18:42 uur 08-03-2021

Abu Dhabi’s Technology Innovation Institute benoemt internationale experts in de Raad van Advies bij Secure Systems Research Centre

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Technology Innovation Institute (TII), de toegepaste onderzoekstak van Abu Dhabi’s Advanced Technology Research Council (ATRC), heeft vandaag de benoeming van internationale experts op het gebied van systeembeveiliging in de Raad van Advies van zijn Secure Systems Research Centre (SSRC) bekend gemaakt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210308005750/nl/

Dr Shreekant Thakkar, Chief Researcher, Secure Systems Research Centre (SSRC), Technology Innovation Institute (TII) (Photo: AETOSWire)

Dr Shreekant Thakkar, Chief Researcher, Secure Systems Research Centre (SSRC), Technology Innovation Institute (TII) (Photo: AETOSWire)

Secure Systems Research Center is een van de eerste zeven afzonderlijke centra bij TII en is een van de weinige wereldwijde centra in zijn soort die experts samenbrengt om baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van beveiligde systemen. De vooraanstaande nieuwe raad heeft expertise op het gebied van beveiliging en veerkracht met betrekking tot autonoom computergebruik gecombineerd en zal de inspanningen van het onderzoeksteam van het Centrum begeleiden bij het ontwikkelen van end-to-end-oplossingen om cyberfysieke en autonome systemen te beschermen.

De Raad van Advies bestaat uit:

Prof. Ernesto Damiani, Professor, Afdeling Electrical Engineering and Computer Science, Senior Director, Artificial Intelligence & Intelligent Systems Institute, Director van het Center for Cyber Physical Systems (C2PS), Khalifa University in de VAE. Zijn onderzoeksinteresses zijn onder meer veilige servicegeoriënteerde architecturen, privacybehoud van big data-analyse en cyber-fysieke systeembeveiliging.

Dr. Hoda Alkhzaimi, Research Assistant Professor bij de New York University Abu Dhabi (NYUAD) en Director van het Center of Cyber Security van de Universiteit. Ze was betrokken bij onderzoeks- en ontwikkelingsposten op het gebied van cyberbeveiliging en cryptologie. Haar onderzoeksinteresses omvatten de beveiliging van onbemande luchtvaartuigen (UAV), cryptologie, cryptanalyse en het bouwen van hardware- en softwarecomponenten voor beveiliging.

Dr. Bushra Alblooshi, Hoofd van Research and Innovation bij het Dubai Electronic Security Center (DESC), toegewijd aan onderzoek naar cloud computing, cybersecurity, computer forensics en cryptografie.

Prof. Inseok Hwang, Professor aan de School of Aeronautics and Astronautics van Purdue University, gespecialiseerd in onderzoek naar intelligente en hoge mate van zekerheid van autonomie voor cyberfysieke systemen met toepassingen voor complexe netwerksystemen, zoals systemen voor meerdere voertuigen.

Prof. Dongyan Xu, Samuel D. Conte Professor Computer Science aan de Purdue University, gespecialiseerd in onderzoek gericht op cyber- en cyberfysieke beveiliging.

Prof. Taesoo Kim is Universitair hoofddocent aan de School of Computer Science aan het Georgia Institute of Technology. Zijn onderzoeksinteresses omvatten de architectuur en het ontwerp van systeembeveiliging, informatie over bedreigingen, internetinfrastructuur en besturingssystemen, machine learning en programmeertalen.

Prof. Wenke Lee is Professor of Computer Science en John P. Imlay Jr. Chair, College of Computing aan het Georgia Institute of Technology, en is een van de meest productieve en invloedrijke cybersecurity-onderzoekers ter wereld. Zijn onderzoeksspecialiteit is systeem- en netwerkbeveiliging, toegepaste cryptografie en machine learning.

Dr. Harry Edelman is CEO van architectenbureau Edelman Group en mede-oprichter van AIDOMUS, een op machine learning en IoT gebaseerd startup-initiatief voor slimme stedelijke diensten. Zijn werk was gericht op verschillende aspecten van geïntegreerde stedelijke ontwikkelingen, waaronder slim stedelijk energieontwerp en mobiliteit.

Dr. Shreekant (Ticky) Thakkar, Hoofdonderzoeker bij het Secure Systems Research Centre, zei: “Het Centrum combineert fundamenteel en toegepast onderzoek om nieuwe normen te stellen en fungeert als katalysator om problemen om te zetten in oplossingen. Het doel van het onderzoeksteam is om nieuwe technologieën te creëren voor de ontwikkeling van end-to-end-beveiliging en veerkracht in cyberfysieke en autonome systemen.”

Onderzoek naar veiligheid en veerkracht in cyberfysische en autonome systemen zal uiteindelijk leiden tot baanbrekende inspanningen om de veiligheid en economische welvaart van onze gemeenschappen te waarborgen. De Raad van Advies zal de deskundige SSRC-onderzoekers begeleiden bij het uitvoeren van dergelijk baanbrekend onderzoek en tegelijkertijd nieuwe kansen creëren om jonge aspirant-onderdanen van de VAE op deze belangrijke gebieden op te leiden.

Bezoek voor meer informatie over Secure Systems Research Centre (SSRC) de website tii.ae/securesystems

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Haitham Haddadin
Haitham.haddadin@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr