18:24 uur 06-04-2021

OpenGate Capital voltooit overname van Kongsberg Precision Cutting Systems van Esko

Productiebedrijf zeer geschikt voor het transformatieplatform van OpenGate

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag de voltooide overname bekendgemaakt van Kongsberg Precision Cutting Systems (“Kongsberg”) van Esko. Kongsberg is een producent van digitale snijsystemen, een mondiaal ontwikkelaar van geïntegreerde software- en hardwareoplossingen voor de verpakkings-, label- en grootformaatsector. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaargemaakt.

Kongsberg is een vooraanstaand bedrijf, opgericht in 1965, dat high-speed-, zuiver precisiesnijden levert voor verpakkingen, bewegwijzering en displaydoeleinden, met operationele faciliteiten in België, Tsjechië en Noorwegen.

Andrew Nikou, oprichter van OpenGate Capital en Chief Executive Officer verklaarde, “Met de verhoogde focus op digitalisatie in de industriële sector bevindt Kongsberg zich in een goede positie voor de ontwikkeling van nieuwe operationele efficiëntie en innovatieve oplossingen om organische groei te stimuleren. Dit is een boeiende tijd in de ontwikkeling van Kongsberg en we kijken ernaar uit om in de komende jaren samen te gaan werken.”

OpenGate is van plan het OG-platform van het bedrijf op een hoger plan te brengen om de groei van Kongsberg te versnellen. Het bedrijfseigen OGx-platform dat in 2018 is gelanceerd, is een operationeel vermogen voor het aanmoedigen van digitale transformatie. OGx combineert voortdurende innovatie met strategische partnerschappen om aan de visie van het stimuleren van commerciële uitmuntendheid, operationele groei en, uiteindelijk investeringsprestatie te voldoen. Omdat industriële bedrijven technologie snel toepassen als stimulator van groei, is OpenGate bezig om snel leider te worden in de ontwikkeling van applicaties voor digitale transformatie voor bedrijven binnen het lagere tot middenmarktsegment.

De overname van Kongsberg benadrukt de al langer bestaande geschiedenis van OpenGate Capital van het investeren in Europa sinds 2007, alsmede de voortdurende focus van het bedrijf op het identificeren van wereldwijde kansen binnen de industriële sector. Kongsberg is de achtste platforminvestering en vijfde bedrijfsafsplitsing die in OpenGate’s tweede fonds is voltooid.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, de bedrijfsvoering, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate-contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Co-head, investor relations & communications

E-mailadres: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate business development, contactpersoon
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr