10:49 uur 26-10-2021

Het Secure Systems Research Centre van Technology Innovation werkt samen met Global Universities aan onderzoeksprojecten op het gebied van Secure Mesh Communications

Synergie om de veerkracht van communicatie te verbeteren, te zorgen voor betrouwbare, veilige Mesh-netwerken, integrale verbetering van de communicatie-infrastructuur, die veilige autonome systemen mogelijk maken

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Technology Innovation Institute (TII), de pijler van toegepast onderzoek van de Advanced Technology Research Council (ATRC) van Abu Dhabi, heeft vandaag aangekondigd dat haar Secure Systems Research Centre (SSRC) een samenwerking aangaat met drie prestigieuze universiteiten voor onderzoeksprojecten op het gebied van veilige mesh-communicatie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211026005574/nl/

Dr. Shreekant (Ticky) Thakkar Chief Researcher Secure Systems Research Centre (Photo: AETOSWire)

Dr. Shreekant (Ticky) Thakkar Chief Researcher Secure Systems Research Centre (Photo: AETOSWire)

Een mesh-netwerk is een netwerktopologie waarbij de infrastructuurknooppunten rechtstreeks, dynamisch en niet-hiërarchisch verbinding maken met zoveel mogelijk andere knooppunten, en met elkaar samenwerken om gegevens van en naar derden efficiënt te routeren. Het project moet de beveiliging versterken van de Mesh-netwerktechnologie die TII momenteel ontwikkelt voor communicatie tussen machines onderling en tussen mensen onderling.

Tot de drie partneruniversiteiten behoren de Khalifa University of Science and Technology, een onderzoeksinstituut van wereldklasse dat kritische denkers in toegepaste wetenschap en techniek opleidt, Universiteit van Turku in Turku, Finland, en Graz University of Technology(TU Graz) in Stiermarken, Oostenrijk. Het project van de Khalifa University heet ‘A Secure and Resilient Chat/VoIP Application over Private Mesh Networks’. Ondertussen richt het project van de University of Turku zich op ’R3Swarms: Robust, Resilient and Reconfigurable Swarms’, en het project aan de TU Graz heet ‘SPiDR: Secure, Performant, Dependable, and Resilient Wireless Mesh Networks’.

Over de betekenis van deze ontwikkeling voor de VAE en de regio, zei Dr Shreekant (Ticky) Thakkar, Chief Researcher bij SSRC: “In de VAE doen we onderzoek om technologie te leveren die het leven verbetert door systemen en communicatie veiliger te maken. Dit is van het grootste belang wanneer technologieën menselijke, fysieke systemen en software-interacties combineren. Mesh Network Research, uitgevoerd met onze partners in Turku University, TU Graz en Khalifa University, zal de uitrol van veilige communicatie versnellen ten voordele van de mensen die in de VAE en de ruimere regio wonen.”

Dr Thakkar zei dat de samenwerking met de universiteit van Turku en de TU Graz betrekking zal hebben op de verbetering van de veerkracht van communicatie door onder meer UWB (ultrabreedband)-transmissies te onderzoeken, terwijl het partnerschap met de Khalifa-universiteit gericht is op PHY (Physical layer)-beveiliging en veilige routering. Er worden in totaal vier onderzoeksprogramma’s uitgevoerd om het vermogen van Mesh Networks om weerstand te bieden tegen afluisteren, scannen, malwareverspreiding en jamming, naast andere bedreigingen, aanzienlijk te verbeteren. Als directe toepassing zijn deze voordelen van cruciaal belang voor de zwermcommunicatie van cyberfysieke systemen om geloofwaardig en veerkrachtig te worden wanneer ze autonoom worden ingezet, voegde Dr Thakkar eraan toe.

Hij merkte op dat betrouwbare en veilige Mesh Networks een integraal onderdeel zijn van de algemene communicatie-infrastructuur en veilige autonome systemen mogelijk zullen maken.

Dr Carlo Boano, universitair hoofddocent, Instituut voor technische informatica, TU Graz, zei: “De binnen SPiDR ontwikkelde technologieën zullen off-the-shelf drones en smartphones in staat stellen om zelfstandig kwaadaardige aanvallen en coëxistentieproblemen op te sporen en te beperken, waardoor hun beschikbaarheid en functionaliteit toenemen zonder dat de exploitatiekosten stijgen.”

Dr Tomi Westerlund, Associate Professor, Smart Systems aan de University of Turku, zei: “Het project met SSRC richt zich op het exploiteren en bevorderen van state-of-the-art technologieën, waaronder, maar niet beperkt tot, DL, DLT en UWB, als basis voor het ontwerpen en bouwen van veiligere, flexibelere, robuustere, veerkrachtigere en herconfigureerbare zwermen.”

Dr Hadi Otrok, universitair hoofddocent aan de faculteit elektrotechniek en computerwetenschappen van de Khalifa Universiteit, zei: “Via dit project willen we efficiëntie opbouwen en eerdere tekortkomingen aanpakken door efficiënte chat- en VoIP-toepassingen te ontwikkelen binnen veilige en veerkrachtige Mesh-netwerken.”

Ga voor meer informatie naar www.tii.ae

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Hanz Valbuena
comms@atrc.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr