16:24 uur 01-07-2021

OpenGate Capital voltooit overname van ScioTeq en TREALITY van TransDigm Group

Grensoverschrijdende overname van geavanceerde visualisatiesystemen voor de luchtvaart en defensieapplicaties markeert achtste transactie in 2021

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het de overname van de bedrijven ScioTeq en TREALITY Simulation Visual Systems (“TREALITY”) van TransDigm Group Incorporated (NYSE: TDG) heeft voltooid. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaargemaakt.

ScioTeq en TREALITY ontwikkelen en fabriceren geavanceerde visualisatie-oplossingen, waaronder robuuste displays en simulatiesystemen om een gevarieerd klantenbestand te bedienen voor de eindmarkten op de gebieden vliegtuigelektronica, luchtvaart, luchtverkeerscontrole en beveiliging. De bedrijven hebben gezamenlijk ongeveer 450 werknemers en de belangrijkste operationele activiteiten vinden plaats in België en de Verenigde Staten, met een wereldwijd klantenbestand. TransDigm Group stoot de bedrijven af om zich weer te richten op de essentie van hun bedrijfsstrategie.

In zijn commentaar op de overname verklaarde Julien Lagrèze, OpenGate Capital’s Partner en Head of Europe, “De overname van ScioTeq en TREALITY door OpenGate is representatief voor de gehele reeks van onze actuele grensoverschrijdende investeringscapaciteiten. TransDigm had een koper nodig met de expertise om een bedrijf in meerdere rechtsgebieden aan te kopen, waar wij met snelheid en zekerheid aan voldeden. We zijn van plan de sterke punten van elk bedrijf te benutten door hun marktposities door organische groei en M&A te versterken en tegelijkertijd continue-verbeteringsinspanningen en digitale transformatie te versnellen.”

De overname van ScioTeq en TREALITY betekent de achtste transactie voor OpenGate dit jaar, volgend op de overnames van Verdant Specialty Solutions van Solvay, Kongsberg Precision Cutting Systems van Esko, de InRule Technology toegevoegde overname van simMachines en de realiseringen van Bois & Materiaux, ENERGI en de divisies AXTER en Skylights van SMAC.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, de bedrijfsvoering, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transacties met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate, contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Co-head, Investeerdersrelaties en communicaties

E-mailadres: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate business development, contactpersoon
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr