendia uit te breiden met de benoeming van twee ervaren managers uit de sector,” aldus Mark Straley, Chief Executive Officer van Agendia. “Met de combinatie van tientallen jaren van leiderschap en resultaatgerichte prestaties, zullen Suja en Scott Agendia voorzien van onschatbare begeleiding, gebaseerd op uitgebreide ervaring als leidinggevende. Terwijl we ons doel blijven verwezenlijken om cruciale genomische informatie te verstrekken aan artsen en hun patiënten om de zorg te verbeteren, kijken we ernaar uit om gebruik te maken van hun uiteenlopende expertise.”

“Suja’s reputatie voor het laten groeien, opschalen en transformeren van wereldwijde bedrijven met datagestuurde go-to-market-strategieën en bedrijfsvisie is ongeëvenaard,” verklaarde Patrick J. Balthrop, voorzitter van de Raad van Bestuur van Agendia. “Op dezelfde manier zullen de leidinggevende inzichten en diepgaande financiële ervaring van Scott integrale troeven zijn terwijl we het bedrijf positioneren voor voortdurende operationele uitmuntendheid en commercialisering om de borstkankergemeenschap het best te dienen.”

Suja Chandrasekaran, MS

Mw. Chandrasekaran treedt toe tot de Raad van Bestuur van Agendia met meer dan 25 jaar ervaring in het opbouwen van bedrijven in de detailhandel, consumentensector, productie en gezondheidszorg. Haar specialiteiten zijn onder meer risicobeheer, ESG en het inzetten van digitale capaciteiten om de groei en omzet te stimuleren. Mw. Chandrasekaran is momenteel Senior Executive Vice President, Chief Digital and Information Officer bij CommonSpirit Health, waar ze leiding geeft aan de digitalisering van de gezondheidszorg, met de nadruk op het ontketenen van de kracht van gegevens met AI om te voorzien in rijke ervaringen voor patiënten en zorgverleners. Voorheen was zij de Global Chief Technology Officer bij Walmart Inc. en Kimberly-Clark Corporation. Ze is ook lid van de Raad van Bestuur van American Eagle Outfitters en van Blume Global Technologies.

Mw. Chandrasekaran behaalde haar Master of Business Systems aan de Monash University in Melbourne, Australië en haar Bachelor in Electrical Engineering aan de universiteit van Madras, India. Ze heeft vele prestigieuze onderscheidingen gekregen als erkenning voor haar technologische en digitale leiderschap, waaronder haar recente opname in de CIO Hall of Fame.

“Agendia maakt gebruik van indrukwekkende wetenschap om state-of-the-art oplossingen te leveren aan de borstkankergemeenschap en ik ben vereerd om bij te dragen aan de zinvolle missie van het bedrijf,” stelde Chandrasekaran. “Ik ben vooral enthousiast over de technologie die de MammaPrint- en BluePrint-genomische tests ondersteunt, evenals de mogelijke toekomstige uitbreiding naar de volgende generatie sequencing- en digitale AI-pathologieoplossingen om de patiënt tijdens haar traject te volgen.”

Scott Mendel, MBA

Dhr. Mendel is een veteraan in de sector met meer dan 25 jaar in publieke en private bedrijfsleiderschap, met name in de gezondheidszorg, software en diagnostiek. Meest recentelijk diende dhr. Mendel als Chief Executive Officer van GenMark Diagnostics en hield hij toezicht op een periode van snelle groei en het proces dat uiteindelijk leidde tot de aankoop van het bedrijf door Roche Diagnostics. Dhr. Mendel was eerder Chief Operating Officer en Chief Financial Officer van GenMark, waarbij hij gebruik maakte van zijn diepgaande expertise in de opschaling van financiën en productie, fondsenwerving en investor relations, en algemene commerciële activiteiten en strategie.

Voorafgaand aan GenMark bekleedde dhr. Mendel leidinggevende posities op senior niveau bij The Active Network en GE Healthcare. Hij is voorzitter van de Auditcommissie en lid van de Compensatiecommissie bij Akoya Biosciences en is lid van de Raad van Advies bij Specific Diagnostics en Visby Medical. Hij heeft een Bachelor of Science in Financiën van de Indiana University en een Master of Business Administration van de Kellogg School of Management van de Northwestern University.

“Ik ben verheugd om lid te worden van de Raad van Bestuur van Agendia en om samen te werken met de indrukwekkende, missiegedreven genomische specialisten, operationeel talent en marktleiders in onze gedeelde visie,” merkte Mendel op. “Ik kijk ernaar uit om mijn uitvoerende expertise bij te dragen terwijl Agendia zijn doelstellingen nastreeft om genomische tests bij borstkanker te bevorderen en de resultaten voor patiënten te verbeteren.”

De Raad van Bestuur en het managementteam van Agendia zetten zich in om sterk uitvoerend en operationeel talent op alle niveaus binnen te halen en te gebruiken om zich af te stemmen op de superieure uitvoering en nadruk op het stimuleren van de vooruitgang van het Bedrijf op alle gebieden. Volgens ons wordt deze toewijding vertaald in uitzonderlijke wetenschap, bruikbaar en transformatief onderzoek en het op de markt brengen van innovatieve nieuwe producten om ervoor te zorgen dat borstkankerpatiënten, hun families en hun artsen toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben om de beste beslissingen te nemen over het behandeltraject. Lees hier meer.

Over Agendia

Agendia is een missiegedreven bedrijf dat zich richt op het mogelijk maken van geoptimaliseerde besluitvorming door artsen te voorzien van diagnostische en informatieoplossingen van de volgende generatie die kunnen worden gebruikt om de resultaten voor borstkankerpatiënten over de hele wereld te verbeteren. Het bedrijf biedt momenteel twee commercieel verkrijgbare genomische profileringstests die chirurgen, oncologen en pathologen helpen om de behandeling van vrouwen op kritieke interventiepunten tijdens hun patiëntentraject te personaliseren.

MammaPrint® is een prognostische test met 70 genen die, samen met andere klinisch-pathologische factoren, het risico op terugkeer van borstkanker bij een specifieke patiënt bepaalt. BluePrint® is een moleculaire subtyperingstest met 80 genen die de onderliggende biologie van een individuele borstkanker identificeert om informatie te verstrekken over het gedrag, de langetermijnprognose en de mogelijke respons op systemische therapie. Samen bieden MammaPrint® en BluePrint® een holistisch beeld van de borstkanker van een individuele patiënt, waardoor artsen objectief het beste behandelplan kunnen selecteren.

Ga voor meer informatie over de tests en lopende onderzoeken van Agendia naar www.agendia.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Terri Clevenger

Westwicke/ICR Healthcare PR

Tel: 203.856.4326

Terri.Clevenger@icrinc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr