21:17 uur 05-05-2021

OpenGate Capital voltooit acquisitie van de activiteiten voor amfotere oppervlakteactieve stoffen van Solvay S.A.

Bedrijf krijgt nieuwe naam Verdant Specialty Solutions onder leiding van nieuwe CEO

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag bekendgemaakt dat het de acquisitie heeft voltooid van de Noord-Amerikaanse en Europese activiteiten voor amfotere opervlakte-actieve stoffen van Solvay (Euronext: SOLB). Als onderdeel van de transactie gaat het bedrijf verder onder de nieuwe naam Verdant Specialty Solutions (‘Verdant’), wat een nieuw hoofdstuk van innovatie en groei voor het bedrijf betekent. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaargemaakt.

Onder leiding van de nieuw aangestelde Chief Executive Officer John Foley, zal Verdant zijn commerciële strategie weer versterken en de groei versnellen terwijl de focus op veiligheid, compliance en betrouwbaarheid blijft. Het bedrijf zal zijn portfolio van duurzame oplossingen voor persoonlijke verzorging, huishoudelijke en hygiëneproducten, industriële en andere markten uitbreiden door een groeistrategie via acquisities in de bestaande en aangrenzende technologieën en markten te vervolgen. Mr. Foley is een ervaren leidinggevende in de specialistische-chemicaliënsector en brengt meer dan 30 jaar ervaring mee naar Verdant.

Andrew Nikou, oprichter en Chief Executive Officer van OpenGate Capital verklaarde: “Er is een opmerkelijke toename van vraag in de markten van persoonlijke verzorging, huishoudelijke en hygiëneproducten, met name voor natuurlijke producten, die het laatste jaar sneller is gegaan in het licht van de aanhoudende pandemie. Het potentieel voor Verdant en de chemicaliënsector maakt deze acquisitie aantrekkelijk in termen van groei en innovatie. Het aanbrengen van John Foley als nieuwe leider voor het bedrijf was één van de eerste stappen om Verdant in een positie voor doorlopend succes te brengen.”

John Foley, Chief Executive Officer van Verdant, verklaarde: “De diepgaande operationele expertise en samenwerkingsbenadering van OpenGate Capital zullen cruciaal zijn als Verdant hoge kwaliteit, secundaire oppervlakte-actieve stoffen en specialistische chemicaliën blijft leveren die voldoen aan de zich ontwikkelende behoeften van onze klanten.”

Verdant bedient meer dan 100 klanten in 30 landen en is daardoor een belangrijke leverancier voor enkele van de meest herkenbare merken voor persoonlijke verzorging, huishoudelijke en hygiëneproducten. Verdant is van plan zijn klantenbestand verder te diversifiëren door meer kleine en middelgrote fabrikanten in een breder scala marktsegmenten te bedienen.

Het bedrijf heeft ongeveer 175 werknemers in drie belangrijke productielocaties in University Park, Illinois, VS, Halifax, VK, Genthin, Duitsland, en een tolbedrijf in Turkije. Het nieuwe hoofdkantoor van Verdant zal in Houston, Texas zijn.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, de bedrijfsvoering, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transacties met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Over Verdant Specialty Solutions

Verdant is een wereldwijd bedrijf voor specialistische chemicaliën dat het menselijk welzijn ondersteunt door de kracht van wetenschap en natuur. Met een groeiende portfolio van duurzame oplossingen is het bedrijf een leidend aanbieder van amfotere oppervlakteactieve stoffen voor persoonlijke verzorging, huishoudelijke en hygiëneproducten en industriële markten. Verdants internationale team van toegewijde professionals zet zich in voor kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Verdant levert de allerbeste oplossingen terwijl het bedrijf waarde creëert voor alle belanghebbenden. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Houston, Texas. Bezoek voor meer informatie: www.verdantspecialty.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate, contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Co-head, Investor relations & Communications

E-mailadres: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate business development, contactpersoon
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr