01:23 uur 04-05-2021

Het Technology Innovation Institute in Abu Dhabi onthult ‘s werelds eerste elektromagnetische compatibiliteitslaboratoria

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Het Technology Innovation Institute (TII), de toegepaste onderzoekspijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC), heeft vandaag aangekondigd dat zijn Directed Energy Research Center (DERC) zijn elektromagnetische compatibiliteit (Electromagnetic Compatibility, EMC)-laboratoria heeft onthuld in Abu Dhabi. Het is gehuisvest in een allereerste unieke faciliteit in de Arabische wereld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210503005798/nl/

Dr. Chaouki Kasmi, Chief Researcher, Directed Energy Research Centre, Technology Innovation Institute (Photo: AETOSWire)

Dr. Chaouki Kasmi, Chief Researcher, Directed Energy Research Centre, Technology Innovation Institute (Photo: AETOSWire)

De faciliteit is samengesteld uit drie laboratoria, een EMC semi-echovrije kamer, een gepulseerd stroomlaboratorium en een geluidsarm emanatielaboratorium.

De DERC-faciliteit maakt het mogelijk dat sleuteltechnologieën worden geëvalueerd op basis van elektromagnetische compatibiliteit en interferentie door door de mens veroorzaakte en natuurlijke elektromagnetische gevaren te reproduceren in het pulserende vermogen en de semi-echovrije kamers. De directe verbinding tussen de twee kamers maakt een diversiteit aan experimenten mogelijk met honderden kV nanoseconde pulsen en multi-megawatt microgolven systemen. De laboratoria zijn ontworpen voor huisvesting van verschillende categorieën apparatuur, zoals verbonden objecten van het Internet of Things, drones en zelfrijdende auto’s, telecommunicatieapparatuur, medische apparatuur, auto-apparatuur, IT-apparatuur en zijn volledig geautomatiseerd voor testen en metingen. Een uniek geluidsarm emanatielab is gebouwd op DERC-specificaties die het mogelijk maken om zeer lage geluiden die door elektronische systemen worden uitgezonden, te bestuderen.

Elektromagnetische compatibiliteit, of EMC, zorgt ervoor dat elektronische apparaten die zich dicht bij elkaar bevinden, kunnen werken zonder wederzijdse interferentie, ook wel bekend als elektromagnetische interferentie, EMI. De werking van elektronische schakelingen kan verstoord worden omdat ze ongewenste interferentie kunnen uitstralen of oppikken. Het belang van EMC wordt benadrukt door het feit dat het aantal apparaten dat draadloos is verbonden voortdurend toeneemt.

H.E. Faisal Al Bannai, secretaris-generaal van ATRC, zei: “De lancering van deze laboratoria, de eerste en de grootste in de Arabische wereld, is afgestemd op ‘Operatie 300 miljard’ van het Ministerie van Industrie en Geavanceerde Technologie (Ministry of Industry and Advanced Technology’s, MoIAT), die tot doel heeft de industriële sector vooruit te helpen, een mandaat dat we volledig steunen bij ATRC als organisatie die de onderzoeksstrategie van Abu Dhabi en de VAE in de academische wereld en de industrie definieert. ATRC investeert in hypermoderne laboratoria die R&D in het land en de lokale industrie ondersteunen en innovatie stimuleren in overeenstemming met internationale normen. Door deze unieke laboratoria te openen, die voorheen niet bestonden in de Arabische regio, willen we innovators van prototype tot een gekwalificeerd systeem ondersteunen.”

DERC doet baanbrekend onderzoek op het gebied van hoge-energiefysica en de effecten van velden met hoge intensiteit op verschillende materialen, systemen en omgevingen. Het centrum zet zich in om zijn baanbrekende positie in de wetenschap te gebruiken om te zoeken naar praktische oplossingen die de samenleving op verschillende gebieden ten goede komen. In EMC/EMI omvatten de onderzoeksdomeinen van DERC het modelleren van de EM-omgeving geproduceerd door door mensen gemaakte bronnen, ontwerp, productie en evaluatie van antennes, innovatieve materialen voor EM-afschermingstoepassingen, modellering van de elektrothermische respons van industriële systemen en bliksembeveiliging.

Dr. Chaouki Kasmi, hoofdonderzoeker bij het Directed Energy Research Center, zei: “Bij DERC ondersteunen we namens overheden en bedrijven onderzoek naar een breed scala aan onderwerpen in EMC en EMI om te helpen bij het creëren en onderhouden van geavanceerde elektronische systemen. We zijn verheugd de lancering van de EMC-laboratoria in Abu Dhabi aan te kondigen. Ze zullen bijdragen aan de pre-kwalificatie van elektronica tegen elektromagnetische compatibiliteit en interferentiestandaarden, evenals bij het versterken van kritieke infrastructuren om veilig te werken in barre omgevingen.”

“In de loop der jaren zijn er veel normen voor elektromagnetische compatibiliteit geïntroduceerd, waardoor EMC een belangrijk onderdeel is geworden van het ontwerpproces van elektronica”, zei Dr. Kasmi. “Nu normen wereldwijd zijn geïmplementeerd en worden gehandhaafd, moeten fabrikanten ervoor zorgen dat nieuwe elektronische producten voldoen aan de relevante EMC-normen.”

Ga voor meer informatie over het Technology Innovation Institute (TII) naar www.tii.ae

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Haitham Haddadin

Haitham.Haddadin@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr