13:00 uur 26-10-2021

dLocal presenteert zijn nieuwe suite met tools voor fraudebeheer

Geavanceerde voorspellende analyses op basis van machine learning, een gebruiksvriendelijke interface om uw logica te definiëren en terugvorderingsgarantie zijn enkele van de innovaties die dLocal lanceert

MONTEVIDEO, Uruguay–(BUSINESS WIRE)– dLocal, een betalingsplatform waarbij technologie voorop staat dat wereldwijde zakelijke handelaren in staat stelt om in contact te komen met miljarden consumenten in opkomende markten, introduceerde vandaag zijn nieuwste ontwikkelingen voor risicobeheer.

Het eerste product in de stapel is Smart Defense, een geavanceerde, op maat gemaakte oplossing die fraude bestrijdt op basis van verbeterde gegevens en machine learning-modellen. Het programma verbetert zijn voorspellingsvermogen door een groot aantal transacties te inspecteren, niet alleen door verdachte betalingen te blokkeren, maar ook door meer echte aankopen goed te keuren. “Hoe meer aanvallen het stopt, hoe slimmer het wordt,” aldus Nicolas Aliberti, VP Fraud Prevention bij dLocal. “SmartDefense doorloopt snel een enorm aantal datapunten, zoals onder andere klantinformatie, verzendadres, gekocht artikel, branche en apparaat-ID om risico’s te beoordelen en scoreregels voor toekomstige transacties te definiëren.”

Handelaren kunnen zich abonneren op Smart Defense als een op zichzelf staande functie, zelfs wanneer ze hun betalingen via een andere PSP verwerken. “Geen enkele andere betalingsfacilitator heeft zo’n grote database van online transacties in opkomende landen, waar fraude een kritieke uitdaging is. Zelfs bij een andere provider is het een verstandige optie om dLocal uw risicobeheer in die markten te laten regelen,” voegt Aliberti toe.

Naast Smart Defense presenteert dLocal Defense Manager, een gebruikersinterface die verkopers de flexibiliteit biedt om een vooraf gedefinieerde set regels te wijzigen. “Kies de tolerantie volgens uw risicobereidheid. Bepaal bijvoorbeeld welke transacties 3D Secure moeten toepassen en wanneer je minder conservatief moet zijn in een gebruiksvriendelijk dashboard,” vervolgt Aliberti. Deze tool geeft uw fraudeteam de leiding over de besluitvorming en is ideaal voor bedrijven die al branchespecifieke fraude-informatie en gespecialiseerde teams hebben.

Tot slot, met Chargeback Guarantee delen handelaren alle verantwoordelijkheden en kosten voor fraudebeheer aan dLocal. Voor een transparante vergoeding op basis van het volume van goedgekeurde transacties, kunnen online bedrijven zonder een gespecialiseerd fraudebeheerteam het aan dLocal overlaten om specifieke regels te configureren en alle terugboekingskosten te dekken. “Zoals bij al onze producten willen we van het bestrijden van fraude een eenvoudig proces maken, ook bij complexe zaken als terugvorderingen en geschillen. Chargeback Guarantee houdt de conversieratio’s hoog en elimineert het risico op boetes van kaartsystemen. Het enige waar de handelaar zich zorgen over hoeft te maken, is de groei van zijn bedrijf,” besluit Aliberti.

De fraudepreventietechnologie van dLocal, aangedreven door kunstmatige intelligentie, met machine learning-algoritmen zoals XGBoost en diepe neurale netwerken, controleert in realtime en binnen 100 milliseconden op mogelijk frauduleuze transacties. Elke handelaar en branche heeft op maat gemaakte machine learning-modellen die bijna dagelijks worden bijgeschoold met petabytes aan informatie over miljoenen transacties uit opkomende markten. Dat stelt verkopers in staat om hun bedrijf te laten groeien, fraude te stoppen en meer inkomsten te genereren uit legitieme transacties. Het exclusieve bereik en de ervaring van dLocal maken dit de meest geavanceerde fraudepreventiesystemen voor opkomende markten.

Over dLocal

dLocal maakt lokale betalingen mogelijk in opkomende markten en verbindt wereldwijde zakelijke handelaren met miljarden consumenten uit opkomende markten in APAC, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Afrika. Via het ‘One dLocal’-concept (één API, één platform en één contract) kunnen internationale bedrijven betalingen accepteren, uitbetalingen verzenden en fondsen wereldwijd afwikkelen zonder de noodzaak om afzonderlijke betalings- en uitbetalingsverwerkers te beheren, meerdere lokale entiteiten op te zetten en meerdere acquirers en betalingsmethoden in elke markt te integreren. Meer informatie op https://dlocal.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marta Seitz

dlocal@backbaycommunications.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr