16:54 uur 03-08-2021

Technology Innovation Institute benoemt eminente technoloog dr. Ray O. Johnson tot CEO

Dr. Johnson zal de strategische richting van het Instituut vormgeven

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Het Technology Innovation Institute (TII), de steunpilaar voor toegepast onderzoek van het Advanced Technology Research Council (ATRC), het overkoepelende orgaan voor geavanceerde technologie in Abu Dhabi dat verantwoordelijk is voor het aansturen van onderzoek en ontwikkeling voor transformatieve technologische resultaten, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van de ervaren technoloog en ondernemer Dr. Ray O. Johnson als Chief Executive Officer. Dr. Johnson zal werken aan het vormgeven van de strategische richting van het instituut en leiding geven aan de uitvoering van zijn groeistrategieën om operationele uitmuntendheid te bereiken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210803005800/nl/

Dr Ray O. Johnson, Chief Executive Officer, Technology Innovation Institute (Photo: AETOSWire)

Dr Ray O. Johnson, Chief Executive Officer, Technology Innovation Institute (Photo: AETOSWire)

Voordat hij bij het TII in dienst trad, was Dr. Johnson operationele partner bij Bessemer Venture Partners, een vooraanstaande Amerikaanse durfkapitaalonderneming die de afgelopen 50 jaar deel heeft uitgemaakt van 130 beursintroducties, en daarvoor was hij Corporate senior vice-president voor engineering, technologie en operaties en Chief Technology Officer van de Lockheed Martin Corporation.

Dr. Johnson brengt in zijn rol meer dan vier decennia ervaring mee in wereldwijd technologisch leiderschap, het doen van strategische investeringen in disruptieve technologieën en het ontwikkelen van bedrijfsstrategieën die hebben geleid tot verschillende nieuwe bedrijfstakken van miljarden dollars. Hij heeft ook uitstekende netwerkmogelijkheden. Hij heeft leiders ontmoet in de hoogste regionen van de overheid, de industrie en de academische wereld. Hij wordt vaak gevraagd als spreker op wereldwijde fora over zakendoen, strategie, innovatie en onderwijs.

Over de nieuwe benoeming zei Zijne Excellentie Faisal Al Bannai, secretaris-generaal van ATRC: “We verwelkomen Dr. Ray Johnson als de eerste CEO van het Technology Innovation Institute. Zijn benoeming is een langverwachte. We waren erop gebrand dat de persoon aan wie deze rol werd toevertrouwd niet alleen een uitstekende onderzoeks- en technologiespecialist zou zijn, maar net zozeer een volmaakte professionele en industriële belanghebbende die in staat is om de meest positieve resultaten te garanderen voor de baanbrekende projecten die het TII momenteel uitvoert in zijn zeven aanvankelijke toegewijde onderzoekscentra.”

“We zijn ervan overtuigd dat Dr. Johnson in staat zal zijn om baanbrekende synergieën voor het TII op te bouwen, terwijl hij het leidt naar het realiseren van de bredere doelen van het TII om haar getalenteerde wereldwijde team van meer dan 375 onderzoekers, wetenschappers en ingenieurs te laten groeien en ervoor te zorgen dat de doelstellingen van de huidige werkstromen worden gehaald. Hij zal ook gebruikmaken van zijn uitgebreide netwerk om onze zichtbaarheid en ons bereik in alle markten verder uit te breiden.”

Van zijn kant zei Dr. Ray O. Johnson: “Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe rol in een regio die ik bewonder vanwege haar toewijding aan geavanceerd onderzoek en ontwikkeling voor de verbetering van de VAE. Sinds de oprichting van het TII in november 2020 heb ik de vele aankondigingen en prestaties met grote belangstelling gevolgd. Nu het een nieuwe groeifase ingaat, kijk ik ernaar uit om samen te werken met de getalenteerde teams van onderzoekers in de centra om concurrerende resultaten te behalen en baanbrekende oplossingen mogelijk te maken die naar de markt overgaan.”

Het Technology Innovation Institute (TII) is een baanbrekend onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat gericht is op toegepast onderzoek en new-age technologiemogelijkheden. Het instituut heeft zeven initiële specifieke onderzoekscentra in kwantum-, autonome robotica-, cryptografie-, geavanceerde materialen-, digitale veiligheid-, gestuurde energie- en beveiligde systemen. Door samen te werken met uitzonderlijk talent, universiteiten, onderzoeksinstellingen en industriepartners van over de hele wereld, verbindt het instituut een intellectuele gemeenschap met elkaar en draagt het bij aan het opbouwen van een R&D-ecosysteem in Abu Dhabi en de VAE, versterkt het de status van Abu Dhabi en de VAE als een mondiale hub voor innovatie, en draagt bij aan de bredere ontwikkeling van de kenniseconomie.

Ga voor informatie over de Advanced Technology Research Council (ATRC) naar: www.atrc.ae

Ga voor meer informatie over het Technology Innovation Institute (TII) naar www.tii.ae

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Hanz Valbuena
hanz.valbuena@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr