00:46 uur 30-03-2021

Het Abu Dhabi Technology Innovation Institute onthult eerste post-kwantumcryptografiebibliotheek in de VAE

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Het Technology Innovation Institute (TII), de toegepaste onderzoekspijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC) van Abu Dhabi, heeft vandaag aangekondigd dat zijn Cryptography Research Centre (CRC) de eerste Post-Quantum Cryptography (PQC)-softwarebibliotheek in de VAE heeft gelanceerd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210329005789/nl/

H.E. Faisal Al Bannai, Secretary General of ATRC (Photo: AETOSWire)

H.E. Faisal Al Bannai, Secretary General of ATRC (Photo: AETOSWire)

De bibliotheek bevordert de cryptografische en beveiligingsmogelijkheden van het emiraat Abu Dhabi en de ruimere VAE. Internationale en Emiratische onderzoekers van het Cryptography Research Center, een van de eerste zeven toegewijde onderzoekscentra van het Technology Innovation Institute, hebben de PQC-bibliotheek ontwikkeld. Een softwarebibliotheek geschreven in de algemene programmeertaal C die een breed scala aan computerarchitecturen en besturingssystemen ondersteunt. Er is ook een overeenkomstige hardware-FPGA-gebaseerde implementatie ontwikkeld. De bibliotheek, die is ontworpen voor bescherming tegen aanvallen door kwantumcomputers, is al in verschillende beveiligde communicatieproducten geïntegreerd.

De bibliotheek is een verzameling algoritmen om vertrouwelijke gegevens en informatie te beschermen. Met de opkomst van kwantumcomputers zijn klassieke cryptografische algoritmen (in het bijzonder openbare sleutel-/asymmetrische algoritmen) niet langer voldoende om veilige opslag van gegevens en veilige digitale communicatie te garanderen. Om tegemoet te komen aan de vraag naar een geavanceerd beveiligingsniveau dat zelfs op geavanceerde kwantumcomputers niet in gevaar kan worden gebracht, zijn cryptografen nu bezig met het ontwikkelen van PQC-algoritmen.

Het Cryptography Research Center heeft wetenschappers in dienst en werkt samen met wetenschappers op verschillende gebieden van cryptografie, zoals post-kwantumcryptografie, hardwarematige cryptografie, lichtgewicht cryptografie, cryptanalyse, cryptografische protocollen en cloud-encryptieschema’s. Het centrum is ook een van de weinige op internationaal niveau dat theoretische en toegepaste cryptografen samenbrengt in een onderzoeksgerichte omgeving. De cryptografen werken samen aan doorbraakonderzoeksprojecten die leiden tot innoverende resultaten.

Sprekend over de introductie, Zijne Excellentie Faisal Al Bannai, secretaris-generaal van de Advanced Technology Research Council (ATRC), zei: “De Verenigde Arabische Emiraten bevinden zich nu in dezelfde klasse van landen die over geavanceerde digitale gegevensbeveiliging beschikken. Onze onderzoekers hebben hard gewerkt om dit revolutionaire project te realiseren. Om tegemoet te komen aan het toenemende niveau van verfijning in de wereld van gegevens, systemen en netwerkbeveiliging, zijn we momenteel bezig met veel meer dergelijke ondernemingen voor de toekomst. Onze onderzoekers vormen de bouwstenen van geavanceerde cryptografische en cryptanalytische oplossingen die superieure vertrouwelijkheid, integriteit, authenticatie, onweerlegbaarheid en privacy van gegevens mogelijk maken.”

Dr Najwa Aaraj, hoofdonderzoeker bij het Cryptography Research Centre, zei: “Quantum computing-mogelijkheden vormen een potentiële bedreiging voor de gegevensbeveiliging. Dit feit onderstreept het belang van de lancering van de eerste post-kwantumcryptografiebibliotheek van de VAE ter bescherming tegen aanvallen van kwantumcomputers. De eerste release van de bibliotheek is al geïntegreerd in verschillende beveiligde communicatieproducten met geavanceerde cryptografische protocollen. Een dergelijke bibliotheek dient als de basis van elke beveiligingstoepassing of -product dat momenteel in ontwikkeling is en waarin de cryptografische functionaliteit met openbare sleutels is geïntegreerd. We zullen de PQC-bibliotheek blijven ontwikkelen door meer schema’s op te nemen.”

Het Technology Innovation Institute is een baanbrekend onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat gericht is op toegepast onderzoek en new-age technologiemogelijkheden. Het instituut heeft zeven initiële specifieke onderzoekscentra in kwantum-, autonome robotica-, cryptografie-, geavanceerde materialen-, digitale veiligheid-, gestuurde energie- en beveiligde systemen. Door samen te werken met uitzonderlijk talent, universiteiten, onderzoeksinstellingen en industriële partners van over de hele wereld, verbindt het instituut een intellectuele gemeenschap en draagt het bij aan het uitbreiden van het R&D-ecosysteem in Abu Dhabi en de VAE. Het instituut versterkt de status van Abu Dhabi en de VAE als mondiaal knooppunt voor innovatie en draagt bij aan de bredere ontwikkeling van een kenniseconomie.

Ga voor meer informatie over het Technology Innovation Institute (TII) naar www.tii.ae

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute

Haitham Haddadin

Haitham.Haddadin@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr