21:49 uur 15-09-2020

dLocal bereikt waarde van 1,2 miljard dollar na binnenhalen van nieuwe investering van 200 miljoen dollar

De nieuwste unicorn van Latijns-Amerika ontvangt doorlopende financiering van General Atlantic en verwelkomt Addition als nieuwe investeerder

MONTEVIDEO, Uruguay–(BUSINESS WIRE)– dLocal, een toonaangevend platform voor grensoverschrijdende betalingen dat mondiale handelaren in contact brengt met opkomende markten, heeft vandaag nieuwe investeringen tot een bedrag van 200 miljoen dollar bekend gemaakt. De belangrijkste investeerder is General Atlantic, toonaangevende wereldwijde verstrekker van groeikapitaal met kantoren overal in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. dLocal heeft ook een investering binnengehaald van Addition, een onlangs gestarte investeringsmaatschappij die zich richt op bedrijven in een vroeg of groeistadium. Met deze nieuwe groeikapitaalinvestering wordt dLocal nu gewaardeerd op 1,2 miljard dollar, waarmee het niet alleen de eerste unicorn van Uruguay wordt, maar ook een van de hoogst gewaardeerde Latijns-Amerikaanse financieel-technologische bedrijven die de groei van mondiale handelaars in opkomende markten ondersteunen.

Vanaf zijn start in Uruguay in 2016 heeft dLocal naam gemaakt als een betrouwbare verwerker van grensoverschrijdende betalingen. Het bedrijf is elk jaar winstgevend geweest en heeft de laatst vier jaar meer dan 100% jaarlijkse organische groei bereikt. Het werkt nu met 450 handelaars in 20 landen, en biedt verbinding met meer dan 300 alternatieve betalingsmethoden. De recente vooruitgang wordt nog verder benadrukt door succesvolle nieuwe handelsoverwinningen in nog meer snelgroeiende markten, zoals India, Marokko, Nigeria en Zuid-Afrika. Onder de mondiale klanten zijn Amazon, DiDi, Gearbest, Nike, Shopify, Spotify, Uber, Visa/Earthport, Zara en nog vele andere.

“Ik ben enorm trots op wat het team van dLocal heeft bereikt sinds we vier jaar geleden begonnen te werken met mondiale e-commercebedrijven,” zegt Sebastián Kanovich, CEO van dLocal. “We hebben de unicornstatus behaald en zijn uitgegroeid tot een van de hoogst gewaardeerde Latijns-Amerikaanse financieel-technologische bedrijven voor het ondersteunen van mondiale handelaars. Bovendien vergroten we de toegang tot opkomende markten en helpen we mensen daar in contact te komen met e-commerce. We bouwen betrouwbare betalingstechnologie die is toegespitst op specifieke lokale behoeften, verbeteren constant onze producten en vergroten onze mondiale voetafdruk.”

dLocal gaat de nieuwe financiering gebruiken om de mondiale uitbreiding te versnellen. Het bedrijf richt zich op 13 nieuwe markten in de komende 18 maanden, waaronder landen in Midden-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. dLocal gaat ook zijn productset verder uitbreiden en verbeteren om belangrijke probleempunten op te lossen voor mondiale handelaars die consumenten in opkomende markten willen bereiken. dLocal is bezig met het uitbreiden van zijn huidige klantenrelaties en heeft een aantal aankondigingen gedaan over vooraanstaande e-commercemerken, zoals:

  • Een aankondiging van 1 september dat Spotify Premium-klanten in Argentinië, Chili, Colombia, Peru en Mexico nu gebruik kunnen maken van het 360-betalingsplatform van dLocal, om hun abonnementen met gewilde methoden zoals contant geld en bankoverschrijvingen te betalen.
  • Een aankondiging van 26 augustus dat dLocal het betalingsplatform van Zara ondersteunt in Uruguay en Paraguay, waardoor Zara lokale creditcardbetalingen kan accepteren met de optie van maandelijkse termijnen. Daardoor kunnen klanten betalen met zowel internationaal als lokaal uitgegeven creditcards van Mastercard, Visa en American Express, evenals met andere binnenlandse kaarten zoals OCA in Uruguay.
  • Een aankondiging van 28 april dat Google Pay nu volledig compatibel is met de betalingsoplossing van dLocal, wat betekent dat handelaars de populaire digitale portemonnee direct kunnen gebruiken met minimale moeite van hun kant.

“We zijn blij dLocal te kunnen ondersteunen in zijn ontwikkeling van innovatieve lokale betalingsoplossingen in de opkomende markten,” zegt Martín Escobari, Co-President, Managing Director en Directeur voor Latijns-Amerika bij General Atlantic. “Door ons eerdere werk met vooraanstaande mondiale fintech-bedrijven kennen we de sector van betalingsoplossingen goed en kunnen we diepgaande, praktische ervaring bieden terwijl dLocal zich vestigt als de voorkeurspartner voor mondiale handelaars die aangepaste oplossingen zoeken die specifiek zijn toegespitst op hun behoeften in een verscheidenheid aan unieke geografische locaties. We hebben groot vertrouwen in het potentieel van dLocal als een transformerend bedrijf in het domein van opkomende markten.”

General Atlantic verstrekt al 40 jaar lang groeikapitaal waarmee het innovatieve fintech-bedrijven, zoals Adyen, Ant Group, Clip, Neon Pagamentos, Network International, Qontigo, Santander Asset Management en XP Inc., helpt te groeien en internationaal uit te breiden. Addition is een investeringsmaatschappij voor bedrijven in vroege of groeistadia. De maatschappij is opgericht in 2020 om vooruitziende ondernemers te ondersteunen op hun weg naar het bouwen van impactvolle en duurzame bedrijven. Luiz Reibeiro, directeur bij General Atlantic, wordt lid van de Raad van Bestuur van dLocal.

“Het aantrekken van nieuwe investeerders van het kaliber van Addition getuigt van het potentieel op lange termijn van dLocal,” zegt Kanovich verder. “We zijn blij hen te verwelkomen in ons team en kijken uit naar hun steun bij het stimuleren van nieuwe productontwikkeling en marktuitbreiding.”

De transactie is behoudens de gebruikelijke regelgevende goedkeuringen. Verdere voorwaarden van de overeenkomst zijn niet openbaar gemaakt.

Over dLocal

dLocal is een toonaangevend platform voor grensoverschrijdende betalingen met als missie het dichten van de innovatiekloof op het gebied van betalingen, die bestaat tussen ontwikkelde landen en opkomende economieën. Het 360°, single-API-platform is ontworpen om massale online betalingen in Latijns-Amerika, APAC, het Midden-Oosten en Afrika af te handelen en te vergemakkelijken. Door in elk land op te treden als de lokale betalingsverwerker van een handelaar, stelt dLocal mondiale handelaren in staat om miljarden klanten te bereiken, betalingen te accepteren, uitbetalingen te verzenden en fondsen wereldwijd te vereffenen.

Meer dan 450 wereldwijde e-commerce-retailers, SaaS-bedrijven, online reisaanbieders en marktplaatsen vertrouwen op dLocal om meer dan 300 lokaal relevante betaalmethoden te accepteren en om miljoenen betalingen uit te voeren aan hun contractanten, agenten en verkopers in groeimarkten over de hele wereld. Enkele van de klanten van dLocal zijn onder meer Amazon, Avast, Banggood, Booking.com, Constant Contact, Didi, Dropbox, GoDaddy, MailChimp, TripAdvisor, Uber, Wikimedia en Zara. Ga naar https://dlocal.com/ voor meer informatie.

Over General Atlantic

General Atlantic is een toonaangevende wereldwijde verstrekker van groeikapitaal die kapitaal en strategische ondersteuning biedt aan groeibedrijven. General Atlantic werd opgericht in 1980 en combineert een gezamenlijke wereldwijde aanpak, sectorspecifieke expertise, een beleggingshorizon op lange termijn en een diepgaand inzicht in groeifactoren om samen te werken met geweldige ondernemers en managementteams voor de opbouw van uitzonderlijke bedrijven wereldwijd. General Atlantic beschikt over meer dan 150 beleggingsprofessionals in New York, Amsterdam, Beijing, Greenwich, Hong Kong, Jakarta, Londen, Mexico City, Mumbai, München, Palo Alto, São Paulo, Shanghai en Singapore. Ga voor meer informatie over General Atlantic naar: www.generalatlantic.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
dLocal

Paula Villamarin

pvillamarin@dlocal.com

General Atlantic

Mary Armstrong en Emily Japlon

media@generalatlantic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr