21:40 uur 23-08-2021

Kongsberg Precision Cutting Systems neemt MultiCam over

De overname betekent de eerste gediversifieerde leverancier van snijmachines op basis van computernumerieke code, waarmee Kongsberg zich als marktleider in digitale afwerking (digital finishing) heeft gepositioneerd

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn portfoliobedrijf, Kongsberg Precision Cutting Systems (“Kongsberg PCS”), MultiCam, heeft overgenomen, een fabrikant en distributeur van snijmachines op basis van computernumerieke code (Computer Numerical Code, “CNC”) in de VS en een van de marktleiders op het gebied van digitale-afwerkingsprocessen. MultiCam werd overgenomen van Rosewood Private Investments. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaargemaakt.

De overname van MultiCam markeert OpenGate Capital’s strategie van continuering van aanvullende investeringen als middel om te groeien en zinvolle waarde te creëren in hun portfoliobedrijven. MultiCam is de zevende voltooide aanvullende investering voor platformbedrijven binnen de portfolio van OpenGate’s Fund II.

Kongsberg PCS wordt erkend als de meest vooraanstaande leverancier van hogesnelheidsprecisiesnijsystemen voor verpakkingen, bewegwijzeringsborden en displaydoeleinden en heeft operationele faciliteiten in België, Tsjechië en Noorwegen die markten bedienen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. De overname van MultiCam, waaronder diens bedrijven in de VS en verkoopkantoren in Canada en Duitsland, vergroot het marktbereik en klantenbestand van Kongsberg PCS in Noord-Amerika en Europa en creëert de eerste gediversifieerde leverancier van CNC-snijmachines wereldwijd.

Julien Lagrèze, partner van OpenGate Capital, verklaarde: “Voorafgaand aan onze overname van Kongsberg PCS, die pas vijf maanden geleden is voltooid, erkenden we het belang van digitalisering voor dit bedrijf en ontwikkelden we een investeringshypothese die de groei van Kongsberg PCS door innovatie en toegevoegde investeringen omvat. Met deze strategische combinatie behaalt Kongsberg PCS schaalvergroting en breidt hun bereik uit naar een breder, mondiaal klantenbestand met nieuwe producten en diensten.”

OpenGate’s investeringsteam erkent het belang van industriële automatisering voor Kongsberg PCS en veel van hun investeringen, gezien de huidige situatie van arbeidskrachtentekorten, de impact van de pandemie en een doelstelling om duurzaamheid te stimuleren in de portfolio van bedrijven van de firma. Industriële digitalisering is ook gunstig voor de investeringen van OpenGate door grotere transparantie, toevoerketenanalyse, fabricageverbeteringen en een groter vermogen om flexibel te reageren op marktveranderingen. Kongsberg vertegenwoordigt met MultiCam het hart van de industriële automatisering door het stimuleren van veranderingen door de uitgebreide diensten die zij bieden.

MultiCam zal onder dezelfde naam blijven opereren binnen Kongsberg PCS, met Chief Executive Officer David Morse die zich zal aansluiten bij Kongsberg’s senior managementteam en leiding zal blijven geven aan de activiteiten van MultiCam.

MultiCam is opgericht in 1989 en heeft wereldwijd een geïnstalleerd bestand van meer dan 14.000 tafels en is uniek gepositioneerd door drie primaire snijtechnologieën van routers, digitale afwerking en waterjet-, plasma- en laserfabricages. MultiCam heeft ongeveer 130 werknemers die klanten bedienen over een grote serie verticale activiteiten, waaronder industrieën, fabricage, verpakking, bewegwijzering en displays.

Stuart Fox, President van Kongsberg PCS, lichtte toe: “Dit is een gedenkwaardige dag voor Kongsberg en MultiCam, omdat het een geweldig voordeel betekent voor onze bedrijven die samen de allerbeste snij- en afwerkprocessen aansturen voor ons wereldwijd klantenbestand. Ik vind het spannend om aan ons werk te beginnen, onze bedrijven te integreren en nieuwe markten te verkennen.”

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, de bedrijfsvoering, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transacties met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate, contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Co-head, Investeerdersrelaties en communicaties

E-mailadres: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate business development, contactpersoon
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr