22:56 uur 07-04-2021

Het Technology Innovation Institute benoemt wereldwijd gerenommeerde experts in de Raad van Adviseurs van het Autonomous Robotics Research Centre

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Technology Innovation Institute (TII), de toegepaste onderzoekstak van Abu Dhabi’s Advanced Technology Research Council (ATRC), heeft vandaag de benoeming van toonaangevende internationale experts in de Raad van Adviseurs bij zijn Autonomous Robotics Research Centre (ARRC) bekend gemaakt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210407005968/nl/

Dr. Najwa Aaraj, Acting Chief Researcher at Autonomous Robotics Research Centre (Photo: AETOSWire)

Dr. Najwa Aaraj, Acting Chief Researcher at Autonomous Robotics Research Centre (Photo: AETOSWire)

De benoemingen volgen op een aantal snel op elkaar volgende aankondigingen bij het Technology Innovation Institute sinds de eerste bestuursvergadering van het Advanced Technology Research Council in augustus 2020.

Autonomous Robotics Research Centre is een van de eerste zeven gespecialiseerde centra van het Technology Innovation Institute. De leden van de nieuwe Raad van Adviseurs zijn gerenommeerde experts op verschillende gebieden van onder meer intelligente autonomie, autonome systemen en robotica, robotica en perceptie. De onderzoekers van het centrum zijn bezig met het verkennen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica die zullen helpen bij het opbouwen van hybride samenlevingen die bestaan uit biologische en kunstmatige systemen. De gerenommeerde Raad van Adviseurs zal de inspanningen begeleiden om baanbrekende technologieën te ontwikkelen die een wereldwijde impact hebben.

De Raad van Adviseurs omvat Prof. Ian F. Akyildiz, de Ken Byers Chair Professor, directeur van het Broadband Wireless Networking Lab en voorzitter van de Telecommunications Group aan de School of Electrical and Computer Engineering aan het Georgia Institute of Technology in de Verenigde Staten; Prof. Luca Benini Voorzitter van digitale schakelingen en systemen bij de afdeling informatietechnologie en elektrotechniek van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie (ETH) Zürich en hoogleraar elektronica aan de Italiaanse universiteit van Bologna; Prof. Marko Bertogna, Professor aan de Universiteit van Modena en Reggio Emilia in Italië, waar hij leiding geeft aan het High-Performance Real-Time Systems Laboratory; Prof. AE Eiben Hoogleraar kunstmatige intelligentie (AI) en collectieve systemen aan de Vrije Universiteit Amsterdam in Nederland en gasthoogleraar aan de universiteit van York in het VK; Prof. Giuseppe Loianno Universitair docent robotica en perceptie aan de New York University in de Verenigde Staten, en Prof. Martin Saska oprichter van de Multi-Robot Systems Group bij de afdeling Cybernetica van de Tsjechische Technische Universiteit in Praag.

Dr Najwa Aaraj, waarnemend hoofdonderzoeker bij Autonomous Robotics Research Center, zei over de nieuwe benoemingen: “De leden van de raad zullen wetenschappelijke samenwerkingen faciliteren die verifieerbaar, rigoureus, systematisch en empirisch wetenschappelijk onderzoek en onderzoek naar geavanceerde technologie mogelijk maken, waardoor Abu Dhabi en de wijdere VAE in een uitstekende positie verkeren om toekomstige mogelijkheden op het gebied van autonome robotica in alle dimensies vorm te geven: lucht, land, water, onder water en zelfs in de ruimte.”

Over het Technology Innovation Institute (TII):

Het Technology Innovation Institute (TII) is de specieke ‘toegepast onderzoek’-pijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC). TII is een baanbrekend onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat gericht is op toegepast onderzoek en new-age technologiemogelijkheden. Het instituut heeft zeven initiële specifieke onderzoekscentra in kwantum-, autonome robotica-, cryptografie-, geavanceerde materialen-, digitale veiligheid-, gestuurde energie- en beveiligde systemen. Door samen te werken met uitzonderlijk talent, universiteiten, onderzoeksinstellingen en industriepartners van over de hele wereld, verbindt het instituut een intellectuele gemeenschap met elkaar en draagt het bij aan het bouwen van een R&D-ecosysteem ter versterking van de status van Abu Dhabi en de VAE als wereldwijde hub voor innovatie.

Ga voor meer informatie naar www.tii.ae

Over Autonomous Robotics Research Centre (ARRC):

Autonomous Robotics Research Centre (ARRC), bij Technology Innovation Institute (TII), is toegewijd aan baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van robotica en autonomie. Met diepgaande technische expertise op het gebied van robotica, computervisie en bio-geïnspireerde technologieën heeft het centrum een leidende positie verworven in zijn vakgebied.

Ga voor meer informatie naar https://autonomousrobotics.tii.ae/

Volg ons op social media:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/tiiuae/

Twitter: https://twitter.com/TIIuae

Instagram: https://www.instagram.com/tiiuae/

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Haitham Haddadin

Haitham.Haddadin@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr