10:36 uur 08-12-2021

Het Secure Systems Research Centre van het Technology Innovation Institute in Abu Dhabi kondigt de integratie aan van Secure PX4-stack in op RISC-V gebaseerde drone

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Het Secure Systems Research Centre (SSRC) van het Technology Innovation Institute (TII), de toegepaste onderzoekspijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC) van Abu Dhabi, heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn eerste op de Reduced Instruction Set Computer (RISC-V) gebaseerde drone-vluchtcontroller die gebruikmaakt van de eigen beveiligde PX4-stack van het centrum. De vlucht markeert een mijlpaal op het pad van SSRC om op RISC-V gebaseerde UAV-systemen te realiseren door deze succesvolle testen en validatie van de RISC-V + het veilige PX4-stacksysteem.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211208005444/nl/

P01 Drone security mashup - (Photo - AETOSWire)

P01 Drone security mashup – (Photo – AETOSWire)

Eerder dit jaar werd het centrum een strategisch lid van RISC-V International, een non-profitorganisatie die wordt gecontroleerd door haar leden, die de toekomstige ontwikkeling leidt en de invoering van de vrije en open Instruction Set Architecture (ISA) van RISC-V stimuleert. SSRC is gericht op het bouwen van een op RISC-V gebaseerd veilig vluchtcomputersysteem. De mijlpaal van vandaag is een belangrijke wegwijzer op dit pad, waarbij het centrum een commercieel verkrijgbaar RISC-V-ontwikkelingsplatform gebruikt om de open source-software DroneCode PX4 naar RISC-V te porteren.

Dr. Ray O. Johnson, CEO van het TII, zei: “RISC-V’s ISA brengt een revolutie teweeg in de wereld van computersystemen en het TII is er trots op deze mogelijkheid in te bouwen in onze groeiende verzameling baanbrekende oplossingen die onze wereld stap voor stap toekomstbestendig maken. We zien de gebruikssituaties voor drones en soortgelijke autonome systemen die nu in meerdere sectoren voorkomen, van e-commerce tot gezondheidszorg en communicatie tot beveiliging. Deze prestatie zal onze geloofwaardigheid als een wereldwijd onderzoekscentrum in de voorhoede van geavanceerde technologie, dat werkt aan een actieve en veiligere wereld, verder versterken.”

Dr. Shreekant (Ticky) Thakkar, hoofdonderzoeker, SSRC, zei: “Door deze inspanning zetten we het TII op de wereldkaart als leiders in baanbrekend onderzoek naar het Zero Trust Drone-systeem. De DroneCode-community is de toonaangevende open source-community van respectievelijk PX4 Autopilot en vluchtcontrollerhardwarecode en -specificatie. Een aanzienlijk deel van het werk bij het realiseren van dit project vereiste de overdracht van NuttX realtime OS en PX4 vluchtcontrollersoftware naar het RISC-V-platform. SSRC heeft al enkele van de geplande beveiligingsverbeteringen opgenomen in zijn bestaande PX4-softwarestack. We zullen deze software blijven ontwikkelen en de wijzigingen terugvoeren naar open source.”

Hij voegde toe: “Met deze mijlpaal willen we onze regionale expertise op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van beveiliging voor drones en autonome systemen benadrukken, een gebied dat een buitensporige impact zal hebben bij het vormgeven van de slimme steden van de toekomst. Hierdoor zijn ze veiliger en versnellen ook aanzienlijk de kansen voor nieuwe diensten.”

Als een opvolging zal SSRC in samenwerking met open-source-community de veiligheid en veerkracht van de open source PX4 flight control-softwarestack en het realtime besturingssysteem van NuttX blijven verbeteren. Verder heeft het centrum een stappenplan gepresenteerd dat onder meer bestaat uit het verbeteren van de geheugenbescherming van NuttX OS en PX4, het beschermen van gegevens op de verwisselbare media en het gebruik van in de handel verkrijgbare Root-of-Trust-componenten.

Jukka Laitinen, hoofdengineer en architect voor dronesoftware bij het SSRC in het TII en technisch leider voor de Dronecode Security Special Interest Group presenteerde ook een lezing over het beter, veiliger en veerkrachtiger maken van het huidige droneplatform op de PX4-top over ontwikkeling van automatische piloot in september 2021.

SSRC ligt op schema om de eerste aangepaste vluchtcontroller-hardware van het TTI te realiseren, met de eerste prototypes van deze hardware, met behulp van een commerciële kant-en-klare RISC-V SoC, verwacht in het 1e kwartaal van 2022. Dit stelt onderzoekers en de industrie in staat om bestaande commerciële vluchtcontrollers te vervangen door een TII beveiligde vluchtcontroller.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tania Ameer
tameer@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr