16:01 uur 18-10-2021

Het Directed Energy Research Centre van het Technology Innovation Institute wordt de eerste in de regio om elektromagnetische pulsen van kernreacties op grote hoogte te repliceren

  • Het centrum werkt samen met het in Zwitserland gevestigde Montena Technologies om een doorbraak te bereiken.
  • Nucleaire elektromagnetische pulssimulator verhoogt de autonomie van regionale elektromagnetische compatibiliteit en het testen op interferentiebescherming.
  • Het DERC kan de vereiste experimentele, numerieke en analytische ondersteuning bieden om nauwkeurige verharding van apparatuur tegen meerdere bedreigingen te verifiëren.

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Technology Innovation Institute (TII), de toegepaste onderzoekspijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC) van Abu Dhabi, heeft vandaag aangekondigd dat zijn Directed Energy Research Centre (DERC) de eerste dergelijke entiteit in de regio is geworden die in staat is om de elektromagnetische pulsen op grote hoogte (high-altitude electromagnetic pulses, HEMP) te reproduceren die worden gegenereerd tijdens kernreacties op grote hoogte in de laboratoria voor elektromagnetische compatibiliteit (electromagnetic compatibility, EMC). De nucleaire elektromagnetische pulssimulator biedt kritieke infrastructuren, serviceproviders en onderzoeksinstellingen in de VAE, en de bredere GCC-regio meer autonomie als het gaat om testen. Een functie die eerder in het buitenland moest worden uitbesteed.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211018005655/nl/

Dr. Chaouki Kasmi, Chief Researcher, Directed Energy Research Centre (Photo: AETOSWire)

Dr. Chaouki Kasmi, Chief Researcher, Directed Energy Research Centre (Photo: AETOSWire)

De EMC-laboratoria van DERC omvatten een modulaire semi-echovrije kamer die testen mogelijk maakt om de gevoeligheid van elektronica voor elektromagnetische pulsen te evalueren, terwijl het noodzakelijke bewijs wordt geleverd dat deze voldoen aan internationale normen.

In samenwerking met Montena Technologies, een toonaangevend in Zwitserland gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het genereren en meten van snelle transiënte hoogspanningsimpulsen, waarbij natuurlijke en door de mens veroorzaakte elektromagnetische verschijnselen worden gesimuleerd, en een belangrijke fabrikant van nucleaire EMP-systemen, heeft DERC een systeem in gebruik genomen om de elektromagnetische omgeving die wordt gegenereerd door een nucleaire reactie op grote hoogte (meer dan 40 km boven de grond) in het laboratorium te repliceren.

Over de ontwikkeling zei Dr. Ray O. Johnson, CEO van het Technology Innovation Institute (TII): “In lijn met onze ambitie om door te gaan met het ontwikkelen van baanbrekende oplossingen die IP-ontwikkeling stimuleren en baanbrekend wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken, is deze nieuwe capaciteit belangrijk. Als toonaangevend technologie-instituut in de regio, zetten we ons in om de wetenschappelijke, technologische en technische bekwaamheid van de VAE op te bouwen, terwijl we gebruikmaken van de kracht van geavanceerde technologieën om onze wereld veiliger te maken.”

Dr. Chaouki Kasmi, hoofdonderzoeker bij het Directed Energy Research Centre (DERC), zei: “We zijn verheugd om deze mogelijkheid toe te voegen aan de groeiende bronnen van geavanceerde technologische oplossingen van het DERC die onze toekomst vormgeven. Een nucleaire elektromagnetische pulssimulator is uniek voor de GCC-regio en is cruciaal voor de bescherming van strategische systemen en kritieke infrastructuren.”

DERC en TII kunnen nu overheidsinstanties en de industrie in de VAE de vereiste experimentele, numerieke en analytische ondersteuning bieden om de nauwkeurige uitharding van apparatuur tegen meerdere internationale normen te verifiëren.

Fabrikanten die hun producten willen exporteren naar markten die voldoen aan de EMC-richtlijnen (namelijk de EU of de Verenigde Staten) en degenen die voldoen aan de IEC-vereisten voor HEMP-bescherming, zullen het belang van deze aankondiging op prijs stellen.

Van zijn kant zei Werner Hirschi, CEO van Montena Technologies SA: “Als wereldleider in het leveren van apparatuur voor het simuleren van elektromagnetische bedreigingen, voor het meten van gepulseerde elektromagnetische grootheden en voor de transmissie van snel gepulseerde signalen in lawaaierige omgevingen, zijn we verheugd om samen te werken met het DERC bij het implementeren van een unieke infrastructuur die de impuls tot succes zal activeren. Montena kijkt uit naar een lange en vruchtbare samenwerking met het TII en zet zich in om het TII te ondersteunen bij het bereiken van haar doel om innovatie te creëren voor een betere wereld.”

Voor meer informatie gaat u naar www.tii.ae
Volg ons op social media:

LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/tiiuae/
Twitter: https://twitter.com/TIIuae
Instagram: https://www.instagram.com/tiiuae/

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Hanz Valbuena
comms@atrc.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr