19:43 uur 14-04-2021

OpenGate Capital Portfolio Company SMAC voltooit verkoop van Skydôme en Essemes Services-activiteiten aan Kingspan Light + Air

De verkoop van de dakramendivisie vertegenwoordigt de tweede divisie van SMAC die in 2021 verkocht wordt

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een toonaangevend bedrijf op het gebied van particulier vermogen, heeft vandaag aangekondigd dat zijn portfoliobedrijf, SMAC, een toonaangevende Franse leverancier van oplossingen voor waterdicht maken en gebouwschilden, de verkoop van zijn dakramendivisie heeft afgerond aan Kingspan Light + Air, een divisie van Kingspan Group Plc (ISEQ: KRX en LSE: KGP). De verkoop van de dakramendivisie bevat twee bedrijfslijnen, Skydôme, een dochteronderneming die zich richt op de productie van daglicht-, ventilatie-, rookgasafvoer- en toegangssystemen voor daken; en Essemes Services, een divisie van Skydôme, gespecialiseerd in de installatie van dakramen en het onderhoud van brandbeveiligingsapparatuur. OpenGate heeft SMAC in mei 2019 overgenomen van Colas Group. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Met verkoop van de dakramendivisie kan SMAC zich concentreren op zijn kernactiviteit van Travaux. De afronding van deze transactie volgt op de eerder aangekondigde verkoop van AXTER, de membranengerelateerde divisie van SMAC, aan IKO in maart 2021.

Andrew Nikou, oprichter en CEO van OpenGate Capital, verklaarde: “De verkoop van AXTER en de dakramendivisie markeert de vervulling van een belangrijk aspect van onze oorspronkelijke investeringsthese voor SMAC. Omdat we beide verkoopprocessen in minder dan twee jaar na de overname van het bedrijf hebben afgerond, zijn we enthousiast over mogelijke aanvullende investeringen en veel nieuwe kansen voor SMAC.”

De CEO van SMAC, de heer Franck Davoine, zei: “We zijn erg blij met de voltooiing van deze twee verkoopprocessen. We zijn nu in een betere positie om ons te concentreren op onze missie om grootschalige bouwprojecten op een milieuvriendelijke manier aan te pakken om daarmee onze klanten en onze bedrijfsvoering weer jarenlang van dienst te kunnen zijn.”

Over SMAC

SMAC, één van de toonaangevende bedrijven voor waterdichting en gevels, opereert op het Franse vasteland, in de Franse overzeese gebiedsdelen, in Marokko (Sofima) en in Zuid-Amerika (Reali). Het bedrijf wordt ondersteund door 2.300 medewerkers en een netwerk van 60 profit centers in Frankrijk en voert jaarlijks meer dan 10.000 projecten uit.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, de bedrijfsvoering, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate Contactinformatie voor de media

Prosek Partners

E-mail: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

OpenGate business development, contactpersoon
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr